NOWE PROGRAMY
NOWE PROGRAMY
Obejrzałam tańce i chyba najbardziej podobali mi się Kaitlin i Jean Luc, potem Mad i Evan a na końcu Mad i Zach. Pewnie jakby nie błąd Evana w twizzlach, to zdobyliby złoto. A tak trzeci raz cieszą się złotem Madison i Zachary. Mnie jednak nie zachwycają. Jakoś tak z roku na rok coraz mniej mi się podobają. A Madison i Evan bardziej, choć dużo czasu musiało upłynąć zebym się do nich przekonała.
Pary na razie odpuszczam, Kasia jeszcze raz dzięki za linki.
Pary na razie odpuszczam, Kasia jeszcze raz dzięki za linki.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
NOWE PROGRAMY
Nie pisałam jeszcze o wszystkim z mistrzostw Rosji, zacznę od tańców. Z kolejnością nie mam problemów, strasznie cieszy złoto Saszki i Ivana, ale szczerze przyznam, że wykonanie programu bardziej podobało mi się jak oglądałam Tiff i Jona. Oni są w tym sezonie super. Tacy energetyczni i bardzo, bardzo w moim stylu. No i na podium wdzieją się nowi, co prawda Anastasię i Kiriła z tych młodych lubię najmniej, ale są naprawdę ciekawi, IMO - plastyczni i utalentowani. Szkoda Lizy i Egora i Sofi z Igorem bo liczyłam na brąz dla którejś z tych par, ale cóż, jest jak jest. Rosjanie mają sporo utalentowanych par. Ja bardzo bym chciała by Sasza z Ivanem dobre miejsce na ZIO za rok wywalczyli i medal na MŚ. Bo chyba sukcesów ojca Ivan nie powtórzy, a szkoda.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
NOWE PROGRAMY
Jeżeli chodzi o panie i dziewczynki to też nie mam jakiegoś problemu z kolejnością na podium. Podoba mi się styl jazdy Kamili, jest bardzo wyrazista na lodzie. Ania, cóż, pokazała, że umie zawalczyć i jak się zepnie da radę. Ale już po sp przerażająco wyglądało to, jak wtulona w Eteri łapała powietrze oddychając tak ciężko, jakby co najmniej półmaraton przebiegła. Jednak od początku sezonu pokazuje się bardzo stabilnie i jakby dojrzewanie i dorastanie jej się tak bardzo we znaki nie daje. I oby tak zostało. Bo szczerze mówiąc szkoda mi tych młodych dziewczynek, pandemia sprawiła, że nie było mistrzostw świata, w tym roku też może nie być, więc i Kostornaja i Szczerbkowa a także Trusowa mogą nigdy po mistrzostwo nie sięgnąć, bo za rok może być różnie, co pokazują ostatnie lata. Choć szczerze mówiąc ja nie widzę jakiejś mega młodej gwiazdeczki u Eteri, może Kamila, bo Maja i Daria raczej nie namiejszają. W sumie to Sasza i Ania dobrze przechodzą dojrzewanie i pewnie one będą się liczyć na najważniejszych imprezach jako kandydatki na podium. Bo i na świecie nie widzę dla nich większej konkurencji, może któraś Japonka błyśnie, ale nie sądzę.
Na tych MR podobała mi się Trusowa. Plusz tchnął w nią nieco życia i zwłaszcza fp ma fajny. Szkoda, że nie umie tak interpretować jak Kostornaja czy Szczerbakowa. No i Valijewa, jak pisałam, podoba mi się jej styl. Z wszystkich wychowanek Eteri ona chyba najbardziej do mnie przemawia. Rok temu jako juniorka była ciekawa, ale nie aż tak. W każdym razie srebro zasłużone, choć ja i z jej złotem nie miałabym problemu. Bo Ania, choć pojechała bardzo dobrze nie powala mnie na kolana. Ale brawo za 3cie mistrzostwo Rosji z rzędu.
Szkoda Lizy, nie wiem jak długo jeszcze pojeździ, może liczyć na serię GP i challenegery, bo o reprezentacji może raczej zapomnieć. Co prawda w pucharze Rosji pokazała, że jeszcze wiele może, ale chyba nie tyle, by o ME i MŚ walczyć. Szkoda, że nie była nigdy na zio.
Jeszcze słowo o Maji i Darii napiszę. Maja – dla mnie nie wiem za co ma takie wysokie oceny. Jej gnący się w rytm I`ll take care of you sp jest hmm, jakby tu powiedzieć – śmieszny dla 14latki? Podobnie jak w przypadku Darii - One day i'll fly away. Ich dowolne też do mnie nie przemawiają.
Ale by być sprawiedliwym, Alysia Liu swój sp jedzie do La strady, a to też trochę temat nie dla 15 latki. Moim zdaniem oczywiście.
Na tych MR podobała mi się Trusowa. Plusz tchnął w nią nieco życia i zwłaszcza fp ma fajny. Szkoda, że nie umie tak interpretować jak Kostornaja czy Szczerbakowa. No i Valijewa, jak pisałam, podoba mi się jej styl. Z wszystkich wychowanek Eteri ona chyba najbardziej do mnie przemawia. Rok temu jako juniorka była ciekawa, ale nie aż tak. W każdym razie srebro zasłużone, choć ja i z jej złotem nie miałabym problemu. Bo Ania, choć pojechała bardzo dobrze nie powala mnie na kolana. Ale brawo za 3cie mistrzostwo Rosji z rzędu.
Szkoda Lizy, nie wiem jak długo jeszcze pojeździ, może liczyć na serię GP i challenegery, bo o reprezentacji może raczej zapomnieć. Co prawda w pucharze Rosji pokazała, że jeszcze wiele może, ale chyba nie tyle, by o ME i MŚ walczyć. Szkoda, że nie była nigdy na zio.
Jeszcze słowo o Maji i Darii napiszę. Maja – dla mnie nie wiem za co ma takie wysokie oceny. Jej gnący się w rytm I`ll take care of you sp jest hmm, jakby tu powiedzieć – śmieszny dla 14latki? Podobnie jak w przypadku Darii - One day i'll fly away. Ich dowolne też do mnie nie przemawiają.
Ale by być sprawiedliwym, Alysia Liu swój sp jedzie do La strady, a to też trochę temat nie dla 15 latki. Moim zdaniem oczywiście.
NOWE PROGRAMY
Ja na razie obejrzałam czołówkę z par i tańców, głównie z ciekawości jak wypadnie Alexa z Brandonem. Jakiegoś szału nie ma choć programy fajne, z potencjałem. Myślę, że się wyrobią. Nie wiem, czy aż tak duża przewaga była uzasadniona, ale niech im będzie, stęskniłam się za Alexą. W tańcach kolejność do bólu przewidywalna, choć tak moim skromnym zdaniem Madison i Evan powinni byli wygrać. Panie zostawiam na deser:)
NOWE PROGRAMY
https://fsrussia.ru/files/docs/competit ... evised.pdf
Protokoły z MR jakby kogoś interesowało. Oceny za dowolny par polecam...
Protokoły z MR jakby kogoś interesowało. Oceny za dowolny par polecam...
NOWE PROGRAMY
nowy program krótki Lizy.
Za tydzień nowe zawody - puchar Rosji, który wyłoni kadrę na MŚ, bo wg oficjalnych komunikatów tylko mistrzowie kraju mają zagwarantowany udział na mistrzostwach świata.
Tymczasem z tych zawodów już wycofała się Sasza Trusowa z powodu kontuzji. (pytanie:wezwą ją do kadry, czy nie?). Aliona Kostorna ma się zaprezentować z nowymi programami za to.
Mistrzostwa świata jednak się odbędą, ale bez udziału publiczności. Ciekawe, czy poza YouTube będą jakieś transmisję.
Za tydzień nowe zawody - puchar Rosji, który wyłoni kadrę na MŚ, bo wg oficjalnych komunikatów tylko mistrzowie kraju mają zagwarantowany udział na mistrzostwach świata.
Tymczasem z tych zawodów już wycofała się Sasza Trusowa z powodu kontuzji. (pytanie:wezwą ją do kadry, czy nie?). Aliona Kostorna ma się zaprezentować z nowymi programami za to.
Mistrzostwa świata jednak się odbędą, ale bez udziału publiczności. Ciekawe, czy poza YouTube będą jakieś transmisję.
NOWE PROGRAMY
Puchar Rosji trwa. I dzieje się.
Po programie krótkim: Tuktamyszewa trzecia po juniorkach (Walijewej i Usaczowej); dalej Chromych, Frołowa i Kostornaja z nowym programem - szósta, w histerii. Trudno jej się będzie po tym pozbierać. Straciła triksel, straciła pewność siebie i czystość przejazdów. I trudno powiedzieć, czy zawinił Covid, dorastanie, czy jednak zmiana trenera... Ale ten sezon już raczej musi spisać na straty. Ciekawe, co będzie w kolejnym. Coś czuję, że szykuje się powrót z kwiatami do Tutberidze. Albo koniec kariery.
Po programie krótkim: Tuktamyszewa trzecia po juniorkach (Walijewej i Usaczowej); dalej Chromych, Frołowa i Kostornaja z nowym programem - szósta, w histerii. Trudno jej się będzie po tym pozbierać. Straciła triksel, straciła pewność siebie i czystość przejazdów. I trudno powiedzieć, czy zawinił Covid, dorastanie, czy jednak zmiana trenera... Ale ten sezon już raczej musi spisać na straty. Ciekawe, co będzie w kolejnym. Coś czuję, że szykuje się powrót z kwiatami do Tutberidze. Albo koniec kariery.
NOWE PROGRAMY
Medvedeva przeprosiła się z Eteri i co z tego? Siedzi na ławce, a niektórzy już jej doradzają wyjście za mąż i urodzenie dziecka (w Rosji w tym wieku to już jesteś starą panną). Liza z jednej strony denerwuje mnie tym swoim przykurzonym stylem niekiedy rodem z lat 90-tych, ale nie schodzi poniżej pewnego poziomu, ciągle jest w grze i potrafi wygrać gdy mało kto się jej wygranej spodziewa. Byłoby miło gdyby wywalczyła miejsce na MŚ.
NOWE PROGRAMY
Miedwiediewa jednak jest starsza i ma zrujnowany kręgosłup... Ale i Kostornaja chyba nie ma wielkich szans się przebić, czego by nie robiła. Dzisiaj Aliona się pozbierała, wystąpiła, uśmiechała się. Ale wydaje mi się, że to nie jest zawodniczka, która będzie - jak Tuktamyszewa - jeździć dla przyjemności z jazdy. Liza zresztą potrafiła zbudować na tym popularność, ale to już chyba nie te czasy. Na podium ostatecznie trzy juniorki Eteri, a za nimi była Liza. Pierwsza oczywiście Walijewa, która próbowała skoczyć trzy poczwórne. Przewróciła się, ale i tak kosmos, jeździ ślicznie. Druga Chromych (dwa poczwórne); trzecia Usaczowa (baaaardzo ją lubię, jeździ pięknie, superczysto, z gracją - tylko jej poczwórnych brakuje). Liza czwarta, gibnęła się na akslu, potknęła na piruecie, ostatecznie o niecałe cztery punkty przegrała podium.
Wrzucam pierwszą szóstkę.