Witamy na forum!

Wszelkie kwestie techniczne, sugestie, wygląd forum, problemy z mechaniką forum itp.

Moderatorzy: Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice

Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

Post autor: Poice »

djura, witamy, witamy!

Awatar użytkownika
djura
Kontakt:

Post autor: djura »

Dzięki ;)
W tym roku powzięłam mocne postanowienie nauczenia się odróżniania poszczególnych skoków xD

kasik8222

Post autor: kasik8222 »

Na początek, axel to jedyny skok do którego najeżdża się przodem ;) i ma zawsze jeden obrót więcej od innych. Patrz jak najeżdża się do skoku, w jaki sposób się odbija. W powietrzu wszystkie skoki wyglądają tak samo :P

Awatar użytkownika
Dżameli

Post autor: Dżameli »

Uff, podczytuję Was od dłuższego czasu i postanowiłam się w końcu u Was zarejestrować – także witam!

Jestem Amelia. Łyżwy kocham od wielu lat, a moim pierwszym wspomnieniem jest Surya Bonaly i jej salta :)

Sama jeżdżę trochę, natomiast oglądać zawody staram się zawsze, kiedy tylko mam czas. Jak nie mam, no cóż, od czego jest Youtube? Do ulubionych występów wracam po XY razy. Na sprawach technicznych się nie znam, aczkolwiek w zeszłym roku nauczyłam się odróżniać flipa od lutza z czego byłam niezmiernie dumna.

Moją największą miłością jest Stephane Lambiel (odkąd zobaczyłam go na żywo rok temu w Warszawie zakochałam się w nim na nowo, nie mogę się doczekać aż go ponownie zobaczę za kilkanaście dni!). Wielką sympatią darzę również Daisuke Takahashiego, a z obecnie startujących Javiego i Yuzuru. No i ich trenera ;) Podoba mi się w tym sezonie Shoma Uno i mam ogromny sentyment do Riverdance J. Browna.
Poza tym, tak najbardziej to lubię tańce (Davis/White <3, a wcześniej jeszcze Delobel/Schoenfelder - ich The Great Gig in the Sky ubóstwiam). Czasami wyobrażam sobie, że potrafię tak ładnie płynąć po lodzie&#8230; Jestem fanką tegorocznego FD Shibsów. Magiczny. Weaver/Poje, Papadakis/Cizeron, Coomes/Buckland (hm, świetny wybór Muse), Gilles/Poirer. Asada (kocham jej łabędzia! I FD z sezonu 09/10), Wagner, Pogorilaya. Volosozhar/Trankov, Wenjing/Cong, Stolbova/Klimov. Tak oni chyba najbardziej.

Hm. Żeby się nie rozpisywać. Poza łyżwiarstwem kocham czytać, tańczyć, chodzić na wszelkiego rodzaju fitnessy. Kiedyś bardzo dużo pisałam opowiadań ale przez brak weny, niestety, przestałam. Kocham całe uniwersum Harry&#8217;ego Pottera &#8211; wychowałam się na książkach Rowling. Lubię koty :D

I to chyba wszystko. W sumie nie wiem co jeszcze mogłabym napisać ^^

kasik8222

Post autor: kasik8222 »

Surya i jej salta to jedne z moich pierwszych łyżwiarskich wspomnień :mrgreen: Witamy serdecznie.

Awatar użytkownika
djura
Kontakt:

Post autor: djura »

Dżameli, ja też jadę na Kings on Ice ;)
Mnie konkurencja solistek nie interesuje zupełnie, w ogóle nie lubię kobiecych sportów. Pierwsza miłość łyżwiarska - Yagudin i jego programy z SLC.
Jako mała dziewczynka uwielbiałam też Plusza, do dziś mam do niego coś w rodzaju sentymentu (aczkolwiek byłabym wdzięczna gdyby jeździł z workiem na głowie) i często wracam do niektórych jego programów.
Jednak moją absolutną i niepoprawną miłością łyżwiarską jest Shawn Sawyer :00:

Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

Dżameli, witamy! Uwielbiam Twoją listę ulubionych łyżwiarek, łyżwiarzy i par :) Co do Mao - jej Jezioro Łabędzie ubóstwiam wręcz, podobnie jak jej Piano Concerto No. 2 z sezonu 2013/2014. Połączone sekwencje choreograficzna i sekwencja kroków to uczta dla moich oczu :00:

Awatar użytkownika
Dżameli

Poice, też b. lubię ten program... no i sukienkę, jaką miała na sobie ;)

Stroje łyżwiarek to kolejna rzecz, która mi się podoba w tym sporcie :)

Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

Dżameli pisze:Poice, też b. lubię ten program... no i sukienkę, jaką miała na sobie ;)

Stroje łyżwiarek to kolejna rzecz, która mi się podoba w tym sporcie :)
Sukienki Akiko Suzuki i Yuna Kim :00:

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Dżameli, Djura - witajcie. :02:

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
Hortensja

Post autor: Hortensja »

Djura i Dzameli - witajcie! Fajnie, ze caly czas przybywa swiezej krwi!!! Piszcie, piszcie!

Djura- co do skokow i techniki- mozna oceniac tez inne rzeczy, muzyke choreografie, a nawet makijaz :P A skokow da sie nauczyc- polecam na poczatek:

i inne tego typu video, a potem ogladac ogladac i sluchac :)

Dzameli- fajnie ze dolacza ktos kto ogladal i dawniej lyzwiarstwo :) PS- tez lubie Pottera i koty :)

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Awatar użytkownika
Dżameli

Hortensja pisze:Dzameli- fajnie ze dolacza ktos kto ogladal i dawniej lyzwiarstwo :) PS- tez lubie Pottera i koty :)
Faktycznie co nieco pamiętam, aczkolwiek jak zaczynałam miałam kilka lat i raczej towarzyszyłam mamie przed telewizorem, od niej zresztą zaraziłam się miłością do łf :) Pilniej zaczęłam oglądać mniej więcej od IO w Turynie

blue cat
Kontakt:

blue cat

Post autor: blue cat »

Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Jestem tu nowa i dopiero ogarniam jak to forum działa, a że niestety jestem zielona w zakresie informatyki, więc mam nadzieję, że mój post wyświetli się tam gdzie trzeba:)
Mam na imię Ania, a mój nick bierze się stąd, że uwielbiam koty i niebieski kolor:) Oczywiście uwielbiam też łyżwiarstwo i cieszę się, że będę miała z kim o nim podyskutować, chociaż na razie niestety nie dorównuję Wam wiedzą, zwłaszcza w kwestiach technicznych- ciągle dopiero się uczę, jak działa CoP:) Łyżwiarstwem "zaraziła" mnie mama, kiedy byłam dzieckiem- moje pierwsze świadome łyżwiarskie wspomnienie to Tara Lipinski na igrzyskach w 1998:) Później nie zawsze byłam na bieżąco, w związku z nauką, innymi zainteresowaniami i różnymi zmianami w moim życiu ale na poważnie łyżwiarstwo wciągnęło mnie znowu mniej więcej od igrzysk w Soczi. Więc jeszcze raz witajcie i cieszę się, że jest w polskim internecie miejsce dla fanów łyżwiarstwa:)

Awatar użytkownika
Hortensja

Post autor: Hortensja »

Witamy blue cat! Cieszymy sie z kazdej nowej osoby, ktora chce rozmawiac o lyzwiarstwie :)

A co do wiedzy, COP itd- mysle ze nawet sami lyzwiaze i ich trenerzy czesto nie nadazaja za zmianami (pamietam jak kiedys na poczatku sezonu wszyscy tancerze dostawali odjecia, bo testowano jakies nowe zasady bodajze o nieprzecinajacych sie liniach w sekwencji krokow :) ). Ale uczymy sie kazdego dnia, jest internet, youtube, tylko korzystac.

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Awatar użytkownika
Dżameli

Cześć blue cat,

też lubię koty i kolor niebieski :D

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Odnośnie forum”