Rotacje personalne, odejścia, zmiany partnerów i trenerów
Gachiński to jednak nie był poziom Daisuke. I Daisuke ma za cel dostać się an Mistrzostwa Japoni póki co. Wg mnie, jak najbardziej do zrobienia.kasik8222 pisze:Wiecie, jakiś czas temu powrót ogłosił Gachinski i nic kompletnie z tego nie wynikło. Lubię Daisuke, ale powrót solisty zawsze wydawał mi się trudniejszy niż powrót pary.
Kaytlin Weaver i Andrew Poje przebywają teraz w Detroit, gdzie programy na nowy sezon przygotowuje im duet Pasquale i Igor Shpilband. Chyba oznacza to rozstanie z Morozovem i przeniesienie do nowego (pół starego) duetu trenerskiego. Szkoda, że nie zobaczymy ich w cyklu Grand Prix, chyba sami do końca nie wiedzą co dalej z ich karierą amatorską.
Szkoda Kanadyjczyków, ale coś ewidentnie było nie halo w ostatnim sezonie. Stolbova/Klomov to żadne zaskoczenie. Federacja rosyjska ciągnęła ich za uszy od dłuższego czasu, nie wiadomo po co. Już od dawna w nich nie wierzyłam chociaż będę tęsknić. Sport nie znosi próżni. W parach sportowych wiele się pozmienia, ale może to dobrze. Liczę na Francuzów, a może Val i Ondrej też doczekają się medalu, przynajmniej na ME.
M/H odpuszczają grand prix i się zastanawiają co dalej. Dla J/C ma to być ostatni sezon. Pary niestety czeka trochę zapaść.
[ Dodano: 2018-07-20, 19:38 ]
A S/B ostatni sezon mieli nieudany głównie ze względu na kontuzje Julianne. Ogłosili nawet wybory muzyczne nie tak dawno więc wygląda to na nagłą decyzję. Chociaż z drugiej strony kto tam wie co się działo za kulisami...
[ Dodano: 2018-07-20, 19:38 ]
A S/B ostatni sezon mieli nieudany głównie ze względu na kontuzje Julianne. Ogłosili nawet wybory muzyczne nie tak dawno więc wygląda to na nagłą decyzję. Chociaż z drugiej strony kto tam wie co się działo za kulisami...
Efforts will lie, but will never be in vain.
- LittleLotte
- Kontakt:
Co do Kaitlyn i Andrew, to mam wrażenie, że z jednej strony chcą dorwać do MŚ w Kanadzie, ale z drugiej już stracili nadzieję na zdobycie tytułu (który nie tak dawno był tak blisko).
Ale rozstanie Julianne i Charliego mnie dobiło :shock:
Ale rozstanie Julianne i Charliego mnie dobiło :shock:
Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Ksenia i Fedorholloko pisze:Rozstali się Min/Gamelin i Seguin/Bilodeau. Plotki twierdzą że Stołbowa/Klimow również.
Z jednej strony to było do przewidzenia, ale smutek pozostanie. Po Soczi wydawało się, że nadszedł ich czas, że teraz oni będą rządzić w parach, że cały świat przed nimi stoi otworem. A okazało się, że życie zweryfikowało marzenia, zaczęły się problemy ze zdrowiem, nie do końca jasna sytuacja z dopingiem i wycofaniem ich z ZIO i potem tak to się potoczyło jak widzimy...
Żal, bo ich Rodzina Adamsów to jeden z najciekawszych programów w parach ostatnich lat. Do tego oboje byli tacy dekoracyjni, pięknie się na tafli prezentowali.
Ech, ostatnie wieści ze świata łyżew powodują albo płacz, albo zgrzytanie zębami z bezsilności :sad:
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
- LittleLotte
- Kontakt:
To dla amerykańskiego i światowego łyzwiarstwa koniec pewnej epoki.
Na pewno trenował inaczej niż ci młodsi, ja go w sumie pamiętam niemal od zawsze, odkąd oczywiście zaczęłam oglądać łf, zawsze gdzieś się pojawiał na zawodach obok zawodników.
Na pewno trenował inaczej niż ci młodsi, ja go w sumie pamiętam niemal od zawsze, odkąd oczywiście zaczęłam oglądać łf, zawsze gdzieś się pojawiał na zawodach obok zawodników.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Pary sportowe dostarczają kolejnych emocjonalnych twistów:
- Sui/Han wykreśleni z list startowy Grand Prix - prawdopodobnie Wenjing jeszcze się nie wyleczyła
- rozstała się francuska para Lola Esbrat/Andrei Novoselov (ploteczka: tenże Novoselov od kilku tygodni jest bardzo nieoficjalnie wspominany jako niby nowy partner Ksenii S. #telenowela)
- Alexei Rogonov ma nową partnerkę i jest nią Alina Ustimkina (lat 18, wcześniej jeździła w parze z Nikitą Volodinem i mieli na koncie parę sukcesów juniorskich)
- Sui/Han wykreśleni z list startowy Grand Prix - prawdopodobnie Wenjing jeszcze się nie wyleczyła
- rozstała się francuska para Lola Esbrat/Andrei Novoselov (ploteczka: tenże Novoselov od kilku tygodni jest bardzo nieoficjalnie wspominany jako niby nowy partner Ksenii S. #telenowela)
- Alexei Rogonov ma nową partnerkę i jest nią Alina Ustimkina (lat 18, wcześniej jeździła w parze z Nikitą Volodinem i mieli na koncie parę sukcesów juniorskich)
Efforts will lie, but will never be in vain.