Mistrzostwa Nrodowe
- tatianalarina
- Kontakt:
Mistrzostwa Nrodowe
Na rozruch wątku garść statystyk z Twittera (@Fran_klymydear)
połowa zawodniczek w konkurencji kobiet nie osiągnęła wieku seniorskiego
jedyne dwie pełnoletnie uczestniczki to zawodniczki Miszyna Tuktymaszewa i Samodurowa
Z 17 uczestniczek ubiegłorocznych mistrzostw na tych pojawi się tylko sześć
połowa zawodniczek w konkurencji kobiet nie osiągnęła wieku seniorskiego
jedyne dwie pełnoletnie uczestniczki to zawodniczki Miszyna Tuktymaszewa i Samodurowa
Z 17 uczestniczek ubiegłorocznych mistrzostw na tych pojawi się tylko sześć
Mistrzostwa Rosji
To jest patologia. Tyle w temacie.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Re: Mistrzostwa Rosji
Zgadzam się z Tobą Jenny, to wszystko idzie w złym kierunku. Na mistrzostwach Rosji nie będzie też Anastasii Guliakowej, bo doznała kontuzji (też od Miszina). Ciekawe, jaką formę zaprezentuje Trusowa, była długo kontuzjowana.
Mistrzostwa Rosji
Ja w ogóle uważam że na mistrzostwach krajowych seniorzy i juniorzy powinni startować osobno, tak jak na dużych imprezach międzynarodowych. Nie rozumiem czemu imprezy krajowe miałyby być wyjątkiem, tym bardziej w Rosji która i juniorek i seniorek ma na kopy i nie musi łączyć konkurencji.
- tatianalarina
- Kontakt:
Mistrzostwa Rosji
Publiczność głośno wybuczała 4 miejsce Zahorski/Guerreiro po RD. Chyba nie muszę mówić, kto wyprzedził ich w walce o 3 miejsce?
BTW, Eteri parę dni temu udzieliła wywiadu rosyjskiej TV, nie widziałam go (ani nie czytałam transkryptu) w całości, ale te kawałki, które dyskutowane są w Internecie są dosyć okropne. Np. że Polina Szelepen uciekła ze zgrupowania, bo Eteri zabrała jej klopsy przy obiedzie, ale gdyby wróciła do niej, to zostałaby mistrzynią świata.
BTW, Eteri parę dni temu udzieliła wywiadu rosyjskiej TV, nie widziałam go (ani nie czytałam transkryptu) w całości, ale te kawałki, które dyskutowane są w Internecie są dosyć okropne. Np. że Polina Szelepen uciekła ze zgrupowania, bo Eteri zabrała jej klopsy przy obiedzie, ale gdyby wróciła do niej, to zostałaby mistrzynią świata.
Mistrzostwa Rosji
strach oglądać. W tym wywiadzie to i Żeni się dostało, nie czytałam dokładnie, ale coś i tym, że Żenia kłamała w jakichś sprawach. Może w święta poczytam, bo ostatnio czau brak na wszystko.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Mistrzostwa Rosji
Biedna Tiffany prawie straciła przytomność na FD i Jonathan ledwie ją doholował do końca programu - to było chyba jeszcze bardziej wzruszające niż przejazd Szczerbakowej po zapaleniu płuc, ale niestety bez takiego rezultatu. Po tym, jak Sinicyna i Kacałapow zrezygnowali, Davis i Smolkin skończyli ze srebrem i na bank pojadą na IO. Wiktoria i Nikita też pewnie pojadą, choćby mu miał pęknąć kręgosłup, ale kto wie, czy wystąpią w zespole - i złoto olimpiady dla Diany i Gleba na wyciągnięcie ręki.
- tatianalarina
- Kontakt:
Mistrzostwa Rosji
Streszczając w miarę wiernie wypowiedź Eteri, to co jest na różowo, to mój ironiczny wtręt ("wężykiem Jasiu, wężykiem"): Żenia miała zażądać zmiany programu po Ondrej Nepela Trophy, pomimo protestów Daniłła, dlatego Anna Karenina nie była dobrze najeżdżona. Poza tym do sezonu olimpijskiego przystąpiła osłabiona po lecie spędzonym na tournee w Japonii, a do tego ktoś - wiem ale nie powiem - powiedział Żeni, że wygląda anorektycznie i to odbije się na jej PCSach, w związku z czym Żenia przestała pilnować wagi i tak się spasła, że zaczęły się problemy z niedokrętkami i kontuzje. Czyli podsumowując, sama sobie winna.
- tatianalarina
- Kontakt:
Mistrzostwa Rosji
Jednak dodam coś od siebie - mam wrażenie, że cała genialna szkoła trenerska Eteri polega na tym, że uczy się wczesną nastolatkę określonej techniki, po czym wymusza się na niej utrzymywanie jak najdłużej tej samej wagi, jaką miała w momencie swoich największych sukcesów, bo jak przytyje kilogram więcej, to cała technika się rozsypuje. Czyli jeżeli 18latka nie waży tyle samo, ile ważyła mając 14 lat, to jest leniwa, rozlazła i sama sobie winna.
Ech, nie będę się już nakręcać, bo popsuje mi to smak sernika. Wesołych świąt, kochane i kochani.
Ech, nie będę się już nakręcać, bo popsuje mi to smak sernika. Wesołych świąt, kochane i kochani.
Mistrzostwa Rosji
Tatiana, dziękuję. Straszne co ta baba opowiada. A tymczasem na mistrzostwach Japonii Yuzuru skoczył na treningu 4aksla z pełną rotacją. I to się chwali, że idzie do przodu pomimo kontuzji i ograniczeń, a nie kariera bo mam 15 lat i potem wielką czarna doopa
Tatiana, jako autor tematu może zmień go na mistrzostwa narodowe i o wszystkich piszmy, bo mało nas, mało postów. Ale to tylko taka moja luźna propozycja.
Miłego świętowania
Tatiana, jako autor tematu może zmień go na mistrzostwa narodowe i o wszystkich piszmy, bo mało nas, mało postów. Ale to tylko taka moja luźna propozycja.
Miłego świętowania
- tatianalarina
- Kontakt:
Mistrzostwa Rosji
Też widziałam tego 4A Yuzuru i gryzę paluchy w oczekiwaniu na jego FD.
W MR w konkurencji pań niemiła niespodzianka, Liza bardzo nisko po SD. Nie miałam czasu oglądać, więc nie wiem, co poszło nie tak.
Yenny, chętnie zmieniłabym temat wątku, tylko nie wiem, jak. Może ktoś mi podpowie, co i jak.
W MR w konkurencji pań niemiła niespodzianka, Liza bardzo nisko po SD. Nie miałam czasu oglądać, więc nie wiem, co poszło nie tak.
Yenny, chętnie zmieniłabym temat wątku, tylko nie wiem, jak. Może ktoś mi podpowie, co i jak.
Mistrzostwa Rosji
Kto Ci powiedział, ze skoczył z pełną rotacją?yenny pisze: ↑3 lata temu Tatiana, dziękuję. Straszne co ta baba opowiada. A tymczasem na mistrzostwach Japonii Yuzuru skoczył na treningu 4aksla z pełną rotacją. I to się chwali, że idzie do przodu pomimo kontuzji i ograniczeń, a nie kariera bo mam 15 lat i potem wielką czarna doopa
Miłego świętowania
Mistrzostwa Rosji
Należałoby raczej podkreślać, że "bez upadku" :D.
Tymczasem w Rosji skandalik goni skandalik. Na konferencji par tanecznych Jegor Bazin pozwolił sobie na długi pasaż na temat tego, jak to wszyscy walczą i starają się, a potem odbiera im się szansę i że "wszyscy wiemy, kto pojedzie na Olimpiadę". Z jednej strony trochę racji ma, vide spektakularne postępy Davis i Smolkina, a z drugiej strony nikt (chyba) nie otruł Zagorski ani nie pobił Kocołapowa, poza tym kto jak kto, ale akurat Chudaberdijewa i Bazin raczej nie są parą lepszą niż Diana i Gleb (nie znam się na tańcach, ale wielkich wyników w juniorach nie mieli, a osobiście z młodych par już bardziej podobają mi się Skopcowa i Aloszyn / Morozow i Bagin). Jeden dziennikarz strollował też Dianę tekstem w stylu "wszystkich już dzisiaj słyszeliśmy oprócz Diany, więc może się wreszcie odezwiesz?". Coraz dziwniej wyglądają wywiady i konferencje, na których Diana totalnie nic nie mówi i nawet jeśli pytanie jest skierowane tylko do niej, to odpowiada Gleb. Ja wiem, że ona ma jakieś problemy ze słuchem, ale podobno nie przeszkadza to w codziennym funkcjonowaniu, widać na nagraniach, że z partnerem rozmawia normalnie i w ogóle - ciekawe, czy się wyrobi, bo na razie powstaje wrażenie, że albo jest strasznie głupiutka (sorry), albo chorobliwie nieśmiała.
W krótkim dziewczyn drugie miejsce nieoczekiwanie zajęła Sofia Murawiowa ze szkoły Pluszenki - z naprawdę ślicznym 3A. Po czym (i to parę godzin później) przesunięto ją na trzecie, bo okazało się, że za spóźniony o 2 sekundy start odjęto jej jeden punkt, ale system tego nie zarejestrował itd. To jest okropne - i tu wyjątkowo można przyznać rację Pluszence i jego żonie, którzy robią aferę - bo dla Murawiowej to rozczarowanie i stres, które mogą jej przeszkodzić przed dowolnym. I tak nie ma szans na podium i w ostatecznym rozrachunku ten jeden punkt niczego nie zmieni, a wygląda to na celowe podgryzanie. Gdyby jej od razu wlepili tę karę, to okej, zresztą nauczy się nie guzdrać na starcie, ale wychodzi na to, że płaci za błąd systemu albo za to, że nie jest z jedynej właściwej szkoły, i nikt jej nawet nie przeprosił.
Z innych wrażeń po drugim dniu: to nie był dzień Miszina i to dziwne, że akurat jego podopieczni puchną na ważnych startach. Ani Semenienko nie dał rady, ani Tuktamyszewa... I Koliada w sumie też nie - zajął drugie miejsce i pojedzie na IO, ale aksla nie skoczył i coś czuję, że na igrzyskach może mu się odnowić trauma z Korei . Byłam przekonana, że na IO pojedzie Liza, ale pewnie nie, bo skoro nie zrobiła sobie zapasu w krótkim, to w dowolnym nastolatki ją przeskoczą poczwórnymi. Chyba że Trusowa się przewróci pięć razy, czego jej nie życzę. W krótkim par wyniki totalnie przewidywalne: obie pary Moskwiny ładnie i czysto, Tarasowa i Morozow ustali wszystkie skoki, ale coś musieli sknocić, więc sknocili podnoszenie. Ogląda się ich coraz gorzej, widać, że już niespecjalnie im się chce, i byłoby imho lepiej, gdyby zamiast nich na IO pojechali Pawliuczenko i Chodykin - ale pewnie nie pojadą.
Mistrzostwa Nrodowe
Tatiana, sprawdzę na spokojnie jak zmienić tytuł, jest inaczej niż w poprzedniej wersji forum. I dam znać. Dzięki za informacje o zawodach, nie mam kiedy obejrzeć.
edit:
Już zmieniłam, pozdrawiam
edit:
Już zmieniłam, pozdrawiam
Mistrzostwa Rosji
No i dołóżmy do tego porcje olbrzymiej presji- jak jej nie wytrzymasz to niemąż czego u Eteri szukać.tatianalarina pisze: ↑3 lata temu Jednak dodam coś od siebie - mam wrażenie, że cała genialna szkoła trenerska Eteri polega na tym, że uczy się wczesną nastolatkę określonej techniki, po czym wymusza się na niej utrzymywanie jak najdłużej tej samej wagi, jaką miała w momencie swoich największych sukcesów, bo jak przytyje kilogram więcej, to cała technika się rozsypuje. Czyli jeżeli 18latka nie waży tyle samo, ile ważyła mając 14 lat, to jest leniwa, rozlazła i sama sobie winna.
Liza T przewróciła się niestety przy akslu, szkoda
"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."