zaczynamy sezon 2024/2025 - plotki i nowinki
- tatianalarina
- Kontakt:
Katia pojechała dosyć ostrożnie, ale czysto, co bardzo cieszy. Szczerze mówiąc, po słabych wynikach na Mistrzostwach Czterech Narodów, imprezie, którą zawsze wygrywała z palcem w... nosie, moje oczekiwania były bardzo niskie i obawiam się, że sędziów też. Mam wrażenie, że PCSy dostaje się trochę jako premię za zawartość techniczną, która, trzeba przyznać, nie była na miarę zawodniczek z top 5, a trochę za reputację (ten zawodnik jest dobry w tym sezonie, a ten słaby). Gubanowa z niechęcią przyznam, że miała SP najtrudniejszy i najlepiej pojechany (moja niechęć wynika z tego, że jestem prawie pewna, że to o niej mówiła Katia w wywiadzie dla Eurosportu jako o łyżwiarce, która jej bardzo nieładnie przygadała kiedyś na zawodach, chociaż nie wymieniła jej z nazwiska). Bardzo chciałabym zobaczyć na podium Larę Naki Guttman.
Cieszy dobry wynik Julii i Michała, pozostaje trzymać kciuki za następny dzień zawodów.
Cieszy dobry wynik Julii i Michała, pozostaje trzymać kciuki za następny dzień zawodów.
Miałam opisać swoje wrażenia z ME, ale rano otworzyłam internet i zobaczyłam to:
https://przegladsportowy.onet.pl/sporty ... ie/f6d47s2
Od razu nasuwają się skojarzenia z podobną katastrofą z lat 60-tych.
Wyrazy współczucia dla rodzin ofiar i całego amerykańskiego (i nie tylko) łyżwiarstwa
https://przegladsportowy.onet.pl/sporty ... ie/f6d47s2
Od razu nasuwają się skojarzenia z podobną katastrofą z lat 60-tych.
Wyrazy współczucia dla rodzin ofiar i całego amerykańskiego (i nie tylko) łyżwiarstwa
Właśnie miałam wklejać to samo. Straszne. Podobno na pokładzie byli Shishkova/Naumov i ich syn reprezentujący USA, Maksym. W Mistrzostwach USA był 4.
Wygląda na to, że Maksim Naumow stracił oboje rodziców - jedynie modlić się o cud. Wichita to znany ośrodek treningowy, nawet nie chcę myśleć, kogo jeszcze straciliśmy
Wg info, które znalazłam, Maksima miało nie być na pokładzie.
Straszne co się stało. Piszą że zginęła Christina Carriera
Na innej że i Anthony Ponomarienko też leciał. Aż strach zaglądać do netu.
Na innej że i Anthony Ponomarienko też leciał. Aż strach zaglądać do netu.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Zaznaczam, że część z tej listy jest podobno nieaktualna. Chodzi np. o Anabelle Morozov i Spiridonova. Spiridonov sam potwierdził, że żyje
https://sport.novyny.live/en/aviakatast ... 30180.html
https://sport.novyny.live/en/aviakatast ... 30180.html
Alisa Efimova też chyba pisała że ostatecznie zdecydowali o wcześniejszym powrocie i nie było ich na pokładzie tego samolotu. Oby.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Nikolai Morozov potwierdził, że Anabelle jest na Florydzie i nie było jej na pokładzie.
- tatianalarina
- Kontakt:
Okropna wiadomość, ścięło mnie z nóg, jak to przeczytałam. Tam była cała grupa młodych łyżwiarzy wracających ze zgrupowania wraz z trenerami i rodzinami. Oczywiście jest to tragedia dla ich bliskich, ale także potężna wyrwa pokoleniowa dla amerykańskiego łyżwiarstwa, jak po katastrofie Sabeny w latach 60tych.
- tatianalarina
- Kontakt:
Czyli na razie śmierć Sziszkowej i Naumowa nie potwierdzona? A żeby wśród tych ponurych wieści był jakis promyczek nadziei - Wowa Samoilow na 3 miejscu po programie krótkim
Nie łudzę się co do Shishkovej i Naumova. Byli na pokładzie. Lista powyżej to 'łyżwiarze US".
Pozwoliłam sobie zedytować i zamienić program dowolny na krótki
A co z Kristiną i Anthonym?