Autumn Classic International / Lombardia Trophy
Autumn Classic International / Lombardia Trophy
Sezon seniorski możemy uznać za otwarty i to z przytupem, bo aż dwa challengery nas uraczą w ten weekend, oba z naprawdę mocną obsadą!
(Robię wspólny temat, bo pewnie i tak będziemy oglądać/nadrabiać oba naraz )
Autumn Classic International - Oakville, Kanada
Listy startowe i wyniki
Przebieg zawodów:
12.09 (czwartek): 00:55 Solistki SP
13.09 (piątek): 18:35 Tańce RD; 19:50 Soliści SP; 21:35 Solistki FS
14.09 (sobota): 17:00 Tańce FD; 18:45 Soliści FS
Transmisja ma być tu, nie tylko z zawodów ale też z treningów.
Kogo (między innymi) zobaczymy?
Panowie: Keegan Messing, Conrad Orzel, Kevin Aymoz, Yuzuru Hanyu, Junhwan Cha, Camden Pulkinen
Panie: Mae Berenice Meite, Rika Kihira, Eunsoo Lim, Evgenia Medvedeva, Alexia Paganini, Karen Chen
Tańce: Gilles/Poirier, Soucisse/Firus, Smart/Diaz, Lauriault/Le Gac, Fear/Gibson
Lombardia Trophy - Bergamo, Włochy
Listy startowe i wyniki
Przebieg zawodów
13.09 (piątek): 14:30 Solistki SP; 17:00 Soliści SP
14.09 (sobota): 14:30 Tańce RD; 16:50 Solistki FS
15.09 (niedziela): 13:00 Soliści FS; 15:45 Tańce FD
Transmisja ma być na tym oto kanale jutubowym.
Panowie: Boyang Jin, Matteo Rizzo, Kazuki Tomono, Dmitri Aliev, Andrei Lazukin
Panie: Wakaba Higuchi, Yelim Kim, Young You, Sofia Samodurova, Anna Scherbakova, Elizaveta Tuktamysheva, Maria Sotskova, Starr Andrews
Tańce: Fournier Beaudry/Sorensen, Lajoie/Zagha, Turkkila/Versluis, Guignard/Fabbri, Shpilevaya/Smirnov
Na kogo czekacie, jakie nadzieje, jakie obawy?
(Robię wspólny temat, bo pewnie i tak będziemy oglądać/nadrabiać oba naraz )
Autumn Classic International - Oakville, Kanada
Listy startowe i wyniki
Przebieg zawodów:
12.09 (czwartek): 00:55 Solistki SP
13.09 (piątek): 18:35 Tańce RD; 19:50 Soliści SP; 21:35 Solistki FS
14.09 (sobota): 17:00 Tańce FD; 18:45 Soliści FS
Transmisja ma być tu, nie tylko z zawodów ale też z treningów.
Panowie: Keegan Messing, Conrad Orzel, Kevin Aymoz, Yuzuru Hanyu, Junhwan Cha, Camden Pulkinen
Panie: Mae Berenice Meite, Rika Kihira, Eunsoo Lim, Evgenia Medvedeva, Alexia Paganini, Karen Chen
Tańce: Gilles/Poirier, Soucisse/Firus, Smart/Diaz, Lauriault/Le Gac, Fear/Gibson
Lombardia Trophy - Bergamo, Włochy
Listy startowe i wyniki
Przebieg zawodów
13.09 (piątek): 14:30 Solistki SP; 17:00 Soliści SP
14.09 (sobota): 14:30 Tańce RD; 16:50 Solistki FS
15.09 (niedziela): 13:00 Soliści FS; 15:45 Tańce FD
Transmisja ma być na tym oto kanale jutubowym.
Panowie: Boyang Jin, Matteo Rizzo, Kazuki Tomono, Dmitri Aliev, Andrei Lazukin
Panie: Wakaba Higuchi, Yelim Kim, Young You, Sofia Samodurova, Anna Scherbakova, Elizaveta Tuktamysheva, Maria Sotskova, Starr Andrews
Tańce: Fournier Beaudry/Sorensen, Lajoie/Zagha, Turkkila/Versluis, Guignard/Fabbri, Shpilevaya/Smirnov
Na kogo czekacie, jakie nadzieje, jakie obawy?
Re: Autumn Classic International / Lombardia Trophy
Ciekawa jestem Sotskovej. W ogóle ciekawi mnie co u "starej gwardii". Rany jak to brzmi...Chodzi mi o Radionovą i Pogorilaya. Elena coś tam komentowała i występowała w Art on ice, a Anna...nie wiadomo. Chciałabym je jeszcze zobaczyć, nawet gdyby miały pójść drogą Leonovej.
Widziałam na razie tylko Żenię i Rikę, muszę nadrobić. Obie mi się generalnie podobały, chociaż wydaje mi się, że jechały trochę spięte, zwłaszcza Żenia- może to wynika z początku sezonu albo ze świadomości, jaka będzie konkurencja i że wszyscy by ją w Rosji skrytykowali jakby się posypała. U Żeni miałam tylko ochotę wziąć nożyczki i ciachnąć ten kawałek materiału powiewający zupełnie niepotrzebnie z tyłu kostiumu. Liczę, że ten program w miarę "najeżdżania" będzie lepszy.
Tez jestem na nie jesli chodzi o kostium Medvediewej, tzn kolor i zdobienia bardzo ladne, ale o Boze, w formie kombinezonu to masakra, impreza na wrotkach z lat 80. Wystarczyloby gdyby miala do tego spodnice jak w swoim pregramie dowolnym z 16/17 (troche jak Gabi w sonacie ksiezycowej) i byloby cacy. Ale pamietam ze w zeszlym roku zmieniala kilka razy wiec jestem dobrej mysli
"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Tak na szybko, obejrzałam panie z pierwszych miejsc w Autumn - tak, obie dziewczyny jechały spięte. Program Riki ciekawy, naprawdę fajnie ułożony, ale nie jest to mój klimat. Żenia pojechała zachowawczo, stres by się nie posypać to jedno, ale w ogóle straciła dużo ze swojej pewności siebie. Ale ogólnie jej sp mi się podoba. Może nie powala, ale ogólnie ok. W sumie na razie u pań nie ma jakiegoś takiego wielkiego WOW w programach*
Karen Chen już wyraźnie odstaje od pierwszych dwóch zawodniczek.
A Lombardia? Liza pojechała nieźle. Aksel nie tak pewny jak tydzień temu, ale jej program też jest ok. Obawiałam się jak to wypadnie po tych zawirowaniach ze zmianą muzyki, dziwnymi wypowiedziami itd. Ale nie jest źle. Co prawda kilka póz czy elementów można by nieco inaczej umiejscowić, by bardziej podkreślić muzykę, jednak tragedii nie ma, bałam się, że wyjedzie z tego jakaś karykatura programu. Jej sp jest trochę przynajmniej inny niż to co zwykle prezentuje o fp niestety nie można tego już powiedzieć . Young You zaskoczyła pozytywnie * - raz - 3a, dwa program chyba najciekawszy z tych sp pań, które do tej pory widziałam. Pojechała z werwą i naprawdę miło się ją oglądało.
Szerbakową muszę jeszcze raz obejrzeć, bo mi głowę syn zawracał i nie mogła się skupić.
Zerknęłam jeszcze na Sofię, bo zaskoczył mnie jej wynik, no ale nie dziwne, dokrętki, wywrotki. Widzę, że ona lubi taką taneczną muzykę, nieźle ją sprzedaje i program jest ogólnie ok. Może to i dobrze, że nie omdlewa jak się w tym dobrze nie czuje, ale akurat ten jej wybór muzyczny to nie moja bajka, więc nawet jakby program był pojechany na 150% to by mnie nie zachwycił. No nic to, trzeba dalej nadrabiać, tylko kiedy. Pierwsze zawody juniorów oglądałam jadąc o świcie do pracy, ale ostatni tydzień niestety nie mogłam nic nadrobić i zrobiły mi się straszne zaległosci. Z Rygi obejrzałam tylko shorty, kontrolne przejazdy - dowolne pań i panów, pary i tańce czekają w kolejce. No i jeszcze skrobnąć o tym chciałabym, ale kiedy
Karen Chen już wyraźnie odstaje od pierwszych dwóch zawodniczek.
A Lombardia? Liza pojechała nieźle. Aksel nie tak pewny jak tydzień temu, ale jej program też jest ok. Obawiałam się jak to wypadnie po tych zawirowaniach ze zmianą muzyki, dziwnymi wypowiedziami itd. Ale nie jest źle. Co prawda kilka póz czy elementów można by nieco inaczej umiejscowić, by bardziej podkreślić muzykę, jednak tragedii nie ma, bałam się, że wyjedzie z tego jakaś karykatura programu. Jej sp jest trochę przynajmniej inny niż to co zwykle prezentuje o fp niestety nie można tego już powiedzieć . Young You zaskoczyła pozytywnie * - raz - 3a, dwa program chyba najciekawszy z tych sp pań, które do tej pory widziałam. Pojechała z werwą i naprawdę miło się ją oglądało.
Szerbakową muszę jeszcze raz obejrzeć, bo mi głowę syn zawracał i nie mogła się skupić.
Zerknęłam jeszcze na Sofię, bo zaskoczył mnie jej wynik, no ale nie dziwne, dokrętki, wywrotki. Widzę, że ona lubi taką taneczną muzykę, nieźle ją sprzedaje i program jest ogólnie ok. Może to i dobrze, że nie omdlewa jak się w tym dobrze nie czuje, ale akurat ten jej wybór muzyczny to nie moja bajka, więc nawet jakby program był pojechany na 150% to by mnie nie zachwycił. No nic to, trzeba dalej nadrabiać, tylko kiedy. Pierwsze zawody juniorów oglądałam jadąc o świcie do pracy, ale ostatni tydzień niestety nie mogłam nic nadrobić i zrobiły mi się straszne zaległosci. Z Rygi obejrzałam tylko shorty, kontrolne przejazdy - dowolne pań i panów, pary i tańce czekają w kolejce. No i jeszcze skrobnąć o tym chciałabym, ale kiedy
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Program krótki Kevina Aymoza Najlepsza rzecz jaką zobaczyłam w tym sezonie i te komponenty, oby to nie był jednorazowy wystrzał sędziów. Niestety muzyka chyba z tych mocno tępionych przez algorytmy youtube, bo nie mogę znaleźć programu.
Czuję się lekko zawiedziona tym że Hanyu powtarza oba programu, gdzieś czytałam wypowiedź jego, albo kogoś z jego teamu, że powtarza je bo w poprzednim sezonie nie wyciągnął z nick maksa, ale ta argumentacja pasuje mi tylko do dowolnego, bo perfekcyjny przejazd krótkiego już był. Tak mniej oficjalnie to widać że Hanyu chcę w tym sezonie jeszcze bardziej poszerzyć swój arsenał (choćby o poczwórnego Lutza), więc pewnie po prostu nie chciał sobie dokładać pracy. Programy są bardzo dobre, więc płakać z tego powodu nie zamierzam, jednak trochę szkoda.
Jin Boyang zaliczył bardzo mocny start, dużo się męczył w poprzednim sezonie, ale już w końcówce było widać że skokowo wraca na dobrą ścieżkę i fajnie że to kontynuuje. Niestety nie widziałam Matteo Rizzo, ale wynik słabiutki. Przyjemniej oglądało się też Messinga, Pulkinena i warto wspomnieć że Junhwan Cha zaczyna skakać dwa quady w krótkim.
Jeśli chodzi o solistki to wstępie podoba mi się program Kihiry, fajnie że próbuje czegoś nowego, choć przydałoby się trochę więcej energii przy takiej muzyce. Może to jest kwestia kontuzji jakiej nabawiła się przed zawodami, a może po prostu musi wyjeździć ten program. Z tą kontuzją to ciekawa sprawa bo 3A wykonała przepięknie, ale podobno nie może skakać Lutza, zrezygnowała z tego skoku w krótkim, ciekawe jak to rozegra w dowolnym.
Medvedeva po prostu ok, oglądało się przyjemnie, ale też zupełnie program nie utkwił mi w pamięci. Powrót Karen Chen względnie udany, problemy Eunsoo mam nadzieję tymczasowe. Solistek na drugim challengerze jeszcze nie widziałam, mam nadzieję że uda się nadrobić przed dowolnym.
Czuję się lekko zawiedziona tym że Hanyu powtarza oba programu, gdzieś czytałam wypowiedź jego, albo kogoś z jego teamu, że powtarza je bo w poprzednim sezonie nie wyciągnął z nick maksa, ale ta argumentacja pasuje mi tylko do dowolnego, bo perfekcyjny przejazd krótkiego już był. Tak mniej oficjalnie to widać że Hanyu chcę w tym sezonie jeszcze bardziej poszerzyć swój arsenał (choćby o poczwórnego Lutza), więc pewnie po prostu nie chciał sobie dokładać pracy. Programy są bardzo dobre, więc płakać z tego powodu nie zamierzam, jednak trochę szkoda.
Jin Boyang zaliczył bardzo mocny start, dużo się męczył w poprzednim sezonie, ale już w końcówce było widać że skokowo wraca na dobrą ścieżkę i fajnie że to kontynuuje. Niestety nie widziałam Matteo Rizzo, ale wynik słabiutki. Przyjemniej oglądało się też Messinga, Pulkinena i warto wspomnieć że Junhwan Cha zaczyna skakać dwa quady w krótkim.
Jeśli chodzi o solistki to wstępie podoba mi się program Kihiry, fajnie że próbuje czegoś nowego, choć przydałoby się trochę więcej energii przy takiej muzyce. Może to jest kwestia kontuzji jakiej nabawiła się przed zawodami, a może po prostu musi wyjeździć ten program. Z tą kontuzją to ciekawa sprawa bo 3A wykonała przepięknie, ale podobno nie może skakać Lutza, zrezygnowała z tego skoku w krótkim, ciekawe jak to rozegra w dowolnym.
Medvedeva po prostu ok, oglądało się przyjemnie, ale też zupełnie program nie utkwił mi w pamięci. Powrót Karen Chen względnie udany, problemy Eunsoo mam nadzieję tymczasowe. Solistek na drugim challengerze jeszcze nie widziałam, mam nadzieję że uda się nadrobić przed dowolnym.
Ja też jestem rozczarowana Sofią, liczyłam na więcej po ostatnim sezonie, no i niestety się zawiodłam. Pomijając już kwestie techniczne, ta muzyka i ten kostium przypominający mi Oksanę Baiul i lata 80/90- nie, to nie mój klimat. Sofia ma duże zdolności interpretacyjne jeżeli chodzi o tzw. muzykę rozrywkową, prędkość i dobrze pracuje całym ciałem, ale sprawia wrażenie, jakby akurat w tym programie niezbyt dobrze się czuła. Więcej też spodziewałam się po Wakabie. Liza jak to Liza- pojechała dobrze, może nie jest to jakiś cud, ale jak dla mnie jest ok, najważniejsze że nie traci formy. Z Autumn Classic muszę jeszcze ponadrabiać, na razie obejrzałam mało, ale utkwiły mi w pamięci Żenia w kimonie (wygląda super) i RD Piper i Paula i Lilah i Lewisa. Oba fajne tańce, z tzw. "jajem", może u Lilah i Lewisa przydałoby się jeszcze trochę więcej dynamiki, ale to pierwszy raz w sezonie, więc jako że mam słabość do tej pary, liczę na dobre wyniki, zwłaszcza w GP.
Na razie obejrzane panie, w ACI nie mam do wyników uwag - zasłużone i bezdyskusyjne zwycięstwo Riki. Może jej programy nie zachwycają tak jak te ubiegłoroczne, ale jedzie dobrze, programy są ciekawe i nie ma w nich pustych miejsc. Nie widać problemów z kontuzją, może jeszcze nie pełnia formy, ale jest jak najbardziej ok. Zenia - zasłużone 2gie miejsce. Naprawdę spieła tyłek i pokazała, że jeszcze nie da o sobie zapomnieć. Nie wiem czy akurat już w tym momencie sezonu zasługuje na tak wysokie pcs, bo chwilami program jeszcze nienajeżdżony, ale nie jest źle. Oby tak dalej, bo podoba mi się w tym sezonie. No i tak trochę przewrotnie, jak była ogłaszana łyżwiarką wszechczasów to mnie drażniła, teraz lubię ją o wiele bardziej. Ona bardzo podobała mi się w debiucie, była taka świeża i inna, niby fasolka, ale nie była tylko od skakania. Do tego niesamowita giętkość, co fajnie wykorzystywała w programach. Potem było już gorzej, a teraz pokazuje, że jest dojrzałą łyżwiarką, walczy, zmienia to co było gorsze, uczy się nowych rzeczy i za to ma u mnie wielki plus. Ensunoo się poprawiła, ale dalsze miejsca to już wyraźna różnica w porównaniu do pierwszych dwóch miejsc.
Za to Lombardia, hmmm, prawda, że program Lizy nie powala, że nie jest jeszcze dograny i przed skokami w pierwszej minucie są puste miejsca, w dalszej części programu tez jest taki moment. Prawdą jest, ze program Lizy jest wtórny, że do podobnej muzyki już jechała i jedzie w programie to co umie i co już prezentowała . Od biedy zgodzę się z wyższymi tes Anny, ale wyższe pcs niż Liza? Jestem w szoku. Program Szerbakowej jest IMO puściutki, sztywne ręce, hybryda Żenioaliny, już w kontrolnych przejazdach śmiać mi się chciało z tej sztuczki z sukienką. Jedyny ciekawszy moment, jej skoki tez mnie nie przekonują. Nie wiem czy nie dokręcała, zwłaszcza w pierwszej kombinacji, może źle widzę, ale jakby rittbergera dokręciła na lodzie... nie ma jeszcze protokołów, ale wynik mówi sam za siebie, nikt nie widział usterek, a umiejętności łyżwiarskie z pierwszej ligii... czy naprawdę ten program zasługuje na 150pkt? Czy naprawdę za bycie w teamEteri dostaje się na start +10-20 punktów? Young już gorzej niż w sp, ale będę ją obserwwować, bo dziewczyna mi się podoba. Sofia się trochę zrehabilitowała, pojechała lepiej i choć jej tegoroczne programy mnie nie powalają, to trzymam za nią kciuki. Niestety moja ulubiona Japonka - Wakaba - po raz kolejny nie pokazuje błysku. Tęsknię za jej programami sprzed dwóch lat, za Wakabą sprzed dwóch lat.
Za to Lombardia, hmmm, prawda, że program Lizy nie powala, że nie jest jeszcze dograny i przed skokami w pierwszej minucie są puste miejsca, w dalszej części programu tez jest taki moment. Prawdą jest, ze program Lizy jest wtórny, że do podobnej muzyki już jechała i jedzie w programie to co umie i co już prezentowała . Od biedy zgodzę się z wyższymi tes Anny, ale wyższe pcs niż Liza? Jestem w szoku. Program Szerbakowej jest IMO puściutki, sztywne ręce, hybryda Żenioaliny, już w kontrolnych przejazdach śmiać mi się chciało z tej sztuczki z sukienką. Jedyny ciekawszy moment, jej skoki tez mnie nie przekonują. Nie wiem czy nie dokręcała, zwłaszcza w pierwszej kombinacji, może źle widzę, ale jakby rittbergera dokręciła na lodzie... nie ma jeszcze protokołów, ale wynik mówi sam za siebie, nikt nie widział usterek, a umiejętności łyżwiarskie z pierwszej ligii... czy naprawdę ten program zasługuje na 150pkt? Czy naprawdę za bycie w teamEteri dostaje się na start +10-20 punktów? Young już gorzej niż w sp, ale będę ją obserwwować, bo dziewczyna mi się podoba. Sofia się trochę zrehabilitowała, pojechała lepiej i choć jej tegoroczne programy mnie nie powalają, to trzymam za nią kciuki. Niestety moja ulubiona Japonka - Wakaba - po raz kolejny nie pokazuje błysku. Tęsknię za jej programami sprzed dwóch lat, za Wakabą sprzed dwóch lat.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Mnie tam się patent z sukienką podobał Sofia w dowolnym pokazała pazur i radość z jazdy, w shorcie jakby nie była sobą, jakby chciała jak najszybciej odfajkować swoje i schować się w szatni. Liza i to jej wymachiwanie rękami na wszystkie strony zwane choreografią...Ze wszystkiego co widziałam Żenia najbardziej mnie ujęła.
A mnie się to nie podoba. W ogóle zauważyłam, ze u Eteri liczą się teraz takie sztuczki "choreograficzne", w zalewie tak samo jadących dziewczyn trzeba by się czymś wyróżniły i stąd wstawki z ubiorem, czy niby zbitą szybą. W przypadku Szerbakowej - skoki skokami, lutz skoczony, ale co z tego? jedzie, jedzie, ręce sztywno rozłożone na boki, niewiele poza tym z nimi robi. Kroki markuje przed skokami, przyspiesza i kiwa się na boki przed większością skoków, ok, może to utrudnia skok, ale ja serio nie widzę w tym programie nic ciekawego. Ja już wolę "machanie" Lizy, choć szczerze mówiąc wcale nie uwazam, że ona macha, w tym programie wyjątkowo spokojnie tymi rękami kręci. Szkoda tylko, ze tak samo jak robi to od lat.
Ja mam wrażenie, że Scherbakova wygrała za quada. Gdyby nie quad, to ten program byłby na zasadzie "ok, obejrzane, fajnie, dalej" i za 5 minut by się go nie pamiętało. Ja nie rozumiem, czemu nią się tak ekscytują, nawet na tle innych dziewczyn Eteri (np. Trusovej, Kostornej, Aliny czy nawet Mai Khromykh) interpretacyjnie wypada to średnio. Owszem, dziewczyna ma niezaprzeczalnie talent, w poprzednim sezonie błysnęła (i mam wrażenie, jakby wtedy jechała lepiej) ale jakieś te jej programy takie bez wyrazu.
Hej, ja z tego co widziałam,to najbardziej podobała mi się Evgenia.Co do Lizy, to naprawdę w programie dowolnym widać że się przyłożyła bardzo, tylko, że nie jestem pewna, czy to jest dla niej szczęśliwy temat muzyczny. Też strój by zmieniła, przecież to naprawdę ładna dziewczyna.Sofia Samodurova w programie dowolnym pokazała pazur i jedyne, co mi przeszkadzało, to wokal w tym tangu Roxanne. Są lepsze wykonania dostępne.Resztę muszę nadrobić,ale już sezon zapowiada się ambitnie i bardzo ciekawie.
OJ, to prawda, ta wersja Roxane jest straszna. Po ZIO miałam fazę na słuchanie muzyki z MR i przesłuchałam wiele wykonań, niestety Sofia wybrała jedną z najgorszych wersji.
A, przypomniało mi się, jak w zeszłym roku Holloko bodajże pisała, że Anna ma szansę być pierwszą kobietą skaczącą 4lutz i patrzcie, wykrakała
A, przypomniało mi się, jak w zeszłym roku Holloko bodajże pisała, że Anna ma szansę być pierwszą kobietą skaczącą 4lutz i patrzcie, wykrakała
Obejrzałam Yuzu i Kevina obaj panowie mi.się podobali. Jeżeli chodzi o Yuzu to mam do niego słabość, ba uwielbiam go oglądać. I akceptuję, że powtarza programy, przynajmniej szczerze mówi o tym, nie kombinuje z tworzeniem klonów programów. W każdym razie w zeszłym sezonie faktycznie mało było Yuzu i te programy ogląda się jak świeże
Obejrzałam tez tańce i jestem totalnie pod wrażeniem.Oprócz ostatniej pary, miejsca 1-5 zaprezentowali naprawdę super programy WOW
A programy Lilah i Lewisa, Marie Jade i Romaina, Piper i Paula - rewelacja. Kwintesencja tańca w tańcu. Zwłaszcza Lilah i Lewis mnie zachwycili - już drugi sezon z rzędu. Serducho dla nich porwali mnie, a jaki to kontrast w zestawieniu z Tif i Jonatanem oraz Betina i Sergiejem, którzy niby poszli tą samą drogą, ale jak słabo wypadli... cdn
Obejrzałam tez tańce i jestem totalnie pod wrażeniem.Oprócz ostatniej pary, miejsca 1-5 zaprezentowali naprawdę super programy WOW
A programy Lilah i Lewisa, Marie Jade i Romaina, Piper i Paula - rewelacja. Kwintesencja tańca w tańcu. Zwłaszcza Lilah i Lewis mnie zachwycili - już drugi sezon z rzędu. Serducho dla nich porwali mnie, a jaki to kontrast w zestawieniu z Tif i Jonatanem oraz Betina i Sergiejem, którzy niby poszli tą samą drogą, ale jak słabo wypadli... cdn
Muszę powiedzieć, że wszyscy występujący w AC podobali mi się zarówno w RD jak i FD. W tych programach jest po prostu to COŚ - pomysł, wykonanie, nawet Both Sides Now by John Mitchell tak różne od tego co do tej pory jeździli Piper i Paul - liryczne i delikatne, niby jak połowa teraz jeżdżących, a inaczej. Może to też efekt tego, że Piper i Paul są niesłychanie kreatywni i co roku pokazują coś innego. Nie wiem, do mnie ich fd przemawia. Po rd byłam nieco zaskoczona wysokim miejscem Caroline i Shama. Fajny jest ich rd, ale z całej piątki akurat nejmniej mi się podoba. W fd już nie było tak dobrze, Sham się przewrócił i spadki na 5 miejsce. Cieszy mnie też podium dla Marie Jade i Romaina, ich też cenię za kreatywność, a oni niestety cały czas są w cieniu i nieprędko z tego cienia wyjdą, bo Gabi i Guliame to inna liga. I choć nie lubię Marsa, to i ich fd mi się podoba, muzyka nie przykrywa ich. A Madonna Lilah i Lewisa jest super. Wiem, ze jeszcze kilka lat zanim zaczną wygrywać, ale już teraz mocno im kibicuję.
Przykłady powyższych par pkazują, że że można robić to co inni, ale z pomysłem, głową i tak, by nie było nudno.
Przykłady powyższych par pkazują, że że można robić to co inni, ale z pomysłem, głową i tak, by nie było nudno.