Sprawy forumowe

Wszelkie kwestie techniczne, sugestie, wygląd forum, problemy z mechaniką forum itp.

Moderatorzy: Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice

Awatar użytkownika
holloko
Kontakt:

Post autor: holloko »

Nie jestem pewna czy da się uzależnić to od czasu pomiędzy postami, musiałabym pogrzebać. Ale jeśli chodzi o wyłączenie scalania postów to nie byłoby problemu. Zależy, jaką jest wola ludu ;) kris jest za albo przeciw?

Efforts will lie, but will never be in vain.
Awatar użytkownika
golew

Post autor: golew »

To ja jeszcze z jednym wnioskiem.

Da się tu na forum ustawić tak, że odpowiadając na post (nie w okienku szybkiej odpowiedzi tylko na pełnej stronie odpowiedz lub cytuj) ma się pod spodem podgląd kilku ostatnich wpisów w wątku? Ułatwia to odnoszenie się do wpisów innych osób.

Awatar użytkownika
holloko
Kontakt:

Zrobione. Nie było sprzeciwu, więc przy okazji wyłączyłam też łączenie postów ;)

Techniczny apdejt: duże zmiany idą i się robią (tzn testują), planuję wdrożyć albo jeszcze przed finałem GP, a jak nie ogarnę to jakoś niedługo po. Będzie wymieniany silnik forum i ogólny lifting. Wiem, że trochę mi to długo zajmuje, ale ostatnio nie mam aż tyle zdrowia i czasu jak by się chciało, a nie chcę przeprowadzać takiego remontu kapitalnego bez przygotowania bo to może się skończyć epicką awarią ;)

Awatar użytkownika
golew

Post autor: golew »

Dzię-ku-ję!

Jeśli można Ci jakoś pomóc to daj znać, bebechy nie są mi takie straszne ;)

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Zrobiłam nowy dział, jakby co zapraszam już oficjalnie do sezonu 2019/2020 :]

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
holloko
Kontakt:

Re: Sprawy forumowe

Jak widać trochę się pozmieniało :) Trzeba było uaktualnić te prehistoryczne skrypty, a nie ma lepszego terminu niż tuż przed rozpoczęciem sezonu!

W związku z tym kilka informacji:
1. Logując się po raz pierwszy od dziś, czyli po 10.08.2019 każdy użytkownik musi jednorazowo zresetować swoje hasło. W tym celu należy użyć funkcji "Nie pamiętam hasła" i użyć adresu e-mail podanego w profilu, a następnie postępować według instrukcji. Potem zmienić hasło można w profilu. Jakby coś nie działało to pisać - na adres adminka@lyzwyfigurowe.com.pl albo za pomocą zakładki "Kontakt z nami" na dole.
2. Wiem, że nie wszystko jeszcze jest i działa (rip shoutbox), ale zależało mi aby przerwa techniczna była jak najkrótsza, a resztę będę dorabiać stopniowo. Proszę piszcie mi zatem gdy coś nie działa, albo czegoś nie ma, albo gdzieś się zrobił jakiś totalny bigos. Ponadto...
3. Jak zawsze, pisać też w sprawach mniej pilnych - typu wygląd, propozycje zmian, dodatków, rang, kwestii estetycznych, wodotrysków itp. i powoli będziemy myśleć :)

To ja idę się zregenerować <śpioch>

Awatar użytkownika
holloko
Kontakt:

Zatem witamy na swiecie shoutboxa, ktory wprawdzie jest minimalistyczny niczym kostiumy Very Wang i wyswietla najnowsze wiadomosci na gorze, ale moze da rade z nim wspolpracowac, mam nadzieje. (A jak nie, to sie go przekona. <killer> )

W miedzyczasie dodalam tez zabezpieczenia antyspamowe i probuje przekonac googla zeby nas ladnie wyszukiwal - zeby nie bylo ze sie lenie <słonko>

Wszelkie sugestie czy uwagi nadal przyjmuje

kasik8222

Post autor: kasik8222 »

Dziękuję za twoją pracę :) Pytanko: co zrobić, by wyświetlała mi się, jak na starym forum, liczba nieprzeczytanych postów?

Awatar użytkownika
holloko
Kontakt:

Niestety nie ma jeszcze takiej opcji, ale dzięki za sugestię - zajmę się tym gdy tylko mi czas pozwoli :)

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Hej. Jak widzicie całą czarną robotę w kwestii wyglądu i działania naszego forum robi Holloko i wielkie za to dla niej dzięki. Ja ostatnie dni miałam małe zawirowania i nie bardzo mogłam zaglądać na forum, w tym aktywować naszych "nowych-starych" użytkowników. Chciałabym tylko napisać, że jakbyście zmieniali nick czy zakładali konto od nowa to dajcie znać. Ja nie aktywuję i od razu usuwam dziwne konta z dziwnymi adresami e-mailowymi. Takie np. jak konto ex4aret czy e3rt1 czy coś takiego z jeszcze dziwniejszym adresem. Ale nigdy nic nie wiadomo ;-), a kilka osób ze starej gwardii miało adresy założone specjalnie do forum, takie anonimowe. Więc nie chciałabym wywalić niechcący kogoś z naszych. Tp tyle z ogłoszeń parafialnych, pozdrawiam, sezon zaczął się już właściwie na dobre, więc do spisania w tematach :-D

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
holloko
Kontakt:

Mala aktualizacja - wylaczylam opcje pisania dla gosci (niezalogowanych) bo zaczal pojawiac sie spam.

Awatar użytkownika
mat
Kontakt:

Sprawy forumowe

Post autor: mat »

Najpierw nie można było się zalogować, potem w ogóle forum się nie wyświetlało ale miło, że ostatecznie forum wróciło do życia.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Sprawy forumowe

Jak zawsze Holloko uratowała nas od niebytu <buzki> <buzki> <buzki> <buzki>
Niestety usługi hostingwe i za domenę są coraz droższe, szukamy rozwiązań, więc proszę o wyrozumialość.

Awatar użytkownika
Hortensja

Sprawy forumowe

Post autor: Hortensja »

A nie trzeba by zrobic jakiejs zrzutki na oplaty?

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Awatar użytkownika
mat
Kontakt:

Sprawy forumowe

Post autor: mat »

albo może warto założyć patronite?

Ja korzystam z darmowego hostingu: https://www.000webhost.com/
Kiedyś szukałem dość długo hostingu, bo dużo darmowych ma nachalne reklamy a ten nie.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Odnośnie forum”