Mistrzostwa czterech narodów, 15-16 grudnia
Cóż, Natalia i Maks uczciwie zasłużyli na kwalifikację olimpijską, sami wywalczyli to miejsce i wygrali mistrzostwa Polski z dużą przewagą nad Justyną i Jeremim, więc nie ma takiego niesmaku, jaki się czasem zdarza w innych krajach, tzn. ktoś zostaje mistrzem kraju, ale na olimpiadę jedzie ktoś inny "za całokształt twórczości". Ani pani Halina, ani tata Natalii, ani nikt inny za nich po lodzie nie jeździł. Dla mnie akurat sprawa jest absolutnie czysta niezależnie od tego, kto siedzi w zarządzie i jaki ma pogląd na tańce.
Niby nie, ale popatrzcie sobie na ostatnią galerię Ludwika Welnickiego na fanpage'u PZŁF na facebooku. Natalia i Maks w keypoincie do rumby. Krawędzie RBO płaskie u obojga i odległość 2 długości płozy nie zachowana. Poziom? Oczywiście że 1RH4+kpYYY.
Powtórzę jeszcze raz. Nie uważam, ze K/S na tą kwalifikację nie zasługują i ją wywalczyli fakt. Nowy prezes obiecywał nowe otwarcie i przejrzystość w federacji? To gdzie są opublikowane zasady kwalifikacyjne na ZIO w tańcach tak jak to było obiecane? Nie widać... Po co wodzić za nos innych?
U mnie takie drobnostki powodują duży niesmak. Nie tylko w przypadku polskiej pary. Na Golden Spinie w Zagrzebiu białoruski sędzia wyleciał za oszukiwanie pomiędzy SD i FD. Wszyscy happy, rezultaty zachowane a to 50% do kwalifikacji na ZIO w Hiszpanii
http://www.globetrottingbyphiliphersh.c ... estigation
Powtórzę jeszcze raz. Nie uważam, ze K/S na tą kwalifikację nie zasługują i ją wywalczyli fakt. Nowy prezes obiecywał nowe otwarcie i przejrzystość w federacji? To gdzie są opublikowane zasady kwalifikacyjne na ZIO w tańcach tak jak to było obiecane? Nie widać... Po co wodzić za nos innych?
U mnie takie drobnostki powodują duży niesmak. Nie tylko w przypadku polskiej pary. Na Golden Spinie w Zagrzebiu białoruski sędzia wyleciał za oszukiwanie pomiędzy SD i FD. Wszyscy happy, rezultaty zachowane a to 50% do kwalifikacji na ZIO w Hiszpanii
http://www.globetrottingbyphiliphersh.c ... estigation