Tańce
Tańce
We wszystkich poprzednich zawodach Papadakis i Cizeron mieli komponenty za FD powyżej 59 tutaj raptem 58 przekroczyli. Dziwne to sędziowanie na tych ME. Mam nadzieję że na MŚ odzyskają tron bo są najlepszą taneczna para.
Tańce
Kombinowali , kombinowali 10 minut i udalo się. Zalosne O 0.20 gorzej francuzi? Mogli chociaz punkt zrobić, lepiej to by wyglądało. .Jeżel tak wg ISU wygląda zmiana warty to powinni robić to subtelniej .
Tańce
Co jest bardziej zalosne, to francuzi nagle dostali 5 punktów mniej niz SB a rosjanie dokladnie 5 pkt więcej niż swoje SB .Czy oni uwazają , ze ludzie to idioci? To chyba zemsta za GPF
Tańce
Tak, wejście Gabi na szczyt podium bezcenne
Poza tym powiem tyle - podium moich marzeń - pierwsze miejsce Sasza z Ivanem, na których występie dziś miałam ciary. Pojechali tak, że szczena mi opadła. Najlepiej w sezonie. Numer dwa - Gabi i Guliame, bo są najlepszą parą technicznie, dziś nie lepiej i nie gorzej jak w ostatnich zawodach. Trzecie miejce Lilah i Lewis bo uwielbiam ich Madonnę. Charlene i Marco mają też super program, ale dziś jakby para z nich zeszła - z jednej strony nie dziwne, bo przecież czekali i czekali, a to potrafi rozproszyć. Poza tym chcialam zauważyć, ze im dalej w sezon tym makijaż Charlene okropniejszy, niby "kosmiczny", ale mnie się nie podoba.
No, ale to powyżej to marzenia, bardziej realne to Gabi i Guliame nr 1, Sasza i Ivan nr 2, i dziś Viki i Nikita nr 3, bo Charlene i Marco dziś byli słabsi. Bardzo zaskakujący ten awans Viki i Nikity, co prawda lepszy występ niż na GPF, gdzie były odjęcia za błąd w ślizgu bodajże, ale IMO wcale nie lepiej niż w MR, a wynik jakby poprawili się o klasę. Nie, mnie się to nie podoba. Po RD można się tego było spodziewać
Litwini spadli, więc Natalia z Maksem oczko do przodu, jednak za sukces uznać tego nie można, zwłaszcza, ze pary przed nimi to te, które niedawno pokonywali, a i różnica punkta z ułamkiem wobec Saszy i Maksima uratowała ich przed wyprzedzeniem przez ukraińską parę.
Ogólnie po tych zawodach mam bardzo, ale to bardzo mieszane uczucia. Pary hiszpanskie nie są moimi ulubieńcami, jakoś nie mogę się do nich przekonać.
Poza tym powiem tyle - podium moich marzeń - pierwsze miejsce Sasza z Ivanem, na których występie dziś miałam ciary. Pojechali tak, że szczena mi opadła. Najlepiej w sezonie. Numer dwa - Gabi i Guliame, bo są najlepszą parą technicznie, dziś nie lepiej i nie gorzej jak w ostatnich zawodach. Trzecie miejce Lilah i Lewis bo uwielbiam ich Madonnę. Charlene i Marco mają też super program, ale dziś jakby para z nich zeszła - z jednej strony nie dziwne, bo przecież czekali i czekali, a to potrafi rozproszyć. Poza tym chcialam zauważyć, ze im dalej w sezon tym makijaż Charlene okropniejszy, niby "kosmiczny", ale mnie się nie podoba.
No, ale to powyżej to marzenia, bardziej realne to Gabi i Guliame nr 1, Sasza i Ivan nr 2, i dziś Viki i Nikita nr 3, bo Charlene i Marco dziś byli słabsi. Bardzo zaskakujący ten awans Viki i Nikity, co prawda lepszy występ niż na GPF, gdzie były odjęcia za błąd w ślizgu bodajże, ale IMO wcale nie lepiej niż w MR, a wynik jakby poprawili się o klasę. Nie, mnie się to nie podoba. Po RD można się tego było spodziewać
Litwini spadli, więc Natalia z Maksem oczko do przodu, jednak za sukces uznać tego nie można, zwłaszcza, ze pary przed nimi to te, które niedawno pokonywali, a i różnica punkta z ułamkiem wobec Saszy i Maksima uratowała ich przed wyprzedzeniem przez ukraińską parę.
Ogólnie po tych zawodach mam bardzo, ale to bardzo mieszane uczucia. Pary hiszpanskie nie są moimi ulubieńcami, jakoś nie mogę się do nich przekonać.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Tańce
Szkoda że sędziowie wypaczyli wynik ale myślę że to jeszcze bardziej zmobilizuje G&G. Z pozytywnych akcentów bardzo mi się podobali Brytyjczycy Fear/Gibson. Maja potencjał by zdobywać medale. Z par rosyjskich Stepanova/Bukin najbardziej do mnie przemawiają. Polska para występ może zaliczyć do udanych chociaż muszą popracować nad większą płynnością.
Tańce
Tak się zanosiło na taki wynik. W finale GP nieco ponad miesiąc temu między parami było ponad 16 pkt różnicy, teraz cudownie zrównali się poziomem... hmm.... Myślę, że to może zmobilizować P/C do jeszcze większej pracy, taki zimy prysznic może im się przydać. Pierwszy raz od dawna ktoś ich pokonał. Choć dla mnie to oni powinni wygrać. Te długie oczekiwanie na oceny nie wyglądało dobrze.
A S/K się cieszą z pierwszego medalu ME, choć to srebro rok temu na MŚ mogło już być tego zapowiedzią. Ale wtedy mimo wszystko byli ponad 10 pkt za P/C.
S/B byli cudni dzisiaj, bardzo się cieszę z ich medalu. Super FD, zawsze się zachwycam Ivanem bardziej ale w tym sezonie Aleksandra wyraźnie dojrzała. Brawa
Włosi, pary hiszpańskie, Ukraińcy - nie moja bajka. Tak jak p. Jackowi mi też zapadli w pamięć młodzi Gruzini i Niemcy - świetnie się oglądało ten taniec do muzyki z Coco Chanel.
Polska para zrobiła dobre wrażenie i fajnie że wskoczyli o jedno miejsce w górę.
A S/K się cieszą z pierwszego medalu ME, choć to srebro rok temu na MŚ mogło już być tego zapowiedzią. Ale wtedy mimo wszystko byli ponad 10 pkt za P/C.
S/B byli cudni dzisiaj, bardzo się cieszę z ich medalu. Super FD, zawsze się zachwycam Ivanem bardziej ale w tym sezonie Aleksandra wyraźnie dojrzała. Brawa
Włosi, pary hiszpańskie, Ukraińcy - nie moja bajka. Tak jak p. Jackowi mi też zapadli w pamięć młodzi Gruzini i Niemcy - świetnie się oglądało ten taniec do muzyki z Coco Chanel.
Polska para zrobiła dobre wrażenie i fajnie że wskoczyli o jedno miejsce w górę.
Tańce
Ja dopiero teraz ochłonęłam po wczorajszych tańcach bo muszę przyznać, że jednak takiego obrotu sprawy się nie spodziewałam. Owszem, od jakiegoś czasu SinKatsy były ostro pompowane w górę, ale to co się stało wczoraj dla mnie wygląda tak, jak gdyby ktoś na górze stwierdził, że to już jest nudne że P/C cały czas wygrywają, że tak dalej być nie może i że czas na zmianę warty. Inna sprawa, że uczciwie powiedziawszy, P/C nie byli wczoraj aż tak perfekcyjni jak zawsze, ale ta niewielka różnica, zaledwie ułamek punktu powoduje, że to wygląda właśnie tak jak opisałam wyżej, bo SinKatsy przynajmniej jak dla mnie aż tak wybitne nie są. Fajnie, że Lilah i Lewisowi udało się wskoczyć na 5 miejsce, zasłużyli na to.
Natalii i Maksa nie krytykuję, bo i nie mam specjalnie za co, zaprezentowali się fajnie, wiem, że w zeszłym roku było lepiej, ale nie czarujmy się, powtórzenie tego 5 miejsca było mało realne, bo po prostu europejska czołówka jest najeżona parami o podobnych możliwościach i równie łatwo wskoczyć na 5, jak i spaść na 10, nie popełniając nawet wielkich błędów typu upadki. Ocena oczywiście mogłaby być 3-4 punkciki wyższa, zawsze jest trochę niedosyt, ale mam nadzieję że przynajmniej te 2 miejsca utrzymane. O wiele bardziej martwią mnie Justyna i Jeremie, bo nie udało się po raz kolejny, a w dodatku mam wrażenie że panel techniczny trochę surowo ich potraktował, bo tak na moje oko, to u kilku par które ich wyprzedziły błędy nie były aż tak punktowane.
Natalii i Maksa nie krytykuję, bo i nie mam specjalnie za co, zaprezentowali się fajnie, wiem, że w zeszłym roku było lepiej, ale nie czarujmy się, powtórzenie tego 5 miejsca było mało realne, bo po prostu europejska czołówka jest najeżona parami o podobnych możliwościach i równie łatwo wskoczyć na 5, jak i spaść na 10, nie popełniając nawet wielkich błędów typu upadki. Ocena oczywiście mogłaby być 3-4 punkciki wyższa, zawsze jest trochę niedosyt, ale mam nadzieję że przynajmniej te 2 miejsca utrzymane. O wiele bardziej martwią mnie Justyna i Jeremie, bo nie udało się po raz kolejny, a w dodatku mam wrażenie że panel techniczny trochę surowo ich potraktował, bo tak na moje oko, to u kilku par które ich wyprzedziły błędy nie były aż tak punktowane.
Tańce
Nikt na górze nie stwierdził . Stwierdzila to Rosja, Ukraina,Estonia i Polska. Wystarczy. Rosja może robić co jej się podoba, a jak miała przyjaciół obok siebie to zrobiła co trzeba. Druga sprawa, ze to powinno być zabronione. Panstwa pomagają sobie nawzajem, a sędzia najważniejszego rywala zostaje wykluczony. To nie powinno mieć kompletnie miejsca.To samo było w Korei z, z Kanadą. Wywalili Francuza , a Kanada zrobiła co trzeba. Tylko tam przynajmniej nie potrafili kanadajczycy wygrac nawet Fd z Pc, a tutaj to się stało, bo jest więcej panstw za rosją niż kanadą wcześniej. I to najbardziej martwi.Jeźeli ktoś nie wierzy , ze doszło do ustawki w Kanadzie, to teraz macie dowód.
Spodziewałam się , ze rosjanie będa mieli wysokie wyniki,ale nie ze "wygrają" zalosnymi 0.14 punktami.
Fakt, jest taki, ze Francja przegrala program dowolny. Po raz pierwszy od 3 lat!
Spodziewałam się , ze rosjanie będa mieli wysokie wyniki,ale nie ze "wygrają" zalosnymi 0.14 punktami.
Fakt, jest taki, ze Francja przegrala program dowolny. Po raz pierwszy od 3 lat!
Tańce
I dzisiaj przeczytałam, ze Alla SHEKHOVTSOVA byla w panelu sedziowskim. No to pozamiatane.Ona ukradła z kolegami medal Yunie w Sochi. Jeżeli Rosja zaczyna wpuszczać tę oszustkę na salony ponownie to wiadomo co się święci.
Tańce
Szeczkowcowa przecież nie zniknęła z salonów ani na moment xD A ja to po obejrzeniu sobie zawodów odbieram tak, że sędziowie pomogli to i owo, ale P/C też nie pojechali na swoje sto procent i ułatwili zadanie, więc nie może być mowy o tym, że sędziowie zarąbali im złoto. W ogóle na tyle na ile ja rozumiem zasady i po kilku konsutacjach i tak ich nieźle potraktowali, bo po tym co się u FRA stało w sekwencji kroków na jednej nodze to ten cały element powinien wylecieć i nota techniczna powinna zjechać o jakieś 8 pkt. Stąd tak długa debata nad ich wynikiem.
Tańce
Na salony miałam na myśli to, ze wraca do swoich gierek , dzięki którym manipuluje wynikami. Powinna zostać dawno zawieszona.
Problem w tym,ze program Rosjan nie był na 131 punktów. Miał pełno niedociągnięć. Był nerwowy. Poziomy przy niektórych elementach tez są zastanawiające.Może dlatego zostawili to sekwencję kroków francuzom. Bo 123 za ten program to byłby niezły joke.
Poza tym co trzeba zrobić by dostać tylko poziom mnie lub dwa w tej sekwencji kroków a co żeby został cały element anulowany?
Problem w tym,ze program Rosjan nie był na 131 punktów. Miał pełno niedociągnięć. Był nerwowy. Poziomy przy niektórych elementach tez są zastanawiające.Może dlatego zostawili to sekwencję kroków francuzom. Bo 123 za ten program to byłby niezły joke.
Poza tym co trzeba zrobić by dostać tylko poziom mnie lub dwa w tej sekwencji kroków a co żeby został cały element anulowany?
Tańce
Nawet rosjanie piszą na vk ( nie hejterzy, tylko rożsądni normalni ludzie tez po konsultacjach ) , ze to był błąd techniczny operatora.Został (element ) zresetowany do zera, a po wykryciu błedu wrócił. Proszę cie nie rób zadnych spisków ok?Bo to jest podjudzanie i zwykłe kłamstwa, ze sędziowie im nie zabrali zlota , tylko im podarowali srebro, wiec powinni im byc wdzięczni! Głupoty gadasz. Wyrąbali ich bez mydła.JustynaŻ pisze: ↑4 lata temu Szeczkowcowa przecież nie zniknęła z salonów ani na moment xD A ja to po obejrzeniu sobie zawodów odbieram tak, że sędziowie pomogli to i owo, ale P/C też nie pojechali na swoje sto procent i ułatwili zadanie, więc nie może być mowy o tym, że sędziowie zarąbali im złoto. W ogóle na tyle na ile ja rozumiem zasady i po kilku konsutacjach i tak ich nieźle potraktowali, bo po tym co się u FRA stało w sekwencji kroków na jednej nodze to ten cały element powinien wylecieć i nota techniczna powinna zjechać o jakieś 8 pkt. Stąd tak długa debata nad ich wynikiem.
Tańce
Ja zdecydowanie nie mam siły na takie dyskusje. Tak tak sędziowie okradli Francuzów ze złota. Na Igrzyskach też...
Anche nawet jeśli kroki na jednej nodze by wyleciały to wygraliby ze StepBukinami, więc ja nie sugeruję że podarowali im srebro. Tylko raczej to, że oni są nieco inaczej traktowani przez sędziów bo to P/C i mają swoje tytuły i to tacy wielcy mistrzowie. Największym kłopotem tego sportu są sędziowie...
Anche nawet jeśli kroki na jednej nodze by wyleciały to wygraliby ze StepBukinami, więc ja nie sugeruję że podarowali im srebro. Tylko raczej to, że oni są nieco inaczej traktowani przez sędziów bo to P/C i mają swoje tytuły i to tacy wielcy mistrzowie. Największym kłopotem tego sportu są sędziowie...
Tańce
Igrzyska przegrali sami ze względu na potknięcia. Przy bezbłędnym programie mieliby złoto w kieszeni.
Tutaj jak dla mnie kontrowersyjne były oceny PCS. W ostatnich latach a na pewno zawodach nigdy nie schodzili tak nisko z notą.
I jakimś fajnym trafem od razu Rosjanie tak poszybowali w górę. Kto dokładnie śledzi tę konkurencję wie że tutaj przekręt był.
Tutaj jak dla mnie kontrowersyjne były oceny PCS. W ostatnich latach a na pewno zawodach nigdy nie schodzili tak nisko z notą.
I jakimś fajnym trafem od razu Rosjanie tak poszybowali w górę. Kto dokładnie śledzi tę konkurencję wie że tutaj przekręt był.