Paula pisze:Zdecydowanie nie Polak... Ja jak usłyszałam ten komentarz o nadwadze to prawie się ciastkiem zadławiłam... Mi jest obojętnie kto komentuje, byleby była poprawna polszczyzna...
Też wyłapałam komentarz odnośnie nadwagi chudziutkiej łyżwiarki....
kasik8222 pisze:Pan jest członkiem Polskiego Związku Łyżwiarstwa Figurowego
Dla mnie to dziwne, gdyż na łyżwiarstwie to pan komentator średnio się zna. Przy wyrzucanych skokach kilkakrotnie wyłapałam, że nie podał co to był za skok. Jego ,,fachowe" komentarze sprowadzały się do określenia czy ktoś pojechał dobrze (czyt. bez upadków), czy źle (czyt. upadek, podparcie skoku itp.). Moim zdaniem komentarz w wykonaniu tego pana to farsa. Chciałabym jeszcze wyrazić moje oburzenie odnośnie długości reklam... Z programu Niemca zobaczyliśmy jedynie finałowy piruet...wstyd.
Svietka pisze:
Pary:
Pierwszy raz tak podobali mi się Kanadyjczycy, mają fajne, ciekawe rozwiązania w programie jak np. to wejście do spirali śmierci, ogólnie pozytywnie. Czy muzykę do ich programu to skomponował sam Eric Radford czy mi się coś wydawało?
Mam podobnie. Generalnie nie przepadam za tą parą przez niesympatyczną Megan. Jednakże dzisiaj mnie oczarowali. Naprawdę dobrze ich program się ogląda. A muzykę faktycznie skomponował Eric
V/T - dostali zawyżone oceny. Owszem, powinni prowadzić, ale nie z notą 83+.
Włosi byli przeuroczy

Świetny, lekki, zabawny program. Dla mnie rewelacja.
Podobali mi się również Chińczycy. Od kiedy partnerka nie wygląda na 12 lat to są przyjemną w odbiorze parą.
Panowie:
Yuzuru <3 Jakże moje serce fanki się cieszy

Nie pojechał na 100%, był ostrożny, ale i tak wypadł najlepiej. Po skoczeniu cudnego 4T zeszło z niego powietrze. Na pewno był stremowany, ale nie dał tego po sobie poznać. Nota 97+ - do przewidzenia. W indywidualnym konkursie poproszę o 100+

Plush - przyznam, iż nie wierzyłam, że skoczy 4T+3T i 3A. Należą mu się brawa, że w takim wieku jest w stanie jeszcze przejechać taki program. 91+ trochę na wyrost, ale przy takiej stawce zasłużył na 2 miejsce. Śmiać mi się chciało jak w protokołach zobaczyłam, ze jeden z sędziów dał mu 4.50 w TR :D Może i nie zasługuje na 9.00, ale 4.50 to już przesada.
Chan - na treningach wyglądał solidnie a tu taki klops. Jeżeli chce prowadzić po SP w konkursie indywidualnym MUSI być bezbłędny.
----------
Tak na marginesie - czy tylko mnie wnerwiało to ciągłe "Rasija" na trybunach? Przed startami innych zawodników i w trakcie czekania na noty.... Jakby publika chciała pokazać sędziom, że albo Plush będzie górą, albo dojdzie do rękoczynów.