zaczynamy sezon 2024/2025 - plotki i nowinki

jak w tytule
Awatar użytkownika
tatianalarina
Kontakt:

Post autor: tatianalarina »

Szyszkowa i Wadim Naumow są na liście ofiar. Okropna tragedia dla Maxima.

Christina i Anthony żyją, potwierdziła to Christina na swoim IG.

Ciężko się w taki dzień cieszyć małym brązem Władimira, chociaż oczywiście to wielki sukces dla niego.

blue cat
Kontakt:

Post autor: blue cat »

Jasne, co do Wowy miał być oczywiście program krótki - chociaż nie miałabym nic przeciwko gdyby tak pozostało w dowolnym :) właśnie skończyłam oglądać dowolny par sportowych, brawa dla Julii i Michała za bardzo dobry program i podskoczenie na 7 miejsce. Bardzo mi się podobają u nich podnoszenia, to ich mocny punkt. Moim odkryciem sezonu są Brytyjczycy, piękny program z piękną muzyką. Zwycięstwo Niemców zdecydowanie zasłużone choć mam wrażenie że trochę ostrożnie pojechali. Co do katastrofy, to nie mogę się w końcu doszukać czy Maxim żyje, mam nadzieję że on też nie zginął...

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

tatianalarina pisze: 5 dni temu
Christina i Anthony żyją, potwierdziła to Christina na swoim IG.

Ciężko się w taki dzień cieszyć małym brązem Władimira, chociaż oczywiście to wielki sukces dla niego.
Uff, chociaż tyle dobrego

A dla Wowy wielkie brawa i dla Julki i Michała też

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
tatianalarina
Kontakt:

Żeby już uczynić żałobę kompletną, wczoraj zmarł Dick Button, dwukrotny mistrz olimpijski, pierwszy łyżwiarz, który skoczył 2A i skok potrójny i - ciekawostka - jedyny amerykański mistrz Europy (do 1948 regulamin pozwalał startować również zawodnikom spoza Europy). Później przez wiele dekad komentował zawody łyżwiarskie dla amerykańskiej TV i dla wielu Amerykanów to on był głosem łyżwiarstwa. Śmierć kogoś, kto miał długie i - sądząc z opisów - tak spełnione i szczęśliwe życie, jakie tylko można mieć na tym niedoskonałym świecie, nie uderza tak mocno, jak śmierć tych młodych ludzi w Waszyngtonie, ale zawsze jest smutnym wydarzeniem.

The Skating Lesson na swoim koncie IG opublikowało serię postów z biogramami i zdjęciami łyżwiarzy zmarłych wczoraj. Zdjęcia tych młodych ludzi, często dzieci, uśmiechniętych po zawodach, łamią serce.

Cóż... pora zacząć trzymać kciuki za Katię.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

To co się wydarzyło w USA jest straszne i ciężko coś powiedzieć no bo co można? Bezsilność poraża, współczuję rodzinom tych co zginęli.

A Katia chyba nieźle pojechała, w najgorszym przypadku będzie 8

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
blue cat
Kontakt:

Post autor: blue cat »

Przykro z powodu Dicka, amerykańskie łyżwiarstwo długo się będzie po tym wszystkim zbierać. Jak patrzę na tych młodziutkich łyżwiarzy i pomyśle o Maximie którego tam na szczescie nie było ale już nigdy jego życie nie będzie takie samo... strasznie przykro się robi. A tymczasem Nina Petrokina mistrzynią Europy! Trochę się balam że jej szansę na złoto pogrzebie ten niefortunny upadek na prostej drodze ale reszta programu była świetna, cieszy też brąz dla Niny Pinzarrone, której program dowolny jest naprawdę piękny, z piękną muzyką i interpretacją z pasją. Katia na 8, niestety na jej przejazd nie zdążyłam, widziałam tylko 7 najlepszych solistek.

Awatar użytkownika
tatianalarina
Kontakt:

Katia pojechała przyzwoicie, poza upadkiem w pierwszym 3Lz. Na pewno było to dla niej duże wyzwanie psychologiczne, odczarować ME po fatalnym ubiegłym roku. W odróżnieniu od ubiegłych sezonów teraz to SP był lepszy niż FS, oby w przyszłych sezonach oba były lepsze. No i pozbyła się uszu :-) A co najważniejsze, na przyszłe ME mamy dwa miejsca dla solistek.

Anna Pezzetta to jest Anna Petarda, podobne odkrycie, jakim dwa lata temu była Kimmy Repond. Jeżeli tylko nie zjedzą jej problemy z własnym ciałem (wzrost, kontuzje) lub psychiką, to może pozamiatać konkurencję. Tylko niech jakiś fachowy psycholog sportowy wytłumaczy tej młodziutkiej dziewczynie, że miejsce w pierwszej dziesiątce na pierwszej w życiu seniorskiej imprezie tego kalibru to jest mega sukces, bo w K&C siedziała taka nieszczęśliwa.

Po cichu liczyłam na podium dla Lary, ale cóż, dobra i pierwsza dziesiątka.

kasik8222

Post autor: kasik8222 »

Mnie dziś najbardziej podobała się Belgijka. Ma takie piękne linie ciała. Balet na lodzie najwyższej próby. Nie lubię dowolnego Kurakovej i niestety uważam, że naszej reprezentantce pociąg z medalami czy w ogóle perspektywami na coś więcej odjechał już dawno. Katia jeździ przyciężkawo, sprawia wrażenie jakby ważyła za dużo i bez kombinacji 3 3 będzie już tylko równać w dół albo trzymać się tego co teraz co sukcesem nie jest. Jej wyraz artystyczny coraz częściej jest bardziej efekciarski niż efektowny, stroi miny, uśmiecha się, zmienia sukienki w trakcie programu, ale porównajcie jej wyraz artystyczny z baletowymi umiejętnościami obecnej brązowej medalistki i widać jak bardzo pociąg odjechał, a będzie tylko trudniej, bo co roku pojawiają się nowe dziewczyny. Lubię ją jako osobowość. Jest pociesznym krasnalem, ale za to medalu nikt nie daje.

Halka
Kontakt:

Post autor: Halka »

Oglądałam solistki i bardzo cieszę się razem z Estonią ze zwycięstwa Niny!! Zasłużony złoty medal! Z przygodami, ale żywiołowo wykonanymi skokami, piruetami. Naprawdę należało się Ninie złoto. Brawa dla Nastii i drugiej Niny też.
Nastia pokazała,że umie walczyć i opanować nerwy. Pokazała też kaprysy królewny, gdy zobaczyła że nie wygrała. Wg mnie dobrze, dla tych dziewczyn to sport, konkurencja, zadziorność.
Bardzo ładny program miała Nina Penzarrone. Cieszę się z jej medalu.
Kimmy Repond to piękna dziewczyna, bardzo wysoka, figura modelki. Myślę, że na wybieg, na zdjęcia kampanii promocyjnych spokojnie by ją wzięli. Tak biernie obserwując zauważyłam jednak, że wysoki wzrost może solistkom przeszkadzać. Polina Tsurska (na mistrzostwach pokazała się jako trenerka zawodniczki z Izraela), Maja Chromych, Maria Sotskowa, Alina Zagitowa też, szybko skończyły kariery. Trzymam kciuki za Kimmie, bardzo się cieszę, że walczyła do końca o każdy punkt, mimo że łatwo jej nie było.
Dwie Włoszki zaprezentowały się naprawdę godnie i jak stwierdziły moje córki, miały w sumie podobny makijaż i podobną urodę.
Co do naszej Katii, fakt, uciekła jej trudna kombinacja i dostała odjęcie za upadek. Po programie dowolnym było widać że forma w tym sezonie jest słabsza, bo miała za wolne najazdy do skoków. Jednak mi ten tegoroczny program bardzo przypadł do gustu w odbiorze. Katia ma bardzo ładną, gustowną sukienkę, umie ciekawie zmienić strój i pięknie się prezentuje, bardzo dobrze oddaje emocje w programie. Nie wszystkie łyżwiarki to potrafią. Przed Katią jechała Brytyjka i ona wg mnie zaprezentowała takie za bardzo sportowe łyżwiarstwo, bez smaczków, a w dodatku była zgarbiona.Katia, pracuj dalej! Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej!

Awatar użytkownika
tatianalarina
Kontakt:

Jeszcze doczytałam, że mamy też na przyszły sezon dwa miejsca dla par sportowych, tylko na co nam one, skoro nie mamy drugiej pary z minimami na ME i raczej się nie zapowiada, aby jakaś była. Szkoda, że takiego miejsca nie można jakoś przehandlować :-) np. na dodatkowe miejsce dla solistki.

Halka
Kontakt:

Post autor: Halka »

W naszej parze sportowej motorem jest Julia. Byłam pod wrażeniem, jak wykonała potrójnego flipa! Piękne podnoszenia, pozycje w piruetach. Michał musi dogonić partnerkę w skokach solo (podobnie jak partnerka w parze niemieckiej Hasse - Wołodin). Finał par sportowych stał na wysokim poziomie. Jedynie, czego mi szkoda, to pary węgierskiej. Upadek przekreślił medal. Oni są bardzo sympatyczni

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

https://results.isu.org/results/season2425/ec2025/

U mnie większość do nadrobienia jak to od 3 sezonów. Ale nie mogłam się powstrzymać by sobie nie popatrzeć na wyniki i podejrzeć Katii.
I w sumie to mogę się podpisać pod każdym słowem Kasik, mam identyczne odczucia co do niej. Na pewno jest zdolna, ambitna i sympatyczna, ale tak, za to medali nie dają. W tym sezonie nie jest źle, program dowolny ma o niebo leszy niż ubiegłoroczny, ale co z tego jak jedzie ciężko i bez błysku a d tego ma problem z kombinacjami 3/3. Na plus - nareszcie zdjęła te uszy!

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

No, lód jest śliski. Wowa z 3 na 13, dobrze, że zachowamy 2 miejsca na ME. Lukas z 8 na 1, Nikolai z 5 na 2 <tak>
Działo się. Tańce do nadrobienia.

Awatar użytkownika
tatianalarina
Kontakt:

Deniss chyba wie, że ma jednego dobrego 4S w sezonie i trzyma go sobie na duże okazje :-)

Kevin niestety znowu (prawie) historia z ubiegłego roku. Naprawdę powinien zmienić ekipę trenerską i wziąć od Amber numer jej psychologa. Podobno (nie znam francuskiego, więc opieram się na tym, co przeczytałam w internecie) w K&C mówił, że cały czas miał uczucie, że to jego ostatni raz na lodzie... mam nadzieję, że tak nie będzie.

Poza tym nie mogę się ogarnąć po wiadomości, że Tomas Guarino Sabate jest chłopakiem Grassla <szok> i nie mogę się zdecydować, czy teraz mam znielubić Tomasa, czy polubić Daniela...

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Sezon 2024/2025”