Z tego co udało mi się wyczytać na innych forach - Carolajna i Mao potwierdziły swój udział w MŚ. Co jeszcze bardziej komplikuje sprawę przewidzenia podium na MŚ. Wychodzi na to, że zobaczymy wszystkie czołowe zawodniczki świata - poza Yuną.
Jeszcze jedno spostrzeżenie z gali - Daisuke nie pojechał do ,,Time to say goodbye", więc na 95% obstawiam, że zostawił ten program na galę po MŚ w Japonii
Kogo na pewno nie zobaczymy na MŚ?
Moderatorzy: Hortensja, LittleLotte, Kathiea, Poice
Podobno Meryl i Charlie jeszcze nie wiedzą co zrobią i dopiero po serii wywiadów w Nowym Jorku, kiedy wrócą do domu mają to przemyśleć. Ogólnie są w nieciekawej sytuacji bo muszą kuć żelazo póki gorące, wiadomo że chodzi o duże pieniądze za reklamy itp. A wiadomo jak to z Amerykanami (mówię tu o takim przeciętnym, który nie interesuje się zbytnio łyżwiarstwem) szybko zapomną o jakichś tam złotych medalistach, bo u nich tego na pęczki. Podobno jest pomysł aby wystąpili w Dancing with the Stars, oczywiście każdy z innym partnerem a to się chyba jakoś w marcu zaczyna. W każdym razie mam nadzieję że zarówno oni jak V/M jednak się zdecydują (mam wrażenie, że Kanadyjczycy też będą po zakończeniu kariery pójść w telewizyjno - celebryckie klimaty).
D/W i V/M są jeszcze za młodzi, jak na moje wyczucie, by kończyć karierę sportową. Jednak rozumiem, że osiągnęli już wszystko co było możliwe w tym sporcie, ale jednak nie widać na horyzoncie kolejnego tak wyrównanego i dominującego duetu w tańcach.
Odnośnie startu na MŚ - wychodzi na to, że zabraknie na nich Brown'a, ponieważ Abbott chce w Japonii wystartować po raz ostatni:
Odnośnie startu na MŚ - wychodzi na to, że zabraknie na nich Brown'a, ponieważ Abbott chce w Japonii wystartować po raz ostatni:
With Japan looming on the horizon and my competitive career coming to a close I am excited to do it the way I always have.
Ja Wam powiem, że wyczytałam, że być może Adelina Sotnikova nie pojedzie na mś i bardzo prawdopodobne, że jej miejsce zajmie Anna Pogorilaja, na którą rosyjska federacja stawia w tym momencie bardziej, niż na Alionę Leonową.
Z kolei parę dni temu na rsport. ru ukazał się ciekawy wywiad z Alioną Leonową, która pojechała do Soczi z mamą i z trybun widziała zmagania łyżwiarzy. Aliona wcale nie zamierza zdawać broni i żegnać się ze sportem, chce jeszcze kontynuować karierę, chce więcej i lepiej się prezentować (trudniejsze skoki). Otwarcie przyznaje, że nie chce na całe lato jechać do USA do grupy Morozowa mówiąc, że w Ameryce z dala od domu czuje się źle. Możliwe, że rozstanie się z trenerem, ale to wszystko będzie zależeć od tego, jak się ze sobą dogadają.
Ja bardzo polubiłam Alionę za jej blog, lubię jej styl i naprawdę fajnie piszę. Nie wiem, jakie ma szanse na dalszą rywalizację z młodzieżą i dziewczynkami u siebie, ale fajnie, że ma takie podejście.
Z kolei parę dni temu na rsport. ru ukazał się ciekawy wywiad z Alioną Leonową, która pojechała do Soczi z mamą i z trybun widziała zmagania łyżwiarzy. Aliona wcale nie zamierza zdawać broni i żegnać się ze sportem, chce jeszcze kontynuować karierę, chce więcej i lepiej się prezentować (trudniejsze skoki). Otwarcie przyznaje, że nie chce na całe lato jechać do USA do grupy Morozowa mówiąc, że w Ameryce z dala od domu czuje się źle. Możliwe, że rozstanie się z trenerem, ale to wszystko będzie zależeć od tego, jak się ze sobą dogadają.
Ja bardzo polubiłam Alionę za jej blog, lubię jej styl i naprawdę fajnie piszę. Nie wiem, jakie ma szanse na dalszą rywalizację z młodzieżą i dziewczynkami u siebie, ale fajnie, że ma takie podejście.
joasia