Solistki
Moderatorzy: Hortensja, Kathiea
Obejrzałam Gracie, cieszę się, że się pozbierała po SD i przyzwoicie się zaprezentowała w programie dowolnym, chociaż to nie była ta Gracie którą pamiętam z poprzednich zawodów. Czy tylko ja mam wrażenie, że trochę przytyła?
Obejrzałam K. Osmond i podobała mi się równie jak Wam! Fajnie, energicznie, z pazurem, chociaż dziwnie mi się patrzyło na jej skoki - pewnie przez to, że kręci je w drugą stronę, ale miałam wrażenie, że zaraz się przechyli w powietrzu i upadnie.
Obejrzałam R. Hongo i utwierdziłam się w przekonaniu, że choć ładnie jeździ to Riverdance, to król jest tylko jeden - Jason Brown :D dla porównania przypomniałam sobie jego występ z mistrzostw USA 2014 no i potem już nie obejrzałam żadnej z pań, tak się wkręciłam w panów... Ale wierzę, że Satoko pojechała świetnie i równie nisko skakała ^^
Obejrzałam K. Osmond i podobała mi się równie jak Wam! Fajnie, energicznie, z pazurem, chociaż dziwnie mi się patrzyło na jej skoki - pewnie przez to, że kręci je w drugą stronę, ale miałam wrażenie, że zaraz się przechyli w powietrzu i upadnie.
Obejrzałam R. Hongo i utwierdziłam się w przekonaniu, że choć ładnie jeździ to Riverdance, to król jest tylko jeden - Jason Brown :D dla porównania przypomniałam sobie jego występ z mistrzostw USA 2014 no i potem już nie obejrzałam żadnej z pań, tak się wkręciłam w panów... Ale wierzę, że Satoko pojechała świetnie i równie nisko skakała ^^
Zgadzam się - dlatego byłam w szoku, że dostała tak wysokie PCS. Interpretacyjnie program leżał i kwiczał (a raczej ćwierkał?). Nie wiem dlaczego nie może po prostu pojechać dobrego programu kiedy stawką są medale.justyna pisze:Ja przy Gracie nie mogłam się otrząsnąć z wrażenia, że jest obrażona że musi jechać program. Jakby marzyła o tym, żeby być wszędzie tylko nie na lodzie w Taipei
Miyahara jak to Miyahara...Mam te same uwagi co przy programie krótkim. Razi mnie trochę, że dostaje takie oceny, a nie skacze 3+3 w dowolnym oraz dwie kombinacje 2A+3T...Wiem, ze to punktowo się opłaca, ale nie zmienia to faktu, że poważna pretendentka do medalu na MŚ powinna mieć 3+3 w programie dowolnym.
Gdzie się podziała Mirai w takiej formie na Mistrzostwach USA? 3F+3T z UR przy 3T, ale reszta bardzo solidnie. Świetne piruety, ale szkoda, że Mirai ponownie była skupiona na skokach, bo od strony interpretacyjnej było słabiutko.
Rika Hongo - muzykę z Riverdance powinni wybierać wszyscy ci, którym daleko do bycia artystami, bo nawet jak SS i prędkość jest na średnim poziomie, to i tak program wydaje się być dynamiczny, a publiczność będzie reagować entuzjastycznie. Tak czy inaczej - lubię ten program, ale na CoC zrobiła na mnie lepsze wrażenie. Brawa za wskoczenie na podium!
Kanako Murakami - ah moja urocza Kanako...szkoda, że po raz ostatni mieliśmy okazję zobaczyć jej program dowolny (a przynajmniej ja nad tym ubolewam), ale mam nadzieję, że w przyszłym sezonie wróci w lepszej formie z 2A, 3R i resztą skoków
Zgadzam się z pozostałymi co do niedoszacowania Osmond w PCS - nawet jak skoki nie do końca jej leżą, to zawsze przyjemnie się ją ogląda. Jest jedną z tych zawodniczek, które potrafią pokazać, że kochają być na lodzie i występować. Ma sporo osobowości i aż szkoda, że nie zobaczymy jej na MŚ
Dobre wrażenie zrobiły na mnie wszystkie trzy Koreanki - są bardzo dobre od strony technicznej i mam nadzieję, że popracują również nad interpretacją programów, bo tutaj tylko Soyoun stara się prezentować program, a nie tylko zaliczać kolejne elementy.
Chyba nikt nie oczekuje od niej skakania wysoko - wiem, że to niemożliwe (chociaż Midori Ito była chyba mniej więcej tego samego wzrostu co Miyahara :P ). Gdzieś czytałam, że Satoko uczyła się jeździć na łyżwach w USA i tam skakała przez prawe ramię, a jak przeprowadziła się do Japonii to trenerzy skłonili ją do nauki przez lewe ramię - dlatego może bez problemu kręcić piruety w dwie strony. Podejrzewam, że to dlatego ma tak słabą technikę skoków, co nie zmienia faktu, że ma prertoację i przy lądowaniu też jej trochę brakuje roatcji, a w powietrzu ledwo kręci dwa obroty.justyna pisze:Swoją drogą tak się teraz zastanowiłam. Satoko może po prostu ze względu na swoją budowę nie być zdolna do skakania wyżej