Grand Prix/Challenger
- tatianalarina
- Kontakt:
Grand Prix/Challenger
Choreografię Loenie robi Adam Solya, wykładowca Królewskiego Konserwatorium w Brukseli i moim zdaniem widać tam rękę zawodowego baletmistrza. Konserwatorium zresztą zasłużenie dało mu laurkę na cała stronę z gratulacjami po tym, jak Loena wygrała MŚ.
https://www.kcb.be/en/news/adam-solya-k ... re-skating
https://www.kcb.be/en/news/adam-solya-k ... re-skating
Grand Prix/Challenger
Akurat dla mnie ta muzyka Loeny i jej sukienka to nie mój klimat ale wykonanie świetne. Z każdym sezonem jestem coraz bardziej pod wrażeniem jak ona się rozwija, łyżwiarsko i artystycznie.
Grand Prix/Challenger
Liza też ma fajny program, nieco inny niż nas przyzwyczaiła, ale czerń kostiumu oczywiście bez zmian. Pavluchenko/Khodikin z jakimś rosyjskim podkładem i jak słyszę to mam ochotę zastopować.
- tatianalarina
- Kontakt:
Grand Prix/Challenger
Jak ktoś nie przepada za klimatami latino disco, to w FS Loena pokazuje zupełnie inną odsłonę
Grand Prix/Challenger
Mishina i Galiamov mają program do "Elvisa". Dobry wybór pod ich młodzieńczą energię, ale mam poczucie, że jadą na sprawdzonych patentach i raczej nie zaskakują niczym nowym, w większości te same tricki i bajery. Nigdy wielką fanką Presleya też nie byłam, to swoją drogą.
Grand Prix/Challenger
No wreszcie się zaczęło, chociaż na żywo udało mi się obejrzeć tylko tańce, ale nadrabiam stopniowo. Latynoskie rytmy to niestety nie moja bajka, ale kilka programów bardzo fajnych, na przykład program pary niemieckiej. Niespodziankę sprawiła Gracie, podziwiam że jej się jeszcze chce i trzymam kciuki mocno za wielki powrót.
Grand Prix/Challenger
Tak! Też się cieszę, że już ruszyły zawody Grand Prix w seniorach, bo juniorów generalnie nie oglądam (dzieci). Ja na żywo to lubię tylko oglądać w realu a na wyświetlaczu, to wole z pliku odtwarzać - wówczas powtarzam co niektóre występy i też zaznaczam sobie ulubione fragmenty, dzięki czemu mogę szybko do nich przejść (mam taką opcje w programie do odtwarzania). To jest bardzo wygodne rozwiązanie. Na żywo w TV to chyba jakieś kilkanaście lat temu coś widziałem...
Czy to tylko mi się tak wydaje, że ten komentator z Polsatu jest taki drętwy? Tylko jakie suche informacje (zawodnik ma tyle a tyle lat i tyle i tyle cm wzrostu itp. i rozwodzi się na temat sędziwego wieku jednej z łyżwiarek w parach sportowych - uszy więdną) i do tego jeszcze przeszkadza w oglądaniu, bo CO CHWILĘ zakłóca muzykę, swoimi oczywistościami typu "a teraz para wykonuje spiralę śmierci". Tego typu bardzo wnikliwe uwagi jeśli już to w powtórka. Eurosport ma dużo lepszych komentatorów i komentatorki.
Czy to tylko mi się tak wydaje, że ten komentator z Polsatu jest taki drętwy? Tylko jakie suche informacje (zawodnik ma tyle a tyle lat i tyle i tyle cm wzrostu itp. i rozwodzi się na temat sędziwego wieku jednej z łyżwiarek w parach sportowych - uszy więdną) i do tego jeszcze przeszkadza w oglądaniu, bo CO CHWILĘ zakłóca muzykę, swoimi oczywistościami typu "a teraz para wykonuje spiralę śmierci". Tego typu bardzo wnikliwe uwagi jeśli już to w powtórka. Eurosport ma dużo lepszych komentatorów i komentatorki.
Grand Prix/Challenger
Edit: chodziło mi o tego komentatora par sportowych. Komentatorka solistek już bardziej się starała i była bardziej taktowna.
Tym komentatorem jest Jacek Tascher co mnie trochę zdziwiło... bo to osoba, która już od wielu lat jest związania z łyżwiarstwem i tak słabo się przygotował.
------------
Występ zwiewnej Isabeau'li Levito był jednym z lepszych. Ona ma taką pełną radości twarz i widać, że kocha łyżwiarstwo. Bardzo ją lubię i trzymam za nią mocno kciuki:
Tym komentatorem jest Jacek Tascher co mnie trochę zdziwiło... bo to osoba, która już od wielu lat jest związania z łyżwiarstwem i tak słabo się przygotował.
------------
Występ zwiewnej Isabeau'li Levito był jednym z lepszych. Ona ma taką pełną radości twarz i widać, że kocha łyżwiarstwo. Bardzo ją lubię i trzymam za nią mocno kciuki: