Skate Canada

blue cat
Kontakt:

Skate Canada

Post autor: blue cat »

Jeszcze u nas na forum nie opadły emocje po Skate America, a już przenosimy się do Kanady.
Listy startowe i wyniki tutaj:
http://www.isuresults.com/results/season1920/gpcan2019/
Ja czekam przede wszystkim na pojedynek Rika-Trusova-Żenia-Bradie. Bedzie się działo, a jeszcze 2 Koreanki i Marin, na której ogarnięcie się nadal liczę.

kasik8222

Re: Skate Canada

Post autor: kasik8222 »

Pary sportowe też zapowiadają się ciekawie. Liczę na to, że Knierimy w końcu pojadą na miarę swoich możliwości.

Awatar użytkownika
holloko
Kontakt:

Post autor: holloko »

Podaję lineczki:

Pary taneczne RD
Solistki SP
Pary sportowe SP
Soliści SP

Pary taneczne FD
Solistki FS
Pary sportowe FS
Soliści FS

Marin niestety miała wczoraj wypadek w taksówce i jest ranna w nogę, więc chociaż planuje startować (i mam nadzieję, że wie co robi), fajerwerków bym się nie spodziewała... Marin to w ogóle smutny przypadek marnowania wielkiego talentu...
Keiji też brał udział w tym samym wypadku ale jemu podobno nic nie jest
Ogólnie konkurencja solistek w tym sezonie to trochę masakra, ja ściskam kciuki za Rikę i za debiuty Koreanek. I za Yuzuru. Więcej kciuków nie mam ;) W tańcach ciekawy skład, ciekawe komu przypadną medale.

Efforts will lie, but will never be in vain.
JustynaŻ
Kontakt:

Skate Canada

Post autor: JustynaŻ »

Young You <radocha> <brawo> <brawo> <brawo> Tyle powiem.
Wyniki w tańcach to żart. Ale nie mogę się doczekać jak H/D znowu przegrają taniec dowolny i może całe GP

Awatar użytkownika
Haley452
Kontakt:

Post autor: Haley452 »

Tańców nie widziałam, a solistek tylko drugą grupę, ale wow. Bardzo mocno obstawione zawody. Rika coraz bardziej mi się podoba, ta dziewczyna ma wszystko, skoki i elegancję, świetnie interpretuje muzykę, może tylko piruety lekko do poprawki. Ale ogólnie bardzo jej kibicuję, jest świetna.

Young You i Trusova to dla mnie takie typowe fasolki, skoki i niewiele więcej. Bradie ma bardzo fajny program i zaprezentowała się naprawdę super. Szkoda, że nie pokonała Trusovej. Żenia też dojrzewa artystycznie i strasznie szkoda, że kiedy w końcu zaczęła jeździć bardziej elegancko opuściły ją skoki. No ale tak to jest, jak się nie uczy właściwej techniki tylko polega na malutkich dziecinnych ciałach fasolek. Szkoda.

Ogólnie Sasza pewnie zaatakuje w dowolnym, jestem mega ciekawa, jak to się potoczy. Emocje w solistkach w tym roku będą mega.

"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
Mbh
Kontakt:

Post autor: Mbh »

Dwie ciekawostki w protokołów: zdecydowanie najniższe oceny dla Kihiry od rosyjskiego sędziego (tutaj żadnego zaskoczenie nie ma), najwyższe komponenty dla Trusowej (wszystkie 9.0 lub wyżej!) od sędziego z Kanady (i tu zaskoczenie już jest).
Co do samych występów, najbardziej podobała mi się Kihira, genialny potrójny Axel (zwykle staram się nie pisać o sędziach, ale naprawdę jak ktoś za taki element daje "2" to nikt nie jest w stanie mnie przekonać że taki sędzia jako jedyny dostrzegł coś czego inni nie dojrzeli, te oceny z założenie miały być niskie), a program podoba mi się coraz bardziej z każdym występem. Jak się upora z problemami z kostką przez które nie skacze Lutza, to będzie jeszcze lepiej.
Cieszę się że Young You wylądowała 3A bo już chyba w poprzednim sezonie zapowiadała ten skok i zawsze coś nie wychodziło. Program pod względem choreograficznym nie jest żadną rewelacją, ale skoki piękne. Pierwszy raz usłyszałam o niej przy okazji tego filmu i cieszę się że kariera rozwija się dobrze. Treningi z Hamadą też na pewno będą pomocne. W tym roku mistrzostwa czterech kontynentów będą w Korei i przy problemach Eunsoo Lim, You może być główną nadzieją Koreańczyków na medal. Szkoda tylko że nie ma drugiego GP.
Późno się robi, więc jeszcze tylko o Miedwiediewej, ciężko wytłumaczyć co się z nią dzieje, co gorsza Orser chyba też tego nie wiem bo w K&C padały takie zdania jak "to nie ma żadnego sensu", "nie wiem co powiedzieć" (a przynajmniej twitter tak twierdzi, więc przepraszam jeśli to nieprawda). Ilu już było tych wpadek przy 2A? Czy to po prostu presja udowodnienia tego że zmienia trenera miała sens, stres przy konkurowaniu z zawodniczkami o większych możliwościach skokowych? Trudno to wytłumaczyć, na testach wyglądała bardzo dobrze, w pierwszym challengerze też, a teraz zupełnie inna zawodniczka.

JustynaŻ
Kontakt:

Skate Canada

Post autor: JustynaŻ »

Ja poszłam spać tylko na pary, ale o sędziowaniu jak my mamy nie mówić, jak Miedwiediewa z upadkiem w bandy, słabymi skokami i sporą wyrwą w programie przez ten upadek dostaje drugie najwyższe komponenty w konkurencji? Ktoś tu bardzo upadł na głowę... Lubię Saszę, ale ten SP jest mi absolutnie obojętny i w piruetach dzisiaj patrzyło się na nią fatalnie. Mam petycję do Sotnikowej, żeby zrobiła warsztaty (rany jak to się po polsku nazywa?) z illusion turns dla wszystkich łyżwiarek, bo i u Saszy i u Bradie wygląda to po prostu źle. W siadanym też była dość...wysoko. Jestem za powrotem do zeszłorocznego SP bo chyba lepiej się w nim czuła i kombo lutz+rittberger było fajnie umieszczone w czasie.

Co do tańców to... ja mam coraz dłuższą listę pytań do Maddison i Zacharego i chyba na Warsaw Cupie ich sobie z Jeremiem pójdę pożądnie obgadać, bo im dalej patrzę na ich programy tym bardziej jestem wściekła. Ona jest naprawdę piękną dziewczyną, a ktoś (jej mama chyba?) robi wszystko, żeby to ukryć. Sukienka do SP jest fatalna a Maddie jako postawna, muskularna dziewczyna wygląda jeszcze bardziej przyciężko przez nią. Nieznoszę My Heart Belongs To Daddy, ale nawet jak Laurine będąc z Fabianem to jeździła to aż tak mi się nie chciało wzreszczeć oglądając jej program... Mam naprawdę mocne wrażenie, że oni nie wiedzą co ze sobą zrobić. Po tej całej pogoni za wygrywaniem, jak już wygrywać zaczęli, to z fajnych programów i wszystkiego bardzo dobrej jakości została tylko dobra łyżwa i to jest smutne... Bo wystarczyły dwa sezony, żebym z kibicowania im zaczęła życzyć, żeby pojawiło się więcej takich momentów jak na zeszłorocznym 4CC, bo z wszelkich wypowiedzi medialnych wynika, że uważają się za bóg wie kogo. Sara kochanie, dlaczego ubrałaś się w folię bezpieczeństwa?... Coraz bardziej za to podobają mi się brytyjczycy. Od prezencji na lodzie, po same propozycje które znowu są fajne i bardzo trafione. Trzymam kciuki, za pierwszy medal dla UK w Grand Prix. Chyba od czasów Kerrów?

Wstałam sobie grzecznię na końcówkę chłopaków, żeby zobaczyć Hanyu, bo się za Yuzu po prostu stęskniłam i fajnie, że po kolejnej zmianie trenerów Nam zaczyna wracać do siebie. Bardzo mi się podoba jego SP i to jak bardzo się zaangażował w to, żeby sprzedać go widowni. Hanyu jest nie z tej planety, a ja się tak cieszę z faktu, że pomimo tego że już dawno mógł przestać i leżeć i ładnie pachnieć on dalej dla nas jeździ i szuka sobie nowych wyzwań. Poza tym to chyba pierwszy sezon od baaaaaaaaardzo dawna, kiedy lato minęło mu bez kontuzji i to było dziś zdecydowanie widać. Cieszę się, że Otonal zostało, bo jakbym tam była na widowni to bez żenady darłabym się z całą japońską widownią w trakcie sekwencji kroków. Nie mam słów, żeby opisać to co zobaczyłam.
Trudne zadanie występu zaraz po Hanyu i puchatkowym deszczu przypadło mojemu Matteo i niestety nerwowo chyba nie dał rady. Mega mi smutno pomimo tego, że Franca z tatą robili wszystko, żeby go jakoś pocieszyć. Oby FP poszło lepiej.
Mega przyjemnie patrzy mi się na Camdena Pulkinena, bo i artystycznie i skokowo dzisiaj wiedział o co chodzi. Dennis też pojechał przyzwoicie, a ja się dziwię jakim cudem jego piruety nie dostają +5 wyłącznie. Dzieciaku co ty masz na sobie?

kasik8222

Ja już miałam pochwalić Lubov, że wzięła się na poważnie za swoje skoki, ale chyba jeszcze poczekam. czekam także aż Pan Knierim przestanie marnować wysiłki swojej żony, ja rozumiem milion jego kontuzji, ale moja cierpliwość kibica jest na wyczerpaniu. Kihira, wielkie wow i brawo za pięknego axla. łapię się na tym, że Hanyu oglądam z obowiązku, od lat jeździ to samo do tego samego i uchodzi mu to na sucho. Z nm jest jak z Javierem czyli mamy się cieszyć, że w ogóle jeszcze chce zaszczycić nas swoją obecnością. No cóż, mnie to nie wystarcza. Moore Towers i Marinaro niech się cieszą z tego, że startowali u siebie, a młodzi Rosjanie przy perypetiach Z/E będą pewnie ostro lansowani przez swoją federację. Mają talent, ale dla mnie to nadal dzieciaki i może przyjdzie mi się niby zachwycać za parę lat jak się trochę podszlifują.

kasik8222

Jestem ciekawa jak rozwinie się Pulkinen. Nie jest to może poziom artyzmu jak u Browna, ale jest na dobrej drodze, no i skoki ma takie jakich Jason nigdy mieć nie będzie. Nam to dla mnie taki typowy przypadek chłopaka, który zachwyci na kanadyjskim podwórku, ale jak przychodzi do walki o najwyższa stawkę to ogląda plecy innych.Myślę, że Kanada i USA mają niestety wielu zawodników podpadających pod ten model, a szkoda.

Awatar użytkownika
Svietka
Kontakt:

Post autor: Svietka »

U Riki faktycznie te piruety trochę odstają od reszty ale za to ten 3Axel - wow.
Przykro było patrzeć na Evgenię po programie taka smutna była. Szkoda tych skoków, ale program mi się podoba, jej jazda, interpretacja też.

Pary taneczne - najlepszy RD mieli moim zdaniem Hawayek/Baker. Bardzo im kibicuję.
Solistów ani par sport. jeszcze nie widziałam.

Awatar użytkownika
Svietka
Kontakt:

Skate Canada

Post autor: Svietka »

JustynaŻ pisze: 5 lat temu
Co do tańców to... ja mam coraz dłuższą listę pytań do Maddison i Zacharego i chyba na Warsaw Cupie ich sobie z Jeremiem pójdę pożądnie obgadać, bo im dalej patrzę na ich programy tym bardziej jestem wściekła. Ona jest naprawdę piękną dziewczyną, a ktoś (jej mama chyba?) robi wszystko, żeby to ukryć. Sukienka do SP jest fatalna a Maddie jako postawna, muskularna dziewczyna wygląda jeszcze bardziej przyciężko przez nią. Nieznoszę My Heart Belongs To Daddy, ale nawet jak Laurine będąc z Fabianem to jeździła to aż tak mi się nie chciało wzreszczeć oglądając jej program... Mam naprawdę mocne wrażenie, że oni nie wiedzą co ze sobą zrobić.
A ja mam zupełnie inaczej - podoba mi się ich RD, podoba mi się ta sukienka i ta piosenka <lol> Nie należą do moich ulubionych par ale widzę że jest na nich duży hejt. A ja nic do nich nie mam.

bege

Skate Canada

Post autor: bege »

Svietka, wg mnie muzuka ok, sukienka, przepraszam, ale nie. Pozwolicie, że się przedstawię: mój pesel zaczyna się na 5 … cóż, jf oglądam od zawsze, pamiętam zawody mistrzowskie pod gołym niebem, pamiętam tekturowe tabliczki z ocenami. Pamiętam jak zachwycałam się Peggi Fleming i jej sznurowanymi białymi butami prawie do pół łydki, które były moim marzeniem…
Jestem fanatyczną czytelniczką tego forum i naprawdę Dziewczyny, „szapoba” jak Wy się na tym znacie.

kasik8222

Serdecznie witamy, im nas więcej, tym weselej.

kasik8222

W dzisiejszych czasach jest tak szeroki wachlarz wyboru podkładu muzycznego, a Tarasova i Morozova wybierają "Bolero", które w swojej specyfice dość zawęża możliwości interpretacyjne. Szkoda, chociaż z drugiej strony zawsze mogli polecieć "Candyman bis", więc sama nie wiem co gorsze.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Bege witaj 😘 Pisz z nami, uwielbiam "stare" łyżwiarstwo, ja oglądam świadomie od 1984 roku od Sarajewa.
Nic jeszcze nie widziałam, ale się cieszę, ze Sasza i Dymitrij prowadzą 👍 Bardzo ich lubię, od momentu, gdy zobaczyłam ich na zywo jestem ich fanką.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Seria Grand Prix”