Solistki
Solistki
Katia z dość niską oceną, niestety wkradły się niedokrętki, chociaż moim zdaniem też poskąpili jej w PCS. Liczyłam, że będzie w dziesiątce, na razie się na to nie zanosi, ale jeśli pojedzie FS tak jak na Warsaw Cup, to może sporo awansuje, bo widzieliśmy, że stać ją na świetne wyniki.
Bardzo przyjemnie się ją ogląda, ma tyle wdzięku i gracji, przesłodka jest. Trzymam kciuki za dowolny. Na razie niestety te ME nie układają się zbytnio po naszej myśli.
Bardzo przyjemnie się ją ogląda, ma tyle wdzięku i gracji, przesłodka jest. Trzymam kciuki za dowolny. Na razie niestety te ME nie układają się zbytnio po naszej myśli.
"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
Solistki
No były niedokrętki, ale nawet nieźle ukryte, bo dokręcała na ząbkach tak delikatnie, bez pryzmy lodu spod krawędzi jak to się jej wcześniej zdarzało. Cholerka, jakby to był 'domowy' panel to może by puścili.
Na pewno mniejsze były dzisiejsze Kasine niedokrętki niż flutze Miedwiedewej nie zauważane przez całe dwa lata.
Ta biało-czerwona sukienka jest jak miód na polskie serce.
Na pewno mniejsze były dzisiejsze Kasine niedokrętki niż flutze Miedwiedewej nie zauważane przez całe dwa lata.
Ta biało-czerwona sukienka jest jak miód na polskie serce.
Solistki
Dla mnie Aliona jechała na autopilocie dzisiaj, nie widziałem tam jakichkolwiek emocji czy projekcji. Piękny, perfekcyjny robot z genialnym 3A.
Ania bardzo dobrze, nie wiem czy lepiej czy gorzej niż w GPF, tak czy siak nie da się już wiele więcej wycisnąć z tego programu i kontentu.
Saszce przysmarowali punkcików na personal best przy słabym lądowaniu na akslu, niech ma dziewczę, napłakała się w mistrzostwach kraju.
W dowolnym będzie OSTRO!
Ania bardzo dobrze, nie wiem czy lepiej czy gorzej niż w GPF, tak czy siak nie da się już wiele więcej wycisnąć z tego programu i kontentu.
Saszce przysmarowali punkcików na personal best przy słabym lądowaniu na akslu, niech ma dziewczę, napłakała się w mistrzostwach kraju.
W dowolnym będzie OSTRO!
Solistki
Z trójki panienek liderek najbardziej podobała mi się ALENA K. Zarówno program jako kompozycja i jej jazda. Piękny axel.
Bardzo dobre wrażenie zrobiła na mnie Alexia Paganini. Nie widziałam naszej reprezentantki.
Bardzo dobre wrażenie zrobiła na mnie Alexia Paganini. Nie widziałam naszej reprezentantki.
Solistki
Powiem tak, po trzech fasolkach na lód weszła Alexia no i różnica w dojrzałości, interpretacji muzyki, rozumienia swojego ciała - niebo a ziemia. A przeciez to też jest młoda dziewczyna. Ja wiem, że te małe Rosjanki mają najtrudniejsze elementy, ale one jeżdżą tak totalnie mechanicznie, po prostu to wszystko jest takie wykalkulowane i wyuczone, jakby ta jazda w ogóle im nie sprawiała przyjemności, wyglądają jakby myślami były gdzieś obok tego wszystkiego. Nawet Aliona wczoraj tak pojechała. Ale oczywiście PCS-y wystrzelone w kosmos. Smutne.
Solistki
Ja się w ogóle zastanawiam dlaczego Alexia nie zajeła 3go miejsca, mnie się najbardziej podobała, dziwne, że tak nisko oceniona, a Sasza za mega słabego 2a z rekordem sezonu.
Dopiero dziś nadrobiłam dziewczyny i Hayley, masz 10000% racji, różnica ogromna w odbiorze i interpretacji. ja bym przebolała, ze Ania jest na 2gim miejscu, ok, była bezbłędna i miała lepsze skoki, w sensie Alexia rittbergera i 3l/3tl a Ania flipa i 3l/3ritbergera, ale z oceną za komponenty to bym podyskutowała. Sasza i Ania są od Alexii lepsze w czym, bo ja nie widzę. Po drugie chciałabym, zeby Ania i Sasza naprawdę skupiły się na interpretacji, a nie sztuczkach ze zmianą kolorów sukienek, bo serio, jak jadą program i skupią się na skoczeniu quadów, to zmiana kolorów sukienek jest najbardziej emocjonującym momentem ich programów.
Mialam tego nie pisać, ale co mi tam, mnie się to nie podoba to się wypowiem. Zacznę od Aleny - od sukienki, przez makijaż czy fryzurę wygląda nienagannie, natomiast Ani i Saszy ktoś robi krzywdę. Ania ma za bardzo ulizane włosy, mnie się w tej fryzurze nie podoba, przez to głowa wydaje się nieproporcjonalnie duża przy chudziutkim i drobniutkim ciałku. Natomiast Sasza ma namalowane dosłownie czarne gąsiennice na oczach, przez co wygląda bardzo nienaturalnie. Niewielka zmiana zrobiłaby naprawdę wiele.
Poza tym podobały mi sęe oczywiście nasza Katia, szkoda dokrętek, oby zaraz było bez nich!, do tego Katia Ryabowa, Alina Urushadze, Emmi i Alessia.
Dopiero dziś nadrobiłam dziewczyny i Hayley, masz 10000% racji, różnica ogromna w odbiorze i interpretacji. ja bym przebolała, ze Ania jest na 2gim miejscu, ok, była bezbłędna i miała lepsze skoki, w sensie Alexia rittbergera i 3l/3tl a Ania flipa i 3l/3ritbergera, ale z oceną za komponenty to bym podyskutowała. Sasza i Ania są od Alexii lepsze w czym, bo ja nie widzę. Po drugie chciałabym, zeby Ania i Sasza naprawdę skupiły się na interpretacji, a nie sztuczkach ze zmianą kolorów sukienek, bo serio, jak jadą program i skupią się na skoczeniu quadów, to zmiana kolorów sukienek jest najbardziej emocjonującym momentem ich programów.
Mialam tego nie pisać, ale co mi tam, mnie się to nie podoba to się wypowiem. Zacznę od Aleny - od sukienki, przez makijaż czy fryzurę wygląda nienagannie, natomiast Ani i Saszy ktoś robi krzywdę. Ania ma za bardzo ulizane włosy, mnie się w tej fryzurze nie podoba, przez to głowa wydaje się nieproporcjonalnie duża przy chudziutkim i drobniutkim ciałku. Natomiast Sasza ma namalowane dosłownie czarne gąsiennice na oczach, przez co wygląda bardzo nienaturalnie. Niewielka zmiana zrobiłaby naprawdę wiele.
Poza tym podobały mi sęe oczywiście nasza Katia, szkoda dokrętek, oby zaraz było bez nich!, do tego Katia Ryabowa, Alina Urushadze, Emmi i Alessia.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Solistki
Oj, dużo Katii poucinali, bo dokręcała sporo
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Solistki
Katii ocena techniczna zjechała o 12 punktów... kurczę, chyba wyjątkowo uważny panel techniczny nam się trafił ;P ale jeśli wyeliminuje te niedokrętki to będzie w czołówce. No i tym razem pojawiło się kilka siódemek w PCS.
Solistki
Dziewczyny Eteri pokazały, że nie są robotami. Kostornaia lubię najbardziej i myślę,że ma największe szanse ostać się na dłużej. Lubię nawet ten dziwaczny wybór muzyczny. Artystycznie mamy jeszcze spore pole do poprawy, przydałoby się u niej więcej "pazura". Podoba mi się także Finka i Szwajcarka.
- tatianalarina
- Kontakt:
Solistki
Kostornoj ma koszmarną muzykę, zupełnie jak gdyby nikomu się nie chciało myśleć nad muzyką dla łyżwiarki bez quadów i choreograf wrzucił sobie tryb losowy w odtwarzaczu muzyki. Natomiast faktycznie z całej trójki jeździ najdojrzalej, bez tej dziecinnej kanciastości w ruchach.
Solistki
Wyniki w sumie odzwierciedlają to co działo się na lodzie, z kolejnością miejsc dyskutować nie można, a i panel raczej sprawiedliwie ciął dokrętki, szkoda tylko, że pre dokrętek nie zauważał. Ale nawet jakby i tu purywał punktów, to kolejnosci by to nie zmieniło, bo i Alexia i Emmi nie pojechały na %
Alena podobała mi się najbardziej, bo jeździ najlżej i najnaturalniej z trójki fasolek. Ma zadatki na naprawdę wielką mistrzynię, a atutem jest też to, że nie wygląda jak dziecko na lodzie. Liczę, że w przyszłym sezonie dostanie lepszy materiał na programy i jeszcze niejedno pokaże. A czy ona w ogóle trenuje quady?
Ania to już nawet nie maskuje, że skacze z całej płozy, nie trzeba zwolnień oglądać, bo widać to gołym okiem. Dziubek, łyżwa na płask, nogi w krzyż i wyskok. Na plus, że przypomniała sobie do czego służą ręce i pokazuje co nimi potrafi zrobić, bo pierwsza część sezonu to była masakra pod tym względem. I jeszcze apeluję, o zmianę fryzury Ani, jest śliczną dziewczyną, ma piękny makijaż, dyskretny, pasujący do wieku, a włosy tak ulizane, że przy wysokim i szerokim czole wygląda to po prostu źle. Gdyby nie wywrotka to pewnie pokonałaby Alenę i została mistrzynią. Jak widziałam zapowiedz oceny, 100 pkt w tes to pomyślałam, że pozamiatane, no, ale panel i jej nieźle marchewek nastawiał.
Saszy nie mogę oglądać, kiedyś jej trenerzy mówili, że ona tylko skoki chce trenować i niestety to widać. Jeździ ładnie, w sensie, że dobrze się odbija, ma niezłą prędkość i głębokie krawędzie, ale przełożenia na całość programu to niestety nie ma. Na początku skupia się głownie na skoczeniu quadów, a potem to jest już siłowanie się, takie sztuczne - a, to mam machnąć nogą, tu ręką, tu się schylić, a tu jakiś piruet wykręcić. I niech jej Alena z Anią makijażystę pożyczą, bo kreski na oczach ma okropne.
No i pozostało czekać na Mś.
Ciekawe czy Japonkom uda się nawiązać walkę, czy urwą choć jeden medal?
Bo na Europejki nie ma co liczyć, jest Rosja i długo długo nic, choć ALexia, Emmi i nasza Katia mają potencjał - dobrze, że Katia awansowała do 10. Najsmutniejsze, że jakby Rosja mogła wysłać więcej zawodniczek, to pewnie pierwsza dziesiątka byłaby rosyjska.
Alena podobała mi się najbardziej, bo jeździ najlżej i najnaturalniej z trójki fasolek. Ma zadatki na naprawdę wielką mistrzynię, a atutem jest też to, że nie wygląda jak dziecko na lodzie. Liczę, że w przyszłym sezonie dostanie lepszy materiał na programy i jeszcze niejedno pokaże. A czy ona w ogóle trenuje quady?
Ania to już nawet nie maskuje, że skacze z całej płozy, nie trzeba zwolnień oglądać, bo widać to gołym okiem. Dziubek, łyżwa na płask, nogi w krzyż i wyskok. Na plus, że przypomniała sobie do czego służą ręce i pokazuje co nimi potrafi zrobić, bo pierwsza część sezonu to była masakra pod tym względem. I jeszcze apeluję, o zmianę fryzury Ani, jest śliczną dziewczyną, ma piękny makijaż, dyskretny, pasujący do wieku, a włosy tak ulizane, że przy wysokim i szerokim czole wygląda to po prostu źle. Gdyby nie wywrotka to pewnie pokonałaby Alenę i została mistrzynią. Jak widziałam zapowiedz oceny, 100 pkt w tes to pomyślałam, że pozamiatane, no, ale panel i jej nieźle marchewek nastawiał.
Saszy nie mogę oglądać, kiedyś jej trenerzy mówili, że ona tylko skoki chce trenować i niestety to widać. Jeździ ładnie, w sensie, że dobrze się odbija, ma niezłą prędkość i głębokie krawędzie, ale przełożenia na całość programu to niestety nie ma. Na początku skupia się głownie na skoczeniu quadów, a potem to jest już siłowanie się, takie sztuczne - a, to mam machnąć nogą, tu ręką, tu się schylić, a tu jakiś piruet wykręcić. I niech jej Alena z Anią makijażystę pożyczą, bo kreski na oczach ma okropne.
No i pozostało czekać na Mś.
Ciekawe czy Japonkom uda się nawiązać walkę, czy urwą choć jeden medal?
Bo na Europejki nie ma co liczyć, jest Rosja i długo długo nic, choć ALexia, Emmi i nasza Katia mają potencjał - dobrze, że Katia awansowała do 10. Najsmutniejsze, że jakby Rosja mogła wysłać więcej zawodniczek, to pewnie pierwsza dziesiątka byłaby rosyjska.
Solistki
Shin Amano zwiastował kłopoty no i tak się stało Wiem, że pewnie teraz będzie, głównie wśród niezwiązanych z łyżwiarstwem krytyka, że ściągnęliśmy Rosjankę (tak jakbyśmy własnych nie mieli), która miała być objawieniem, a wyszło średnio. Już widzę oczami wyobraźni te komentarze w necie. Ale nic nie pozostaje, jak tylko olać hejterów i wziąć się do roboty, przede wszystkim popracować nad tymi niedokrętkami, bo to jest główny problem. Dołączam się do fanów Alexii, ale niestety przy takiej obstawie dziewczyn Eteri nie wiem czy ona będzie miała kiedykolwiek szanse na podium. Kostornaia wygrała zasłużenie, choć mnie jakoś nie porywa. Jej jazda jest miła dla oka, ale trochę brakuje jej charyzmy. Bardzo, bardzo żałuję, że nie było Lizy, ciekawe, jak by wypadła.