zaczynamy sezon 2024/2025 - plotki i nowinki
Dzięki za link! Ciekawa jestem, czy Guillaume faktycznie wróci? Byłaby to pewnie sensacja.
Oglądał ktoś juniorskie MŚ? Mao Shimada wywalczyła trzeci tytuł z rzędu (podobnie jak wcześniej w finałach JGP), pięknie jeździ i naprawdę ma szansę żeby się przebić, nawet przy dużej konkurencji w Japonii. Ma świetny program dowolny, kiedyś chyba jechała do tej muzyki Satoko Miyahara.
Oglądał ktoś juniorskie MŚ? Mao Shimada wywalczyła trzeci tytuł z rzędu (podobnie jak wcześniej w finałach JGP), pięknie jeździ i naprawdę ma szansę żeby się przebić, nawet przy dużej konkurencji w Japonii. Ma świetny program dowolny, kiedyś chyba jechała do tej muzyki Satoko Miyahara.
- tatianalarina
- Kontakt:
No więc to już jest oficjalne: LFB i Guillaume będą jeździć razem. Nie zadeklarowali co prawda, dla której reprezentacji, ale w bazie danych zmieniono już Laurence przynależność na francuską, więc zapewne dla Francji. Trochę niefajne jest to czyszczenie IG: o ile w przypadku LFB jest ono jeszcze zrozumiałe, to takie wymazywanie jest afrontem dla Gabi.
Oj, dzieje się a ja dalej nie mam kiedy obejrzeć wszystkiego nie mówiąc o opisywaniu.
Tatiana, bardzo dziękuję za link.
A co do Guillama to mały szok. Rozumiem że Laurence rozstała się z Nikolajem jako sportsmenka. A hak z ich relacją prywatną?
Tatiana, bardzo dziękuję za link.
A co do Guillama to mały szok. Rozumiem że Laurence rozstała się z Nikolajem jako sportsmenka. A hak z ich relacją prywatną?
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem
.

- tatianalarina
- Kontakt:
- tatianalarina
- Kontakt:
Legacy on Ice - wrażenia
Cóż tu można powiedzieć, takich wydarzeń nie ocenia się w kategoriach sportowych. Poryczałam się po programie Maxima.
Z innej beczki, Ilia Kulik - lat i kilogramów przybywa, ale skating skills zostają. Ta prędkość! Ta charyzma!
Z innej beczki, Ilia Kulik - lat i kilogramów przybywa, ale skating skills zostają. Ta prędkość! Ta charyzma!
Ja padłam, mam nadzieję że z odtworzenia coś da się zobaczyć.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem
.

Nie wiem czy gdzies to jest oficjalnie potwierdzone, ale w komentarzach panuje narracja, ze Laurence prywatnie nadal jest z Nikolajem.
Creepy to wszystko. Gabriela tez bardzo sugestywne posty umieszcza no i miedzy nia a G raczej tez kontakty zerwane.
Creepy to wszystko. Gabriela tez bardzo sugestywne posty umieszcza no i miedzy nia a G raczej tez kontakty zerwane.
"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Obejrzałam trochę gali i też płakałam na występie Maksima. A jak tak klęczał na lodzie płacząc to pękało serce
A co do Gulliama I całej tej sprawy. Cóż, młody jest, chce jeździć, Laurence też i w tym to nic złego chyba nie ma.
Natomiast otoczka całej sprawy co najmniej dziwna. Czy Gulliame postanowił jeździć z Laurence za plecami Gabi, i co najważniejsze dlaczego? To by tłumaczyło reakcje Gabi.
Jeszcze rozumiałabym coś jakby się w sobie zakochali. Ale przecież Gulliame zrobił coming out i raczej to nie miłość pchnęła go do Laurence
No i w tle ten gwałt o który oskarżony jest Nikołaj.
Dziwne to wszystko

A co do Gulliama I całej tej sprawy. Cóż, młody jest, chce jeździć, Laurence też i w tym to nic złego chyba nie ma.
Natomiast otoczka całej sprawy co najmniej dziwna. Czy Gulliame postanowił jeździć z Laurence za plecami Gabi, i co najważniejsze dlaczego? To by tłumaczyło reakcje Gabi.
Jeszcze rozumiałabym coś jakby się w sobie zakochali. Ale przecież Gulliame zrobił coming out i raczej to nie miłość pchnęła go do Laurence

No i w tle ten gwałt o który oskarżony jest Nikołaj.
Dziwne to wszystko

.

- tatianalarina
- Kontakt:
Laurence powiedziała w wywiadzie, że się wahała, czy zacząć jeździć z Guillamem, ale Nikolaj ją przekonał... czyli że nadal są razem. A sprawa Sorensena podobno (tu już obracamy się w sferze plotek) poróżniła Gabi i Guillame'a, którzy już prawie-prawie byli gotowi do comebacku (występ na gali w Wilnie to była przygrywka), po czym jak sprawa wybuchła, to Gabi zdecydowała, że wierzy ofierze i zażądała, aby w IAM nie układali jej treningów o tych samych porach, co Sorensenowi, a Guillame najwyraźniej zdecydował, że wierzy Sorensenowi i podobno nawet układał im choreografię, chociaż Wikipedia na ten temat milczy. No ogólnie wielka szkoda, że tak to się wszystko skończyło. P/C jeździli razem od dzieciaka, co rzadko się zdarza w parach tanecznych (chyba że są rodzeństwem) i może dlatego mieli tę niezwykłą harmonię, która nas zachwycała. Jak widać harmonia na lodowisku to nie zawsze harmonia w życiu. Gabi teraz skupia się na promowaniu swojego projektu z Maddison Hubbell.
Ja pamietam ten dokument dla (chyba?) kanadyjskiej telewizji, ktory wyszedl kilka lat temu i sluchanie Gabi bylo tam ciezkie- tzn widac, ze jest ona wrazliwa i analizuje tez rozne sprawy, a nie przechodzi nad nimi do porzedku dziennego jak wielu ludzi. Np byl tam motyw tego ze ciezko jest jej sie pogodzic z nierealistycznymi wymaganiami co do kanonu piekna, ze musza miec makijaz, ze musza wygladac kobieco na lodzie itd. I ze one spedzaja np duzo wiecej czasu rzygotowujac sie do wystepow, niz faceci. Mam wrazenie, ze lyzwiarstwo to taki sport zawieszony bardzo miedzy przeszloscia, tradycja (taniec w parach, utrwalone role partnerka/partner, zakorzenienie w tradycji baletowej) a z drugiej strony nowoczesnoscia (np duze powiazanie ze spolecznoscia LGBT, duza rola mediow itp). I Gabi zdecydowanie jest po tej nowoczesniejszej stronie. Jej projekt z Madison to swietnie pokazuje. A z drugiej strony Guillaume ma chyba po prostu zaciecie typowo sportowe, on chce przede szystkim jezdzic i przy okazji zdobywac medale.
Dziwne to wszystko, ale dobrze ze sie dzieja takie sprawy bo przy okazji duzo ciekawych dyskusji na temat tego sportu sie toczy.
Dziwne to wszystko, ale dobrze ze sie dzieja takie sprawy bo przy okazji duzo ciekawych dyskusji na temat tego sportu sie toczy.
"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."