Na ZIO jadą Bell, Liu, Chen. Thorngren, Glenn i Izzo na ewentualne zastępstwo.
Dzisiaj obejrzałam tylko parę migawek z FS solistek w Kanadzie i shorta solistów w USA. Mistrzyni Kanady Madeline Schizas ma program trochę staromodny, ale ładny (do "Madamy Butterfly"). Gabrielle Daleman wypadła lepiej niż w ubiegłych sezonach, ale do dawnej formy daleko. Ogólnie jednak chyba Kanada czeka na wyhodowanie następnego pokolenia łyżwiarzy po Pjongczangu.
Poza tym wpadłam na SD Jarosława Paniota i bardzo mi się podobał, chociaż jest to kopia wszystkich zalet i wad jego trenera i choreografa Miszy Ge: fajna muzyka (Bee Gees), super choreografia, sprzedane jest to świetnie, chociaż technicznie daleko od światowej czołówki, ale to, co zaplanowane, pojechane technicznie czyściutko i miło dla oka. Nathan Chen pojechał świetnie, zwłaszcza że podobno zmaga się z kontuzją biodra, no i wreszcie Vera Wang zaprojektowała mu coś, co nie wygląda jak bluzka z Decathlonu Nie widziałam Jasona, więc nie wiem, co poszło nie tak, bardzo nie chciałabym, aby zabrakło go na igrzyskach
Mistrzostwa Nrodowe
- tatianalarina
- Kontakt:
- tatianalarina
- Kontakt:
Mistrzostwa Kanady
No i mamy inbę: Skate Canada wysyła Vanessę i Erica jako drugą parę sportową do Pekinu, po tym jak wycofali się po krótkim programie, oficjalny powód to osłabienie po Covidzie, który mieli przejść w święta. Kirsten Moore-Towers opublikowała na swoim IG zdjęcie, jak obejmują się w czwórkę razem z Walsh i Michaud i podpisem "I am forever in your corner". Mam mieszane uczucia: do tej pory chyba J/R nie zmierzyli się na żadnych zawodach bezpośrednio z W/M, jednak na GP J/R dostawali dużo wyższe punkty (niektórzy twierdzą, że na kredyt, nie wypowiem się, bo nie śledziłam GP zbyt dokładnie). Nie wchodzę też w kwestię pozalodowiskowego zachowania Vanessy i Erica, bo nie w tej konkurencji będzie się ich oceniać w Pekinie.
Re: Mistrzostwa Nrodowe
Nie wiem, czy oglądaliście mistrzostwa USA. Wygrał Nathan Chen, widziałam tylko program dowolny, nie do końca idealny, bo dwa upadki, ale dobry. Za to w pięknym stylu zaprezentował się Ilia Malinin, siedemnastolatek urodzony w USA, syn Tatiany Malininy i Romana Skorniakowa. Zajął drugie miejsce, a za nim na trzecim miejscu uplasował się Vincent Zhou. Niestety, ten ogromny sukces nie wystarczył, aby mógł sprawiedliwe pojechać na olimpiadę, bo zdecydowano inaczej. Jednak wszędzie muszą być jakieś układy niestety.
- tatianalarina
- Kontakt:
- tatianalarina
- Kontakt:
Mistrzostwa Nrodowe
i jak pochwaliłam Nathana za przyzwoity kostium do shorta, to jak patrzę na tę jego bluzę do FD, to mi się siatkówka odkleja. Rozumiem, że nie chciał iść w stylistykę tegorocznych kostiumów Giles/Poirier (tym bardziej, że Nathanowi zdaje się strasznie zależy, aby cały świat wiedział, że on jest cis hetero), ale są jeszcze inne opcje, np. ta stylówka Eltona z końcówki Muppet Show