Ogólnie o 4CC i poszczególnych konkurencjach też ;-)

Mistrzostwa 4 kontynetów
Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Ogólnie o 4CC i poszczególnych konkurencjach też ;-)

Post autor: yenny »

JustynaŻ pisze: 4 lata temu Tak co do sędziowania. To Maddison upadła w trakcie programu, ale w komponentach wciąż 9.75 co jest niezgodne z wytycznymi dla sędziów... Dla mnie P2 powinni byli wygrać.
Ale u facetów jaki poziom w ostatniej grupie O_O ME się wstydzą.
Podpisuję się recami i nogami. Sędziów to bym w kosmos wysłała, Piper i Paul powinni wygrać!
A panowie z 4CC wymiatają!

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Re: Ogólnie o 4CC i poszczególnych konkurencjach też ;-)

Rika dala radę, ale dziś była bardzo spięta, najpierw odpuscila 4salchowa i skoczyła z 3 obrotami, potem klopot przy akslu. Ale spięła się i w drugiej części skoczyla niemal wszystko co można skoczyć. Brawa dla niej za opanowanie.
Podobne wrażenie odniosłam przy Bradie, byla moze nie nerwowa co ostrożna. Za to Young You pojechała jak rakieta. A jej 3a👍 Niczym się nie przejmowała, doping publiczności ją niósł po prostu. Do pelni szczęście brakowało mi innego utworu do programu, bardzo nie lubię muzyki z Evity, choć lubię Madonne. Z programow Young wolę sp, to jeden z moich ulubionych tegorocznych shortow u pań. I dziewczynek. Young też jest młodziutka, ale wygląda poważniej.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Esperanza
Kontakt:

Post autor: Esperanza »

W 2017 Scott też upadł i dostawali te swoje kupione 10 , wygrali a wy się czepiacie 9,75, i nikt jakoś sie wtedy nie czepiał, jak rezultat pasuje

Mbh
Kontakt:

Post autor: Mbh »

W parach sportowych jednak bez niespodzianek i Sui/Han mają kolejny tytuł. Dzisiaj bardzo pewni, pomijając błąd przy Salchowie, ale to im się często zdarza. Tylko trochę słabo mi że w komponentach mają prawie 2 punkty mniej niż mistrzowie Europy... Jak dla mnie to zupełnie inny poziom i nikt w PCS nie powinien im dorównywać. Pozytywną niespodzianką jest 3S w wykonaniu Peng/Jin, jeszcze na finale GP był zaplanowany podwójny.
Finał solistek też nie zawiódł, Rika Kihira pokazała dużą wytrzymałość psychiczną, bo po błędzie w pojedynczym Axlu była o jeden błąd od przegranego medalu. Dwie kombinacje z 3-3 w drugiej połowie programu robią wrażenie. No i dobrze że w końcu z Lutzem.
Najbardziej cieszy mnie jednak medal dla Young You, bo słyszałem o niej jeszcze zanim mogła występować w juniorkach, mistrzyni Korei jako 11-latka, duże oczekiwania, a potem przyszło juniorskie GP i szału nie było. Z tego co pamiętam było u niej spory zmian trenerów, ale teraz chyba w końcu znalazła odpowiednie środowisko i zaczyna przekuwać swój potencjał w dobre wyniki. Tak myślę o niej drodze jakby to była weteranka, a nie 15-latka. <lol> W tym sporcie zawsze ciężko przewidywać, ale mam nadzieję że Koreanka nie należy do tej grupy która osiąga swoje maksimum w pierwszym seniorskim sezonie i będzie się dalej rozwijać.
Z pozostałych zawodniczek na pewno trzeba wyróżnić Tennell, fanką raczej już nie zostanę, ale trzeba przyznać że bardzo pewna w skokach. Higuchi i Sakamoto próbują dołączyć do grona zawodniczek skaczących bardzo trudno elementy, w przypadku Kaori dużo brakuje, ale Wakaba myślę że ma realne szanse na czystego 3A jeszcze w tym sezonie. Zawsze jak widzę Eunsoo Lim to żałuję że jej kariera nie układa się lepiej, może w następnym sezonie.
A na trybunach i tak największa ekscytacja jak ogłosili że Yuna będzie rozdawać maskotki. :)

Awatar użytkownika
Haley452
Kontakt:

Post autor: Haley452 »

Serio podoba Wam się You Young? Przecież ona jeździ tragicznie, jest w tym zakresie gorsza nawet od Trusowej. Brzydka postawa, kamienna twarz, totalny brak interpretacji czy jakiegokolwiek zgrania z muzyką... A tu PCS zaledwie minimalnie niższe od Riki i Bradie. W ogóle te PCS-y stosunkowo niskie, Rosjanki dostałyby 73-75, chociaż wcale nie jeżdżą lepiej. To chyba sygnał, że jednak dziewczyny mogą zapomnieć o walce na MŚ, tylko katastrofa którejś z Rosjanek wpuści na podium kogoś innego. Strasznie mnie to wkurza.

"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Tak, mnie się podoba i podobala. Na kolana nie rzuca, ale robi wrażenie pewnoscią jazdy -IMO jest o wiele lepsza od Saszy. Na jej programach nie ma "odhaczania" elementów, jest płynność jazzdy i przechodzenie od elementu do elementu. I nie siluje się ze skokami, nie najezdza do nich nie wiadomo jak dlugo. Kamienna twarz to u solistek azjatyckich czesta przypadłość.

Awatar użytkownika
Haley452
Kontakt:

Post autor: Haley452 »

No cóż, nie zgodzimy się w tej kwestii, mi się ją ogląda bardzo ciężko, jej ruchy są jakies takie kanciaste i ma tą samą przypadłość co Rosjanki, czyli zero osobowości, wszystko co u niej składa się na "interpretację" to po prostu wyuczone ruchy. Ze skokami faktycznie się nie siłuje za to IMO siłuje się dość mocno z sekwencją kroków. Nie wiem, do mnie nie przemawia za grosz, ale co kto lubi.

A jeszcze co do Bradie, to ona jest świetnym przykładem na to, jak wiek i doświadczenie wpływają u solistek na elegancję, jakość jazdy i ogólne wrażenie artystyczne. To, co prezentuje teraz, a co prezentowała jeszcze 2-3 lata temu to niebo a ziemia. Tym bardziej szkoda, że żadna z młodych Rosjanek raczej nigdy tego swojego pełnego potencjału artystycznego nam nie pokaże. Może Kostornaia da radę, zobaczymy.

"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Haley, ja caly czas o tum mowię, że brakuje mi zawodniczki, ktorej rozwój moglabym sledzic choc kilka sezonów, a nie max 2...

blue cat
Kontakt:

Post autor: blue cat »

Ja coraz bardziej lubię Bradie, myślę że to ona jest tą dziewczyna która wreszcie ma szansę powalczyć o ten długo wyczekiwany amerykański medal na olimpiadzie. Wiem, że są Rosjanki, ale jak pokazują ostatnie lata, ich kariery są dość krótkie, a Bradie jest jak wino, im starsza tym lepsza. Trzymam kciuki. Young You lubię, ale trochę się też zgadzam z Haley w kwestii interpretacji - po prostu wyczuwam u niej jakieś spięcie, którego w juniorskich czasach nie było. Może to przejściowe, związane ze stresującym przejściem do seniorów, okresem dojrzewania itp. Ale generalnie fajnie się ją ogląda i może z czasem poczuje się na tyle pewnie, że zacznie interpretacyjnie bardziej się wykazywać. I zgodzę się że ma bardzo ładne skoki i najazdy do nich, wygląda to naturalnie i nie na zasadzie "odhaczenia" na siłę. Wygląda to u niej bardzo naturalnie, jakby skakała bez wysiłku.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „4CC”