O łyżwiarstwie - ludzie i wydarzenia

Co nam w duszy gra czy tam po lodzie jeździ ...

Moderatorzy: yenny, Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice

Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

Post autor: Poice »

ivi pisze:A od kiedy oni jeździli wspólnie? Poniżej link do zdjęcia, gdy byli jeszcze dziećmi.

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 1930_n.jpg
wow!!! Jakie słodkie dzieciaki :D

Awatar użytkownika
rzepecha

Post autor: rzepecha »

Tak, afera dziś cały dzień ;)
Chciałabym, żeby była to kaczka. Informacja dość szokująca i nie wygląda też zbyt wiarygodnie, ale ciężko ją zignorować. Nie podoba mi się, że informacja jest od ITAR-TASS (schodzą stopniowo coraz niżej, ale wciąż mają jakąś swoją wiarygodność i źródła, to ogromna agencja informacyjna w Rosji).

Mało sensu byłoby w tym zagraniu, Rosja może mieć dwie pary, które będą silne, więc dlaczego miałaby zamieniać to na jedną niewiadomą? Chyba, że Elena rzeczywiście chciałaby wycofać się ze sportu.

Ogólnie sprawa tej pary jest jeszcze bardziej interesująca, jeśli weźmiemy pod uwagę, że:
Plotki o rozpadzie pary chodziły już na MŚ w Nicei. Teraz pojawiają się głosy, że decyzja była podjęta już wcześniej i Elena i Nikita trwali w tym układzie z uwagi na IO, potem wszystko miało się rozpaść.
Wtedy głównym powodem tych słuchów był jej romans z Morozovem i treningi Nikity w lecie z Khokhlovą (Elena wyjechała z trenerem do USA, on nie dostał na czas wizy).
Faktem jest też, że Artur Werner już w zeszłym roku ogłosił, że wg jego informacji para ma się rozpaść po Sochi. Werner to jeden z dwóch najlepiej poinformowanych rosyjskich dziennikarzy zajmujących się łf – druga jest Vaytsekhovskaya. Ma swoje źródła chyba wszędzie ;P a jego informacje z reguły się sprawdzają.
Jeszcze przed odejściem od Zhulina obydwoje zaprzeczali wszelkim informacjom i mówili, że nic im o zmianie trenerów nie wiadomo. A potem, hop, okazało się, że są u Morozova, tak więc mają za sobą już historię z ukrywaniem zmian.

Ludzie na rosyjskim forum trochę poszaleli, szukają wszędzie dowodów na potwierdzenie/zaprzeczenie własnych teorii, m.in: dziennikarz Simonenko, który jest w Japonii razem z łyżwiarzami, zamieścił na instagramie zdjęcie z treningów B/S i napisał, że ani I/K, ani S/Z nie pojawili się dziś na lodowisku. Na pytanie o rozpad tych par odpisał, że nie może udzielić odpowiedzi. Żeby było jasne, opuszczenie pierwszego treningu o niczym nie świadczy i jest częstą praktyką. Inna pani fotograf zamieściła na twisterze informację o tym, że to prawda i że wszelkie pytania trzeba kierować do Leny, jako że to ona zdecydowała się odejść ze sportu. W grupie vk fan klubu I/K pojawiła się informacja, jakoby od Eleny, że ona o niczym nie wie i jeśli coś się dzieje, to za jej plecami (totalnie niewiarygodna informacja, ale zamęt sieje).

Pożyjemy, zobaczymy. Na pewno jednak takie informacje w przeddzień zawodów, bez względu na to, czy prawdziwe, nie mogą przynieść żadnych korzyści :/ (oczywiście są już też teorie spiskowe jakoby plotkę rozsyłała Bobrova, a nawet Pechalat :hah: )

kibic

Post autor: kibic »

Tak, afera dziś cały dzień ;)
Chciałabym, żeby była to kaczka. Informacja dość szokująca i nie wygląda też zbyt wiarygodnie, ale ciężko ją zignorować. Nie podoba mi się, że informacja jest od ITAR-TASS (schodzą stopniowo coraz niżej, ale wciąż mają jakąś swoją wiarygodność i źródła, to ogromna agencja informacyjna w Rosji).
I nastepna afera. Propozycje, ktore podal Ottavio Cinquanta

Tutaj podaje 2 linki:

http://www.chicagotribune.com/sports/in ... 9833.story

http://www.sport.pl/soczi2014/1,134692, ... oxSportTxt

Chyba lepiej, zeby on jak najszybciej odszedl.

kasik8222

Post autor: kasik8222 »

Starszemu panu wybacza się gdy trochę bredzi.

Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

Post autor: Poice »

Przydałby się ktoś młodszy na tak poważne stanowisko.... ŁF potrzebuje zmian, ale na lepsze. Trzeba coś zrobić z sędziowaniem, ale do tego potrzeba i chęci i siły przebicia. Jednak wykluczanie SP na pewno nie poprawi oglądalności ani atrakcyjności tego sportu.

Awatar użytkownika
olcia

Post autor: olcia »

Ogólnie to pozbycie się sp, to jakiś dobry żart, tyle że nikogo on nie śmieszy.

Awatar użytkownika
Haley452
Kontakt:

Post autor: Haley452 »

Speedy ma nierówno pod sufitem. Moim zdaniem próbuje odejść z głośnym BUM. Szaleje, bo wie, że kończy mu się kadencja. Mam nadzieję, że nikt przy zdrowych zmysłach nie poprze tego pomysłu.
W tańcu krótkim już i tak są elementy dwóch tańców, więc jego zdaniem w FD miałyby się zmieścić elementy trzech? Jeśli tak by się stało to śmierć tańców byłaby nieunikniona, a inne dyscypliny pewnie też szybko poszłyby ich śladem.

Natomiast bardziej mnie interesuje ta druga afera :mrgreen: To dopiero jest prawdziwa bomba!!!
Mam nadzieję, że jednak się nie potwierdzi, dopiero zaczynałam ich lubić, naprawdę mogli być moimi nowymi ulubieńcami. Oboje tacy utalentowani i piękni, jeżdżenie razem wydawało się ich przeznaczeniem! no, jestem ciekawa jak to się zakończy, choć z dwojga złego wolę, żeby to Elena zniknęła, a nie Nikita ;) On jest zbyt dużym skarbem w tej konkurencji, żeby zaprzepaścić taki talent. Ale Sinitsina? no nie wiem. Jak ktoś napisał, ładna i utalentowana, ale chyba niewystarczająco wyjątkowa dla niego.

No, zobaczymy, co z tego będzie, ale jeśli te plotki się potwierdzą to w przyszłym sezonie nie będzie V/M, D/W, P/B, I/K i pewnie też C/L. To kto do licha zostanie? pary z drugiej dziesiątki? Jeśli za rok Madison Chock stanie na podium MŚ z braku lepszych par to chyba się pochlastam. I zerwę z tańcami póki nie pojawi się ktoś lepszy, tak jak to zrobiłam w okresie 2003-2005.

"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
Awatar użytkownika
Dzika Róża
Kontakt:

Post autor: Dzika Róża »

Czytam te rewelacje i przecieram oczy ze zdumienia :shock: Obie wiadomości brzmią tak nieprawdopodobnie, że zastanawiam się, czy ktoś przypadkiem nie chciał zaszaleć w związku ze zbliżającym się Prima Aprilis?

kibic

Haley452 pisze:No, zobaczymy, co z tego będzie, ale jeśli te plotki się potwierdzą to w przyszłym sezonie nie będzie V/M, D/W, P/B, I/K i pewnie też C/L. To kto do licha zostanie? pary z drugiej dziesiątki? Jeśli za rok Madison Chock stanie na podium MŚ z braku lepszych par to chyba się pochlastam. I zerwę z tańcami póki nie pojawi się ktoś lepszy, tak jak to zrobiłam w okresie 2003-2005.
Chyba nie bedzie az tak biednie. Sa inne ciekawe pary, np Weaver/Poje, Hurtado/Diaz i moze kilka innych.
I nie zrywaj z tancami, zawsze jestes bardzo zacieta w dyskusjach. Mimo, ze wiele razy moge sie nie zgadzac z Toba, to jednak jest to ciekawe, jak inni patrza na tance (w ktorych "siedze" wiele, wiele lat). :)

kibic

Dzika Róża pisze:Czytam te rewelacje i przecieram oczy ze zdumienia :shock: Obie wiadomości brzmią tak nieprawdopodobnie, że zastanawiam się, czy ktoś przypadkiem nie chciał zaszaleć w związku ze zbliżającym się Prima Aprilis?
Tutaj "potwierdzenie" wiadomosci o I/K:
http://en.itar-tass.com/sports/725400

Awatar użytkownika
Haley452
Kontakt:

Post autor: Haley452 »

kibic pisze: Chyba nie bedzie az tak biednie. Sa inne ciekawe pary, np Weaver/Poje, Hurtado/Diaz i moze kilka innych.
I nie zrywaj z tancami, zawsze jestes bardzo zacieta w dyskusjach. Mimo, ze wiele razy moge sie nie zgadzac z Toba, to jednak jest to ciekawe, jak inni patrza na tance (w ktorych "siedze" wiele, wiele lat). :)
Chock/Bates byli na 8. miejscu w Sochi. Jeśli zabraknie wszystkich par, które wymieniłam (a Katsalapov z nową partnerką nie osiągnie błyskawicznie światowego poziomu), to na podium za rok prawdopodobnie staną B/S, W/P i właśnie C/B. Tak więc jest to realne "zagrożenie" :P

A przez "zerwanie" z tańcami miałam na myśli, że nie będę ich śledzić aż tak namiętnie, bo oglądać zawsze będę, tyle, że "chłodniej" ;)

"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
Awatar użytkownika
rzepecha

Haley452 pisze: Chock/Bates byli na 8. miejscu w Sochi. Jeśli zabraknie wszystkich par, które wymieniłam (a Katsalapov z nową partnerką nie osiągnie błyskawicznie światowego poziomu), to na podium za rok prawdopodobnie staną B/S, W/P i właśnie C/B. Tak więc jest to realne "zagrożenie"
Jest jak najbardziej, ale jest także możliwość, że Marina poświęci teraz, kiedy zabraknie V/M i D/W, całą swoją uwagę Shibutani i być może wypchnie ich na pierwszy nr w reprezentacji.
Swoją drogą ciekawa będzie ta rywalizacja Mariny i Igora, kiedy będą mieli porównywalne zespoły. A na samym tylko podwórku USA do walki włączą się H/B. Plus nowi mistrzowie świata juniorów Hawayek/Baker. Czyli dwa zespoły od duetu Krylova/Camerlengo.

Nieee... tańce będą ciekawe :)

Awatar użytkownika
eastern_star
Kontakt:

Post autor: eastern_star »

My tu dyskutujemy sobie o plusach i minusach powrotu do trzyetapowej rywalizacji, a tu chcą zrezygnować z SP :P Sam pomysł oczywiście całkowicie absurdalny, a argumentacja jeszcze zabawniejsza:
Ottavio Cinquanta pisze:no other sports are based on two segments
Taki wielobój gimnastyczny składa się na przykład z sześciu segmentów, a wyniki na każdym z przyrządów składają się na końcową ocenę. Więc dwa segmenty to chyba nie jest aż tak wielki problem.

O dziwo, w stosunku do pozostałych pomysłów nie jestem aż tak sceptyczny :P

Jeśli chodzi o rosyjską parę to zawsze, gdy słyszę takie niespodziewane wiadomości, to mam tylko jedno życzenie: żeby nie stały za tym jakiekolwiek kwestie zdrowotne, które przerwały/zakończyły juz wiele karier. Piszę o tym, bo z tego, co widzę Lena nie wypowiedziała się w kwestii swojej przyszłości.

Awatar użytkownika
rzepecha

Mnie najbardziej niepokoi mnie fakt, że po ewentualnym usunięciu SP piruety i sekwencje kroków stracą relatywnie na wartości.

I pomimo tego, że jestem bardzo przeciwna likwidacji SP, to niestety, ale złośliwie powiem, że spore grono fanów samo dostarcza argumentów na poparcie tego pomysłu. Jak często słyszy się, że „zawodnik X nie zasłużył na zwycięstwo, bo upadł, a zawodnik Y nie! Korupcja, korupcja, wszędzie korupcja”, nawet jeśli zawodnik X przegrywa w dowolnym, a o ostatecznym zwycięstwie decyduje zapas z programu krótkiego.
Wychodzi na to, że jeśli nawet fani nie rozumieją (bądź nie uznają) wagi SP, to rzeczywiście można przyjąć, że nie jest on potrzebny.

Podoba mi się natomiast pomysł wyrównania czasu we wszystkich konkurencjach przy założeniu, że zostanie on skrócony. Ale wtedy dobrze by było pozbyć się jednego elementu skokowego.

Ciekawa sprawa, że propozycje odnośnie łyżwiarstwa szybkiego są chyba gorsze...

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

:szcze: opadła i leży i się szybko nie podniesie!
Szok!
Totalnie nie mam czasu by oglądać, dopiero niedawno z pracy wróciłam, jutro też siedzę do późna, nie wiem jak weekend jeszcze, tzn. do pracy nie jadę, ale mamy inne zajęcia.

to pierwsze MŚ od lat, których nie oglądam wcale i nie wiem nic o wynikach ;(
A tu jeszcze takie sensacje... Tak, KAsiu, niemal z krzesła spadłam.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólnie o łyżwiarstwie”