Też mam wrażenie, że od piruetu zaczął się problem. Mi też się chciało płakać i nie dziwię się, że co poniektórzy na arenie płakali.justyna pisze:W głowie mi się nie mieści, że Urmanow kazał jej kontynuować. Z kolanami nie ma żartów... Miała je uszkodzone przed SA i teraz mam nadzieję, że nie będzie miała sezonu z głowy. A program wygląda lepiej. Chyba uszkodziła sobie kolano w pierwszym piruecie, bo pozycję złapała tylko na chwilę
Jestem zawiedziona ilością błędów u par sportowych. W głowie się nie mieście, że S/B, którzy byli znani z tego, że mają czyste przejazdy, popełnili duże błędy zarówno w krótkim, jak i dowolnym. Czy Charlie albo Julianne zmagają się z jakąś kontuzja czy coś? To takie do nich niepodobne. Programy Aliony i Bruno mogą pobić wyniki V/T jak przejadą czysto, ale nie zapowiada się, że to będzie szybko. Cieszę się, że Valentina i Ondrej wreszcie pojechali w miarę czysto krótki i pobili swoje PB, szkoda, że w dowolnym ani twist, ani pierwsze SBS nie wyszło kompletnie. Zabijako/Enbert mają ładne element, ale są nudni jak flaki z olejem. Szkoda, że taka ładna para wywiera zerowe wrażenie.
C/B ma jakiegoś pecha. Byłam pewna, że wygrają CoR, a oni sprezentowali B/S finał GP xD Sami też się na pewno zakwalifikują, wystarczy, ze któraś z par wygra oba GP, nieważne czy to będą Shibsy, P/C, czy V/M. Programy B/S nie podobają mi się w tym sezonie kompletnie, choć było widać, że pojechali tu wyraźnie lepiej niż na SA, i choć może mieli ciut zawyżone noty, to po błędzie w twizzlach Evana, zasłużenie wygrali. Kaitlyn i Andrew widać, że mają jeszcze dużo do przepracowania, ale te programy mają dla mnie duuuużo większy potencjał niż zeszłoroczne. Podnoszenie na początku FD jest niesamowite! :sss:
U panów, to gratulacje przede wszystkim dla Alexeia Bychenko, że wreszcie miał dwa dobrze przejechane programy gdzieś poza ME! Javi był typowym Javim, błędy w SP i dobrze przejechane FP. Programy Shomy Uno zaczynają mnie powoli nudzić, ale zasłużone drugie miejsce. Szkoda mi Mikhaila, jestem jego dużą fanką, ale może lepiej dla niego. I tak miałby problemy z zakwalifikowaniem się do GPF, a tak to będzie miał czas na spokojne przygotowanie się do Mistrzostw Rosji w grudniu i może stres spowodowany presją na jego dobre wyniki trochę opadnie.
Na szczęście ostatni program dnia wykonaniu Anny był ekstra! I dziewczyna ma 3 tytuł do do kolekcji po Skate Canada w 2014 i Cup od China w 2013 :09: Super się z tego powodu cieszę!