Finlandia Trophy
Finlandia Trophy
Finlandia Trophy
...czyli ostatni challenger przed grand prix!
Listy startowe i wyniki
Przebieg zawodów:
11/10 (piątek): 12:45 Pary SP, 15:10 Soliści SP, 18:10 Solistki SP
12/10 (sobota): 11:00 Tańce RD, 13:00 Pary FS, 15:35 Soliści FS
13/10 (niedziela): 12:00 Tańce FD, 14:00 Solistki FS
Udział biorą m.in.: Roman Sadovsky, Shoma Uno, Sergei Voronov, Sota Yamamoto, Gabrielle Daleman, Alena Kostornaia, Elizaveta Tuktamysheva, Starr Andrews, Ilyushechkina/Bilodeau, Efimova/Korovin, Mishina/Galliamov, Serafini/Tran, Lajoie/Zagha, Wang/Liu, Reed/Ambrulevicius, Popova/Mozgov, Chock/Bates
Transmisja jest, ale niestety trzeba się szarpnąć na 13,99 euro a tak to pewnie zostaje jutub
Na zachęte: Kostornaia odzyskała 3A!
...czyli ostatni challenger przed grand prix!
Listy startowe i wyniki
Przebieg zawodów:
11/10 (piątek): 12:45 Pary SP, 15:10 Soliści SP, 18:10 Solistki SP
12/10 (sobota): 11:00 Tańce RD, 13:00 Pary FS, 15:35 Soliści FS
13/10 (niedziela): 12:00 Tańce FD, 14:00 Solistki FS
Udział biorą m.in.: Roman Sadovsky, Shoma Uno, Sergei Voronov, Sota Yamamoto, Gabrielle Daleman, Alena Kostornaia, Elizaveta Tuktamysheva, Starr Andrews, Ilyushechkina/Bilodeau, Efimova/Korovin, Mishina/Galliamov, Serafini/Tran, Lajoie/Zagha, Wang/Liu, Reed/Ambrulevicius, Popova/Mozgov, Chock/Bates
Transmisja jest, ale niestety trzeba się szarpnąć na 13,99 euro a tak to pewnie zostaje jutub
Na zachęte: Kostornaia odzyskała 3A!
Efforts will lie, but will never be in vain.
Re: Finlandia Trophy
Dzisiejszy jutub :
Kilka wczorajszych szortów : https://www.youtube.com/channel/UCV2fLn ... uQdfC_haTg
Kilka wczorajszych szortów : https://www.youtube.com/channel/UCV2fLn ... uQdfC_haTg
Efforts will lie, but will never be in vain.
Ja widziałam tylko w shorcie Linę Ceder i Lizę. Liza zmieniła program! Jest dużo lepiej i oby było jeszcze lepiej, ma piękną czarną suknię w dobrym stylu.
Ciężko się oglądało ostatnią grupę solistów, właściwie to nikt się nie popisał. Sota Yamamoto wczoraj mnie zachwycił, ale dzisiaj już tak kolorowo nie było. Pytanie czy to stres związany z występowaniem jako ostatni lub możliwym zwycięstwem, czy jednak te poczwórne nie są tak pewne jak pokazywał to krótki. Tak czy inaczej mocno mu kibicuję bo to łyżwiarz po przejściach, dobrze się zapowiadał jako junior, ale potem kontuzja wyrwała mu praktycznie sezony.
Shoma Uno - bardzo dobrze oglądało się program krótki, myślę że to będzie jeden z moich ulubionych programów w sezonie. Jeśli chodzi o skoki to widać że jeszcze sporo brakuje do optymalnej dyspozycji, ale ogólnie nie było tragedii, szczególnie zestawiając go z innymi zawodnikami.
Zaskoczyło mnie to że Lazuki w obu programach skoczył poczwórnego Lutza, niestety to że na niewiele się to zdało już zaskoczeniem w jego przypadku nie było.
Shoma Uno - bardzo dobrze oglądało się program krótki, myślę że to będzie jeden z moich ulubionych programów w sezonie. Jeśli chodzi o skoki to widać że jeszcze sporo brakuje do optymalnej dyspozycji, ale ogólnie nie było tragedii, szczególnie zestawiając go z innymi zawodnikami.
Zaskoczyło mnie to że Lazuki w obu programach skoczył poczwórnego Lutza, niestety to że na niewiele się to zdało już zaskoczeniem w jego przypadku nie było.
Ja obejrzałam tylko Alenę i Lizę. Alena jechała pewnie i ładnie, może jej program nie jest jakiś super, ale przyjemnie się na nią patrzy. Z nią mam w ogóle dziwnie, na początku wszyscy się nią zachłysnęli, a ja jakoś nie umiałam do niej się przekonać. Fakt, nie śledziłam aż tak juniorek, by ją należycie "naoglądać", bardzo podobały mi się jej skoki, w każdym programie miała jakąś fajną pozę, coś co pozwalało zapamiętać program. Ale pomimo wszystko na kolana nie rzucała. Mnie A potem, jak pooglądałam więcej, zwłaszcza na tle innych młodych fasolek z Rosji to od razu ją doceniłam. Nie dość, że pięknie jedzie, to jeszcze coś w tych programach pokazuje, nie ma przez 3/4 programu rozłożonych rąk by skoczyć quada. I ma za to u mnie wielki plus.
Liza też mi się podobała i zmiana jest jak najbardziej na plus. Nie do końca wyszły jej skoki by były błędy krawędzi etc, na poziomach trochę potraciła, ale ogólnie super się ją oglądało. I ten pewny aksel!
Liza też mi się podobała i zmiana jest jak najbardziej na plus. Nie do końca wyszły jej skoki by były błędy krawędzi etc, na poziomach trochę potraciła, ale ogólnie super się ją oglądało. I ten pewny aksel!
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Za to ja chcę przede wszystkim pochwalić Jenni Saarinen- oj będzie miała konkurencję Viveca, jak wróci, podobnie Emmi. Zawsze lubiłam fińskie solistki, więc cieszę się, że znowu mają wysyp młodych zdolnych, Linnea Ceder też nieźle wypadła. Gabi Daleman ma poważne problemy, podobnie Masza Sotskova, która w tym tygodniu na zawodach w Kazachstanie znowu zaliczyła klapę. Wyniki na poziomie 130 z hakiem to na pewno klęska dla nich, a to przecież była medalistka mistrzostw świata (Gabi) i dziewczyna, która zdołała się jeszcze 2 sezony temu przebić do seniorskiej reprezentacji Rosji (Masza).
Dopiero dziś obejrzałam Lubov i Charliego. Mają naprawdę ciekawe ostatnie podnoszenie w dowolnym i Lubov, o dziwo, nie partoliła skoków solo. Ciekawa jestem jak będzie dalej, wygląda to obiecująco. Twist do poprawki.