4CC informacje ogólne

Awatar użytkownika
Hortensja

4CC informacje ogólne

Post autor: Hortensja »

http://www.isu.org/en/single-and-pair-s ... mpionships

14 - 19 luty 2017
Gangneung, Republic of Korea
Last edited by Hortensja 55 lat temu, edited 1 time in total.

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
kasik8222

Post autor: kasik8222 »

Ogląda ktoś? Jakie wrażenia? Sui/Han mi się podobali, ale ich sp nie jest jakąś megabombą.

justyna
Kontakt:

Post autor: justyna »

Oglądałam. Dla mnie SP jest właśnie mega bombą
O SP dziewczyn aż szkoda gadać. Co to w ogóle było?...
Tańce przespałam, ale jak widać wszystko bez zmian. Szkoda Piper i Paula.
Podobają mi się Knerimy w nie rockowej wersji, ale USA będzie miało ciężko o miejsca olimpijskie we wszystkich dyscyplinach poza tańcem.
Nie żeby coś, ale chyba pierwszy raz widziałam Erica Radforda który leży po lutzu. A że to poza programem Sui i Hana najciekawsza rzecz z pierwszego dnia świadczy tylko o poziomie 4CC

kasik8222

Ja i tak uważam, że ta impreza z biegiem lat się "wyrabia". Jeszcze kilkanaście lat temu wystawiano na nich trzeci garnitur z USA czy Kanady. Dziś 4CC może spokojnie konkurować prestiżem z ME. Poziom raz lepiej, raz gorzej, tak samo jak w Europie, ale czołówka już tej imprezy nie traktuje po macoszemu. Kolejny raz wnerwiła mnie Lubov. Powalają mnie jej skoki solo :-? Już przychylniejszy okiem patrzę na Kristin i Michaela. Na pary sportowe akurat nie narzekam. To zawsze była moja ulubiona konkurencja. Megan i Eric przez cały sezon są jacyś tacy, że mam ochotę "przewinąć taśmę".
Dopiero wyczaiłam, że Alexa ma teraz podwójne nazwisko. W świecie łyżwiarskim to się niezbyt często zdarza. Najczęściej łyżwiarki zostają przy swoim.

iselinka
Kontakt:

Post autor: iselinka »

Jeśli chodzi o prestiż zawodów, to u panów szykuje nam się rozgrzewka przed MŚ, także będzie co oglądać. Tańce też prezentują wysoki poziom.

Na paniach wynudziłam się setnie, podobnie na parach sportowych. Ale program Sui/Han podoba mi się ogromnie, jeden raz miałam wrażenie, że oglądam program jako całość, a nie zestaw elementów jak u innych zawodników.

blue cat
Kontakt:

Post autor: blue cat »

Obejrzałam panie i szału nie ma. Nikt mnie specjalnie nie zachwycił, no może z wyjątkiem Elizabet :) Różnice punktowe nie są wielkie, więc wszystko się jeszcze może zdarzyć. Szkoda że nie ma Mao i Gracie. Zaskoczył mnie dość słaby występ Japonek, spodziewałam się że będą walczyć o podium, ale jak na razie tylko Mai trzyma fason. Co do par, to nie zdziwiło mnie miejsce Meagan i Erica- nawet przewidziałam taką kolejność ;) Coś u nich nie gra w tym sezonie. Chińczycy byli lepsi, nie jakoś porywający, ale po prostu lepiej sprzedawali swoje programy. Tańców jeszcze nie oglądałam, chociaż i tu przewidziałam pierwszą trójkę bezbłędnie, chociaż nie było to trudne :lol: Trochę zaskoczyło mnie za to miejsce Piper i Paula, myślałam że będą wyżej, a tu nawet para chińska ich wyprzedziła. Ale widzę że odjęcie punktu więc chyba upadek. Muszę nadrobić przez weekend:)

kasik8222

Coś czuję,że z Chenem będzie w USA taka histeria jak swego czasu z Gold. Oczekiwania wystrzelone w kosmos. Ciekawa jestem czy dowiezie formę do MŚ i jak wytrzyma zamieszanie wokół swojej osoby.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Widziałam tańce i skrócony panów.
W tańcach z kolejnością pierwszej dziesiątki się zgadzam generalnie. Tessa i Scott super pojechali, naprawdę świetnie się na nich patrzy. Program jest ciekawy, a na MŚ do podium będzie mega tłok, pierwsze i drugie miejsce już właściwie zaklepane, o brąz powalczy conajmniej 5 par :-)
W każdym razie dziś najgorzej oglądało mi się Madison i Evana, jechali strasznie ciężko, widać było to główne u Madison, jak bardzo uważała by znów nie rąbnąć. Poza tym Kaitlyn i Andrew, och miałam ochotę znów na nią pokrzyczeć. Nie wiem czy to powrót Tessy i Scotta podciął jej skrzydła, czy to coś innego - w każdym razie jest cieniem siebie.
A Piper i Paul mieli wywrotkę w skróconym, stąd ich słabe miejsce, myślę, że jakby nie to to byliby wyzej. Madison H i Zahary skorzystali na błędach rywali, bo choć ich programy są całkiem przyjemne to na kolana nie rzucają.

A panowie?
Też nie ma co dyskutować z kolejnością, Chen i Uno byli najlepsi, jakby Józio nie zawalił kombinacji to byłby wyżej, dziś jego program mi się baaaaaardzo podobał, jechał go pewnie, z jakąś taką nie widzianą u niego w tym sezonie radością. Patrick zawalił wiele, jak zwkle ratują go wysokie komponenty, ale ostatnio mu to wybaczam ;-)
Po tym jak panów jeżdżących tak pięknie było przez moment jak na lekarstwo, to zatęskniłam za jego głębokimi krawędziami ;-)
Brawo dla wszystkich skaczących te kosmiczne ewolucje, szok, jak to bardzo do przodu poszło i jaki to kontrast z ostatnimi ME :-?
Ale chcialam powiedzieć, że mnie się dziś podobał tez Brown i Misha, tacy klasycy sprzed dekady :roll:

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
ivi

Post autor: ivi »

Tessa i Scott super pojechali, naprawdę świetnie się na nich patrzy.

Chyba oglądałyśmy inny program ;) . Świetnie nie pojechali i jeszcze na dodatek Scott zrobił błąd w twizzlach.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

A mnie się podobało. Bardzo lubię ich w tym programie i lubię układ tego programu.
Wielkiego błędu w twizzlach nie widziałam, widziałam zachwianie sylwetki w ostatnim i szybciej dostawił nogę. Ale zrobił to tak szybko, że nie raziło. Jak na wstępie - wg mnie pojechali super i mnie się podobało.

Obejrzałam panie, to była jakaś masakra... Jakby nie Mihara, Nagasu i Chartrand to nie byłoby kgo oglądać. No, jeszcze LI walczyła i może Bell, ale naprawdę było okropnie. W sumie to wśród występujących pań nie mam takiej o której bym mogła powiedzieć, że ją lubię i jjej kibicuję - wyjątkiem są tu Nagsau i Hongo. Ale Rika pokazała na tych zwaodach wszystkie swoje braki w każdej dziedzinie. Brawo dla Mirai i szkoda, że zawaliła rittbergera w sp, bo miałaby srebro lub może i złoto?
No i jak u panów miałam ból wspominając ME, tak tu oglając panie ME wspominałam z sentymentem, bo tak choćby taka Karolina - jak czegoś nie skoczy to nadrobi umiejętnosciami łyżwiarskimi, tu i takich pań za dużo nie było.

W parach podobali mi się Sui i Chan, Peng i Jin oraz Iluszeczkina i Moskowicz. Zwłaszcza na Lubow i Dylana patrzyłam z przyjemnoscią, szkoda tego jednego błędu, ale i tak wielkie brawa dla nich.
Megan o Erick jak to w tym sezonie, bez szału i no jak zawsze nie pasuje mi do niej spokojna i romantyczna muzyka. Ciekawa jestem konfrontacji na MS Wenjing i Conga z Alioną i Brunem.
Myślę, że złoto to ich walka, o brąz powalczy Megan i Erick, bo z taką formą nie uda się raczej wygrać. CHoć kto wie?

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
kasik8222

A mnie się podobali Państwo Knierim w nowym, klasycznym repertuarze. Było trochę błędów, ale jak oni się cieszyli z powrotu do zawodów i widać chemię między małżonkami ;). Tak samo fajnie patrzyło mi się na Kristin i Michaela. Spoko, że Dylan i Lubov zdobyli medal, ale w życiu bym tego nie obstawiała. Tyle razy mi podpadli w tym sezonie.Panie, masakra, szczególnie windowana na GP Osmond
MŚ w parach sportowych to będzie ciekawe widowisko. Yenny, nie zapomniałaś o aktualnych mistrzach Europy ;) ? Pozostałe pary chińskie jak zepną tyłki to może też namieszają. Megan i Eric w tym sezonie wybitnie mi nie podchodzą, oglądam z obowiązku i tylko się zastanawiam ile do końca...

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Nie zapomniałam. Ale obstawiam ich raczej do walki o brąz niż o złoto. Choć z obecnie startujących par do Żeni i Vadima mam najwięcej sympatii, to patrzę realnie.
Choć oczywiście gdyby MEgan i Eric, Ksenia i Fedor pokazali to co pokazywali w tym sezonie, a Aliona i Bruno pojechali jakoś wybitnie źle to kto wie? Bo medal Vanessy i Morgana na ME to raczej wypadek, więc ich w walce o medale nie widzę.
No, ale wracając do realizmu, Chińczycy wydają się poza zasięgiem. Co prawda na ME Zenia i Vadim mieli więcej punktów ogółem, ale to tylko 2 punkty różnicy i zauważmy, że Chińczycy mieli poważny błąd i upadek. No, ale zobaczymy co będzie. Cieszy, ze coś się będzie działo, że będą emocje i walka.

[ Dodano: 2017-02-18, 22:02 ]
Na eurosp.2 powtórka ostatniej grupy pań, nie wiem czy oglądać czy odpuścić ;-)

Awatar użytkownika
Svietka
Kontakt:

Post autor: Svietka »

Nie widziałam wiele, ale z tego co widziałam to mam następujące refleksje:
Panie rzeczywiście słabizna.
SP Sui/Han fajny, podobają mi się ich kocie, miękkie ruchy, bardzo dobrze się patrzy na ich jazdę. Dowolnego jeszcze nie obejrzałam.

U panów zapamiętałam pewien luz i taką jakby to powiedzieć nonszalancję w jeździe u Yuzuru ;) podoba mi się to.
No i Shoma Uno, lubię go.

Jeżeli chodzi o tańce to dowolny Pipier i Paula to taka perełka, nie pamiętam kiedy ostatnio tango podobało mi się tak bardzo. Bardzo szkoda tego upadku w shorcie :(
Żadna z par amerykańskich nie porwała mnie, Shibutani mnie nudzą w tym sezonie. Lubię dowolny C/B ale jakoś ognia też nie było.
W/P - nie widziałam jeszcze shortu ale ten dowolny jakoś tak blado wypadł, sama nie wiem czy mi się to podoba czy nie? I ona i on pięknie wyglądają, muzyka piękna tylko jakoś ten układ do mnie nie przemawia.
I na koniec - niewiele tak mi się podoba w tym sezonie jak Scott Moir w ich shorcie :D naprawdę, wszyscy zawsze tylko Tessa i Tessa ale dla mnie to właśnie on jest gwiazdą nr 1 tego tańca ;)

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Svietka, oj tak, Scott w tym sezonie błyszczy. w dłuższych włosach przypomina mi Patricka Dempseya, słodziak ;-)

A tango w tym sezonie mega modne :)

Awatar użytkownika
Svietka
Kontakt:

Post autor: Svietka »

yenny pisze: A tango w tym sezonie mega modne :)
ale tylko to jedno tak bardzo mi się podoba :D

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „4CC - Mistrzostwa 4 kontynentów 2017”