Mistrzostwa krajowe
- tatianalarina
- Kontakt:
Mistrzostwa krajowe
Trochę niespodzianek: w Japonii po SP solistek na drugim miejscu Mako Yamashita. We Włoszech konkurencję solistek wygrała świeżo zaimportowana Szwajcarka Sarina Joos.W Rosji srebro wśród solistów dla dotąd mało znanego Władisława Dikidży.
A wśród solistów japońskich bez niespodzianek, więc podzielę się tym megasłodkim gifem Caroliny i Stephana świętujących
https://i.redd.it/wspmtc9g028c1.gif
A wśród solistów japońskich bez niespodzianek, więc podzielę się tym megasłodkim gifem Caroliny i Stephana świętujących
https://i.redd.it/wspmtc9g028c1.gif
Mistrzostwa krajowe
W Rosji Kamila na mistrzostwach kraju w Czeljabińsku zajęła 3 miejsce. Widziałam jej program dowolny i w nim widać, że stara się bardzo, wyciąga, co może ale jeździ wolno i ciężko. Sam program też nie jest szczęśliwy, dosyć trudna w odbiorze muzyka. Z jednej strony ciekawa, przynajmniej na początku, jednak później ta kompilacja różnych utworów zaczyna męczyć. Złoto dla Adelii Petrosian, natomiast srebro dla Sofii Murawiowej. Sofia wystąpiła świetnie i śmiało z takim programem wygrałaby mistrzostwa Europy a może i świata (w innych realiach oczywiście). Bardzo mnie cieszy wysokie czwarte miejsce Ksenii Sinicyny, to taka jedna z niewielu lirycznych, klasycznych łyżwiarek, które pięknie odnajdują się w baletowych kompozycjach i w ogóle mają wiele gracji. Ksenia to prostu cukrową wieszczka na lodzie.
Oglądałam też kilka par sportowych i naprawdę w tej dyscyplinie Rosja może się pochwalić. W pięknym stylu złoty medal wywalczyli Anastazja i Aleksander. W ogóle pierwszych 6 par to była dla mnie bomba. Miejmy nadzieję, że sytuacja polityczna na tyle się ustabilizuje, że będziemy mogli może w 2025 r. mieć pełniejszą konkurencję.
Oglądałam też kilka par sportowych i naprawdę w tej dyscyplinie Rosja może się pochwalić. W pięknym stylu złoty medal wywalczyli Anastazja i Aleksander. W ogóle pierwszych 6 par to była dla mnie bomba. Miejmy nadzieję, że sytuacja polityczna na tyle się ustabilizuje, że będziemy mogli może w 2025 r. mieć pełniejszą konkurencję.
Mistrzostwa krajowe
Może link będzie chodził, piękny program Ksenii Sinicyny. Takie programy to dzisiaj rzadkość.
Mistrzostwa krajowe
Hej właśnie skończyły się mistrzostwa Korei .Wśród solistów zwyciężył Cha Jun Hwan. Nie wiodło mu się w tym sezonie, kontuzje go męczą, ale chłopak daje radę. Bardzo przyjemnie oglądało się też solistki. Zauważyłam taki trend, że lansuje się w seniorach dziewczyny w wieku juniorskim. Zwyciężczyni Shin Jin A ma 16 lat i chyba nie może oficjalnie reprezentować Korei na zawodach. Na tych zawodach odrodziła się w programie krótkim do tanga Jang Yuu, niestety jednak w programie dowolnym nie zdołała utrzymać dobrej pozycji. Bardzo dobrze przygotowała się do zawodów Hein Lee. Zmieniła program krótki do Beim Mir Bist di Shein i to był strzał w dziesiątkę. Pięknie też wystąpiła w programie dowolnym, w nowej sukience do kompilacji piosenek z musicalu Notre Dame de Paris. Tak właściwie dla mnie to mogła śmiało wygrać tytuł, różnice niewielkie
Brązowy medal dla młodziutkiej Kim, która w tym sezonie miała najlepsze rezultaty Wśród Koreanek.
Brązowy medal dla młodziutkiej Kim, która w tym sezonie miała najlepsze rezultaty Wśród Koreanek.
Mistrzostwa krajowe
a to program dowolny Jun Hwana.
Na tym kanale (telewizji koreańskiej KBS) jest trochę występów z mistrzostw krajowych. Wszystkich jeszcze nie widziałam.
Na tym kanale (telewizji koreańskiej KBS) jest trochę występów z mistrzostw krajowych. Wszystkich jeszcze nie widziałam.
- tatianalarina
- Kontakt:
Mistrzostwa krajowe
Po fatalnych mistrzostwach Kanady (mizerna frekwencja, zawodnicy jechali, jakby wszystko mieli w nosie, Roman co prawda dojechał w komplecie razem z łyżwami, ale potem jak zwykle wszystkim złamał serce) teraz sporo zamieszania na mistrzostwach USA. Konkurencję solistek niespodziewanie wygrała Amber Glenn po prawie że dobrym FS - 3A i wszystkie skoki w pierwszej połowie programu zaliczone, druga połowa puszczona, ale przynajmniej bez upadków, i to wystarczyło, aby wygrać z Isabeau, która się przewróciła trzy razy.
Mia Kalin skoczyła 4T (mocno niedokręconego, co prawda, ale sędziowie jakoś tego nie zauważyli), zostając tym samym pierwszą solistką amerykańską, która skoczyła quada w zawodach seniorskich. Mia co prawda według obecnych kryteriów ISU jest juniorką. Stylizacja mocno przypomina Walijewą. A propos, podobno jutro ma być werdykt w sprawie Walijewej.
Dużo filmików z mistrzostw USA można znaleźć na tym kanale, przynajmniej dopóki ich NBC nie każe zdjąć:
https://www.youtube.com/@mountainfs
Mia Kalin skoczyła 4T (mocno niedokręconego, co prawda, ale sędziowie jakoś tego nie zauważyli), zostając tym samym pierwszą solistką amerykańską, która skoczyła quada w zawodach seniorskich. Mia co prawda według obecnych kryteriów ISU jest juniorką. Stylizacja mocno przypomina Walijewą. A propos, podobno jutro ma być werdykt w sprawie Walijewej.
Dużo filmików z mistrzostw USA można znaleźć na tym kanale, przynajmniej dopóki ich NBC nie każe zdjąć:
https://www.youtube.com/@mountainfs