V/T

Filmiki, zdjęcia, fan arty - wszystko co związane z naszymi ulubieńcami

Moderatorzy: Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice

kasik8222

Post autor: kasik8222 »

:D

Awatar użytkownika
Paula
Kontakt:

Post autor: Paula »

kasik8222 pisze: :D
Ojej... Ale to słodkie <3

Mao Asada - Julia Lipnicka - Daisuke Takahashi - Yuzuru Hanyu - Zijun Li
kasik8222

"- Tanya is probably the most cheerful person I ever knew. She is the sun which always shining and creates around me warmth and comfort.
- Firstly, the perfect partner for me is Max. I like that he always achieves its goal of any business and pushes the matter through.
- We are all holding on to each other, cherish each other. I think this is our power - in unity.
- Our goal - the last step of the podium.
- Competes for awards - this is the highest confession of every athlete&#8221;

kasik8222

Droga do Sochi czyli mix programów z ostatnich czterech lat

i jeszcze filmik z którego pochodzi powyższy cytat

Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

Post autor: Poice »

kasik8222 pisze:"- Tanya is probably the most cheerful person I ever knew. She is the sun which always shining and creates around me warmth and comfort.
- Firstly, the perfect partner for me is Max. I like that he always achieves its goal of any business and pushes the matter through.
- We are all holding on to each other, cherish each other. I think this is our power - in unity.
- Our goal - the last step of the podium.
- Competes for awards - this is the highest confession of every athlete&#8221;
Ha, świetnie ujęte!

kasik8222

Złoto ma być a nie brąz :P

Awatar użytkownika
rzepecha

Post autor: rzepecha »

Wspomniane wyliczenia nasze odnośnie regularności V/T.

Chodzi o to, że zawsze dziwiło mnie, dlaczego mówi się o nich, że rzadko popełniają błędy. S/S są bardzo niestabilnym zespołem i być może na ich tle tak to wygląda, ale czy aby na pewno? Jak V/T jadą czysto to na rekord, ale jak zawalają &#8211; to także z rozmachem.

Rozmawiałyśmy o tym ze znajomą, która mocno i kibicuje i może właśnie dlatego, tak wszystko odnotowuje w pamięci. Ale dla potwierdzenia swoich wrażeń sprawdzałyśmy protokoły.

Łącznie 30 występów (15 zawodów, 2 programy na każdych) na MŚ, ME, GPF i etapach GP., a w tym 13 czysto, 3 bez poważniejszych usterek, ale z drobnymi błędami i 14 już z poważnymi usterkami (tutaj chyba tylko 3 przejazdy były typu &#8216;zepsuty jeden skok&#8217;, reszta to kompletne rozsypki, gdzie kładą nawet i wszystkie elementy skokowe, albo nawet i inne, jak spiralę śmierci na MŚ w Nicei).

Tak więc rozumiem poniekąd obawy fanów przed występami w Sochi. Chociaż sama mam przeczucie, że będzie raczej czysto.

Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

Post autor: Poice »

Haley452 pisze: Takahashi, Oda, Joubert, Verner, być może Kozuka? Kostner i Marchei, prawdopodobnie Mao i Yuna, Akiko Suzuki... na razie tyle pamiętam. To i tak już sporo.
Oda już zakończył karierę.
Kozuka z jednym z ostatnich wywiadów powiedział, że na pewno zostanie jeszcze na sezon, dwa.
Mao - pewnie zakończy, choć nie powiedziała tego wprost. Media japońskie reklamują jej start jako ,,Mao Asada - ostatni taniec".
Obrazek

kasik8222

W piątek bodajże rosyjska telewizja pokaże dokument o V/T.

kasik8222

http://img-fotki.yandex.ru/get/9320/362 ... f7d38_orig
:mrgreen: jak się te wszystkie zdjęcia zbierze razem to robi wrażenie.
Ogólnie przeczucia odnośnie ich występu w Sochi mam takie sobie. Sama już nie wiem co myśleć. Boje się Pang/Tong. Wszyscy tu pitu-pitu o rywalizacji z Niemcami, a możemy być świadkami niespodzianki. Ogólnie na żywo raczej nie obejrzę, nie na moje nerwy i nie wiem czy czas pozwoli. Najczęściej jadą bezbłędnie gdy nie oglądam na żywo :P . I kurczę, nie zazdroszczę. Nie mam poczucia, że wytrzymają presję chociaż bardzo chcę w to wierzyć.

Awatar użytkownika
Hortensja

Post autor: Hortensja »

Też mam mieszane uczucia, ale popatrzcie jak to jednak sport zaskakuje, na początku sezonu była cały czas mowa, że już pozamiatane, a tu w sumie "wszystko się może zdarzyć..." :)

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
kasik8222

Im bliżej ich startu tym mniej we mnie wiary, że pojadą dobrze. Może nie powinnam tak pisać, ale tak właśnie czuję i nic na to nie poradzę :-? . Nigdy nie byli mentalnymi tytanami. Do dziś się zastanawiam jak wytrzymali MŚ w Moskwie i swój pierwszy start na takiej imprezie. Wtedy paradoksalnie było im łatwiej. Nikt jeszcze nie wieszał im na szyjach olimpijskiego złota, nikt nie miał pewności jak ta współpraca się rozwinie. W sumie jeżeli przegrają to pretensje bedą mogli mieć tylko do siebie. Nie zazdroszczę. Kurcze, ale pesymistyczny ten post, aż się sama przeraziłam :-/ .
Niech wygra najlepszy i tyle (nawet Pang/Tong jeżeli pojadą tak jak w Vancouver). Ja i tak nie mam na to wpływu.

Awatar użytkownika
Dzika Róża
Kontakt:

Post autor: Dzika Róża »

Chyba nikt nie jest mentalnym tytanem. To samo można powiedzieć o ich rywalach. Z presją w Vancouver nie poradzili sobie Savchenko i Szolkowy, o Smirnovie i Kavaguti nie wspominając...

Awatar użytkownika
Haley452
Kontakt:

Post autor: Haley452 »

kasik8222 pisze:http://img-fotki.yandex.ru/get/9320/362 ... f7d38_orig
:mrgreen: jak się te wszystkie zdjęcia zbierze razem to robi wrażenie.
To zdjęcie, gdzie Tatiana jest w białej sukience wygląda wręcz jak gra wstępna ;)

"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
kasik8222

"I a skating for this moment and her beautiful and happy smile." Maxim, jak zwykle, piękne słowa o Tatianie

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Dział medialny”