Lista uczestników MŚ

Marzec 24-30, Sitama, Japonia

Moderatorzy: Hortensja, LittleLotte, Kathiea, Poice

Awatar użytkownika
rzepecha

Post autor: rzepecha »

Poice pisze:
rzepecha pisze:Fajnie, że Ovcharova w końcu pojedzie na MŚ. To mistrzyni świata juniorów z 2010 roku, wtedy jeszcze w barwach Rosji, obecnie reprezentuje Szwajcarię. Kiedyś była bardzo wyrazistą, jaskrawą zawodniczką.
MŚJ w 2010r. wygrała Kanako Murakami :D Ovcharova była piąta :)
Jejku, no przecież!
Co ja sobie wbiłam do głowy? (Wyniki po SP :P)
Dzięki za korektę :)

Swoją drogą Rosję reprezentowały wtedy Ovcharova, Shelepen i Agafanova. Dwie pierwsze jeżdżą teraz w barwach Szwajcarii i Izraela, a o Agafanovej wciąż mówi się w kontekście jej przejścia do par sportowych z powodu niskiego wzrostu i braku sukcesów w konkurencji solistek.
Poza Kanako reszta pań z tamtych MŚJ nie odniosła do tej pory sukcesów wśród seniorów, więc tym bardziej powinno było mi to utkwić w pamięci :)

Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

Post autor: Poice »

rzepecha pisze:
Poice pisze:
rzepecha pisze:Fajnie, że Ovcharova w końcu pojedzie na MŚ. To mistrzyni świata juniorów z 2010 roku, wtedy jeszcze w barwach Rosji, obecnie reprezentuje Szwajcarię. Kiedyś była bardzo wyrazistą, jaskrawą zawodniczką.
MŚJ w 2010r. wygrała Kanako Murakami :D Ovcharova była piąta :)
Jejku, no przecież!
Co ja sobie wbiłam do głowy? (Wyniki po SP :P)
Dzięki za korektę :)

Swoją drogą Rosję reprezentowały wtedy Ovcharova, Shelepen i Agafanova. Dwie pierwsze jeżdżą teraz w barwach Szwajcarii i Izraela, a o Agafanovej wciąż mówi się w kontekście jej przejścia do par sportowych z powodu niskiego wzrostu i braku sukcesów w konkurencji solistek.
Poza Kanako reszta pań z tamtych MŚJ nie odniosła do tej pory sukcesów wśród seniorów, więc tym bardziej powinno było mi to utkwić w pamięci :)
Akurat MŚJ 2010 bardzo dobrze kojarzę, bo w solowych konkurencjach dominowała Japonia :mrgreen:

Odnośnie wspomnianych Rosjanek - zawsze mi szkoda juniorów, którzy dobrze zapowiadali się, a przechodząc do seniorów coś poszło nie tak i zniknęli z czołowej sceny łyżwiarstwa. Np. taki Gachinski, Tuktamysheva, Song Nan i wielu, wielu innych, którzy pogubili gdzieś formę i teraz mało kto widzi w nich jeszcze jakikolwiek potencjał :-/

Awatar użytkownika
rzepecha

Poice pisze:Akurat MŚJ 2010 bardzo dobrze kojarzę, bo w solowych konkurencjach dominowała Japonia
Tak, pokusiłabym się o stwierdzenie, że były to najlepsze mistrzostwa dla Japonii w całej historii (włączając seniorskie). Srebro wywalczyli wtedy także Takahashi/Tran.

Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

rzepecha pisze: Tak, pokusiłabym się o stwierdzenie, że były to najlepsze mistrzostwa dla Japonii w całej historii (włączając seniorskie). Srebro wywalczyli wtedy także Takahashi/Tran.
Szkoda, że para T/T się rozpadła. Pamiętam jak cieszyli się z brązu na MŚ 2012.Wtedy wydawało mi się, że to dopiero początek ich sukcesów.

Awatar użytkownika
rzepecha

Poice pisze: Szkoda, że para T/T się rozpadła. Pamiętam jak cieszyli się z brązu na MŚ 2012.Wtedy wydawało mi się, że to dopiero początek ich sukcesów.
Ogromna szkoda. Zwłaszcza, że byli oni 'oczkiem w głowie' Julie Marcotte, a wg mnie na tę chwilę to najlepsza choreograf w parach sportowych. Do tej pory smuci mnie fakt, że nie dane nam było zobaczyć ich Gigi, czyli LP zaplanowanego na sezon 12/13.

Chociaż można się było tego spodziewać, skoro Japonii tak bardzo zależało na TE w Sochi. :(

Awatar użytkownika
rzepecha

Denney/Caughlin wycofali się z MŚ z powodu kontuzji partnerki. Zastąpią ich Zhang/Bartholomay.

Awatar użytkownika
rzepecha

Amodio też się wycofał. Zmęczenie i rozczarowanie sezonem.

Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

rzepecha pisze:Amodio też się wycofał. Zmęczenie i rozczarowanie sezonem.
Wielka szkoda :( Ale niespecjalnie mnie to dziwi. Zmiana trenera nie wyszła mu za dobrze... Jednak wciąż liczę na jego odrodzenie. Może w przyszłym sezonie będzie miał więcej szczęścia i (co ważniejsze) lepszą formę psychiczną i fizyczną.

Awatar użytkownika
Haley452
Kontakt:

Post autor: Haley452 »

O mamusiu, to Francja wyśle jakiś totalnych średniaków na MŚ? Brian, wraaacaaaaaj...

"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mistrzostwa Świata 2014”