Rosyjskie zawody lokalne

Awatar użytkownika
holloko
Kontakt:

Rosyjskie zawody lokalne

Post autor: holloko »

Różne lokalne zawody w Rosji oraz testy.

Wklejam tylko zawodników bardziej znanych, więcej można znaleźć na tych samych kanałach na youtubie :)

Puchar Petersburga, etap 1

Anastasia Gulyakova
SP
FS

Serafima Sakhanovich
SP
FS

Alena Leonova
SP
FS

Elizaveta Nugumanova
SP
FS

Alisa Fedichkina
SP
FS

Otwarte Mistrzostwa Moskwy

Ilia Skirda
SP
FS

Anastasia Gubanova
Jak ktoś jest fanem to może się pożegnać... bo nie jestem pewna czy w takiej formie załapie się na jakiekolwiek zawody międzynarodowe :/
SP
FS

Testy reprezentacji - dzień pierwszy (programy krótkie)

Niestety przejazdy zamknięte więc nie ma tego zbyt wiele.

Tarasova/Morozov
Masakra :shock: warto obejrzeć tylko dla fejspalmów Trankova

Evgenia Medvedeva
Jestem ciekawa opinii :) Tak bardzo grzebią jej w technice od słów do głów, że cudem ona to w ogóle wykonuje czysto. No ale przynajmniej widać że ostro pracują

Alina Zagitova
Nie wierzę, że mistrzyni olimpijskiej nie stać na choreografa który posiada działające oczy i uszy, i umie ciąć muzykę inaczej niż piłą łańcuchową

Dmitri Aliev
Słowo daję jedyny Rosjanin, ktory wie gdzie w jego łyżwach znajdują się krawędzie

Polina Tsurskaya :sss: :sss: :sss:

Maria Sotskova
Dziewczyna ledwo "nadanża" i robi super seksi latino pozy ale osobowości nadal nie stwierdzono

Sergey Voronov
Zawstydza młodziaków formą i próbuje 4Lo :-o

Elena Radionova
Jedzie do "You know I'm no good" i to jest najbardziej adekwatny opis tego programu :mrgreen:

Mikhail Kolyada
Ostrzegam - robi kuku w oczy i uszy, Stefanie coś ty narobił ;(

Liza Tuktamysheva - stara dobra Liza :lol:

Artur Dmitriev junior

Sofia Samodurova

Daria Panenkova

Stanislava Konstantinova

Aleksandr Samarin

Programy dowolne dziś, tym razem otwarte dla publiczności więc materiałów będzie mrowi a mrowie.
Kovtun, Z/G i E/K odpuścili testy z powodu kontuzji. Pogorilaya, Sakhanovich, Leonova, Gubanova [ i nie wiem kogo pominęłam] nie zaproszone.

[ Dodano: 2018-09-09, 14:33 ]
Liza robi transmisję z testów u siebie na insta :D
https://www.instagram.com/liza_tuktik/
(klik w zdjęcie profilowe z kolorową obwódką)

Efforts will lie, but will never be in vain.
justyna
Kontakt:

Post autor: justyna »

No to hejka z drugim Sniem
Mistrz i Małgorzata w wykonaniu Betiny i Siergieja. Serduszkuję turbo i aż mi nostalgicznie jak wjeżdża fragment z Balu Wolanda. To pierwsze rotacyjne <3 Ciekawa jestem co z nimi w tym sezonie będzie, bo widać, że nowa grupa trenerska im służy.

Rany, to tylko kontrolne prakaty a ci mają wypakowanego prawie do ostatniego miejsca MegaSporta na 14 tysięcy miejsc. Szanuję. Bardzo bardzo.
Dmitriju Aliewie czy ja mogę wyjść za twoje krawędzie?
Kocham Assasin's Tango, ale matko boska kto układał do tego choreo? Patrzę na nią i nawet piękne jak to u niej skoki nie pozbawiają mnie chęci mordu.
Jeśli chodzi o to coś... co jedzie Alina, bo nazwać programem tego nie nazwę. To pewnie biedactwo nie bardzo ma cokolwiek do powiedzenia. Oni jej dają szajs, a ona jeździ. A tak wybitna jak Kostornaja, żeby z szajsu wykrzesać coś nie jest. Kocham UwO, więc ałaaaaa dlaczego :( Powinna specjalnie na ten przypadek powstać policja do montażu muzyki w łyżwiarstwie, bo program pt. ile kawałków z UwO zmieścisz w randomowej kolejnośći w SP boli. Ktoś mi w ogóle jest w stanie wyjaśnić o co chodzi z tym tłuczonym szkłem? xD
Jak to dobrze widzieć Polinę w formie. Patrzę na nią w sumie i jakoś tak mi smutno, bo pamiętam jak w sezonie post olimpijskim debiutowała w JGP, jeździła to swoje Chess, wygrywala wszystko jak leci i wszyscy happy. A teraz wylądowała w innej grupie trenerskiej, jak ta zepsuta już nikomu nie potrzebna zabawka.
Maszeńka Sotskowa charakteru za grosz nie ma, ale przynajmniej zrezygnowała z tego swojego tano helikoptera i ma całkiem przyjemną muzykę, więc się aż tak nie zasypia jak jedzie.
Na konieć Żeńka. Przyjemnie się na nią patrzy, mam dziwne wrażenie jakby trochę odżyła i naprawdę, ale to naprawdę cieszyła się tym programem. Widać, że ostro nad nią pracują i to od strony choreo i technicznie. Lutz jest już toepickowy, a nie krawędziowy jeśli chodzi o wybicie. Krawędź cały czas kwestionowalna i mylący rittbergerowy najazd xD Ale miło widzieć że naprawdę Toronto jej służy :) I mina Eteri przez trzy czwarte przejazdu Żenii xD

Awatar użytkownika
holloko
Kontakt:

Post autor: holloko »

Jeśli założyć że program Aliny to takie POTO dla leniwych w 2 minuty to tłuczone szkło to pewnie subtelna metafora spadającego żyrandola :D

Nie wiem co za pomysł TCC żeby Medvedeva skakała flutza w SP i powtarzała w FS. Dziwna strategia.

Efforts will lie, but will never be in vain.
Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Znów oglądanie w naprędce.
Zacznę od Aliny, muzyka niemiłosiernie pocięta, racja, ja jednak bym nie mówiła że jest tak źle - nie interpretuje tego na baletową modłę. Gdyby sensowniej dobrać muzykę to można by z tego programu coś wyciągnąć, ale kto powie Eteri, że robi coś źle :shoot:

Bardzo podoba mi się program Żeni, widać, ze się zmienia, dorosła, nie jest fasolką a ze skokami nieźle, pomimo zmiany we... właściwie wszystkim.
Podoba mi się też Liza, w takich programach dobrze się czuje, dobrze też się czuje z powiewającymi rękawami. Cieszę się, że jest w niezłej formie, mocno, mocno trzymam za nią kciuki.
Elena - och, Elena, czy niemal zawsze musi być źle? Śliczna jak zawsze, mniej się garbi, ale program - okropny, mnie osobiście nie podoba się przede wszsytkim muzyka. Ona zawsze wybierała conajmniej dziwnie.
Program Poliny jest ok, początek mi się najbardziej spodobał.

Obejrzałam Zenię i Vadima i się załamałam. Czy candyman niczego ich nie nauczył? Nie, nie nie i jeszcze raz nie. Okropieństwo. A jak jescze dodać do tego groszki nie daj pan żółte, to nie zalecam oglądania przed północą.

Betina i Sergiej skradli moje serce na Warsaw Cup, więc :00: Ale tak na serio, program bardzo fajny, nie do końca najeżdzony, chyba był błąd w 3twizzlu, ale jestem pod wrazeniem. Jak na tańce, króko razem jeżdżą a efekt - super.

Na razie tyle udało mi się ogarnąć, z panów prawie wcale nie widziałam, tzn. widziałam Kolaydę, ale zaraz po tym jelonku zamknęłam oczy i dłuższą chwilę ich nie otwierałam, a potem wyłączyłam. Muszę na spokojnie to obejrzeć. zaraz zerknę jeszcze na Aliewa i na dziś dość, bo dziecko uwagi się domaga.

[ Dodano: 2018-09-09, 20:03 ]
Aliew ślicznie jeździ, skoki tak sobie.
fajnie było oglądać za bandą "starą gwardię" - Tarasową, Miszina, Moskwinę. :00:

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
joasia

Post autor: joasia »

https://www.youtube.com/channel/UCDsMG2 ... 1wUn5S5Emw

link do programów dowolnych z rosyjskich prokatów

joasia
kasik8222

Post autor: kasik8222 »

Rękę Orsera widać już w doborze repertuaru dla Medvedevej. Radionova jak dla mnie jeździ obok muzyki, ale i tak brawo, wszystko jest lepsze niż kolejne "My life will go on". Liza, nie wiem "czy to stara dobra Liza" skoro nie zaskakuje, trzyma się sprawdzonego schematu, tak od lat.

[ Dodano: 2018-09-10, 14:26 ]
Tarasova/Morozov

Opadło mi... wszystko, dosłownie wszystko, nie tylko ręce. Nie ma nadziei dla tej konkurencji, oj, nie ma.

[ Dodano: 2018-09-10, 14:45 ]
Facepalm Trankova za bandą mówi rzeczywiście więcej niż tysiąc słów.

[ Dodano: 2018-09-10, 19:05 ]
Uwielbiam takie wybory muzyczne jak ten Alieva w dowolnym. Nie lubię Kolyady, ale uważam, że daje radę z tą swoją "Carmen".

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Jeszcze nie wyszystko ogarnięte, wcześniej udal mi się tylko trochę sp pooglądać, teraz zerknęłam na fp i niektóre sp ponownie. I w skrócie.
Racja Kasiu, Carmen Kolyady jest ok. Krótki obejrzałam i niestety - nie. Ale już w FP daje radę, nawet muzyka nie razi. Potrafi pozytywnie zaskoczyć - jak np. Betina i Sergiej rok temu.
U Aliewa podoba mi się zarówno sp jak i fp, ale skoki ... cóż. Dobrze, ze ma głębokie krawędzie.
Za to Sergiej mnie powalił. Zarówno w sp jak i fp. Przepiękne programy - i ambitne. Nie wszystko mu wyszło, ale dawno nie miałam tak poytywnych wrażeń z programu panów, jak to z programów Voronowa. A to dopiero przedbiegi sezonu! Naprawdę szacun dla niego i oby tak dalej. Życzę mu conajmniej ME.

Pary. Jestem pod wrażeniem postępu Saszy i Dimitrija. Naprawdę fajnie się ich oglada, postęp jest ogromny. Szkoda, że program dowolny ten sam, co w zeszłym roku, ale z drugiej strony lepiej widać postęp. Nie wszystko jest jeszcze idealne, ale jestem bardzo na tak. Obejrzałam jeszcze Zabijako/Engbert i :tired: A Żenia i Vadim - coż, sp jest koszmarem z moich snów, a fp bez fjerwerków. Po prostu coś jadą. Muszę jeszcze raz ich obejrzeć, może z czasem program zyska.

Panie ... cóż, szczerze powiem, że najbardziej podobała mi się Liza. Zawsze ja lubiłam i kibicowałam jej i za waleczność ma u mnie wielkiego plusa. Próbowała 3aksla - prawie wyszło. Ogólnie jeszce sporo braków, ale jak na początek sezonu i to co się u niej działo to jest super.
Żenia - ok, ale z błędami. Widać rękę Orsera, fajnie ułożony program, szkoda wywrotki.
Aliny zwyczajnie mi szkoda. Powtarza drogę Julki i innych pupilek Eteri, wiek dojrzewania i leżę na lodzie. Do tego słabe programy. O ile w sp głównie czepiałabym się muzyki, to już Carmen jest straszna.
Maria mnie nie porwała, Elena - znów to samo, czy ona zawsze musi tak kiczowato??? Za to podobał mi się FP Poliny, bardzo fajnie ułożony i ona zaprezentowała się super.
Będzie się działo, w mistrzostwach Rosji to będzie ... :16:
Tańce może jutro ogarnę.

[ Dodano: 2018-09-12, 07:01 ]
Zerknęłam jeszcze na kilka pań - Serafima nie robi na mnie w tym sezonie wrażenie, jej programy są niedopracowane, ma brzydkie i puste najazdy do skoków. Oby było lepiej.
Po tym co Holloko napisała spodziewałam się po Gubanowej jakiejś katastrofy, ale nie było az tak źle. Szalu nie ma, ale ładnie jeździ. A ja jakoś z zasady kibicuję dziewczynom NIE-OD_ETERI :roll:
Leonowa - mam do niej sentyment, ale delikatnie mówiąc nie powala.

Natomiast Artur Dmitriev junior , Sofia Samodurova Daria Panenkova, Stanislava Konstantinova i Aleksandr Samarin pojechali szczerze mówiąc bardzo średnio lub poniżej średniej. Wiadomo, że programy mogą się jeszcze zmienić, zawodnicy nabrać formy, ale na razie szału nie ma.

[ Dodano: 2018-09-12, 07:06 ]
W tańcacach na razie zerknęłam na 3 fp i tak - i mnie serce skradla Betina z Sergiejem, więc w moim osobistym rankingu par z Rosji mają 1sze miejsce.
Zerknęłam na Viki i NIkitę - nie moja bajka, niby muzyka ok i oni tacy ładni, ale ... no nie.
Lepiej mi się oglądało Saszę z Ivanem, ja ich nawet lubię, ale też ciar nie wywołują. Zawsze zaskakiwali oryginalnymi twizzlami, a w tym sezonie prezentują takie "zwykłe".

mam nadzieję, ze obejrzę więcej, ale z czasem u mnie tak krucho...

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Inne zawody”