Pożegnania i przerwy w startach
Moderatorzy: Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice
Pożegnania i przerwy w startach
W związku z off-season uznałam, że przydałoby się zrobić listę łyżwiarzy/łyżwiarek/par, które przeszły na sportową emeryturę w sezonie 2013/2014.
Soliści:
- Evgeni Plushenko,
- Brian Joubert,
- Nobunari Oda,
- Thomas Verner (? - potwierdził w końcu, że to ostatni jego sezon?),
Solistki:
- Yuna Kim,
- Valentina Marchei (potwierdzone?),
- Miki Ando,
- Akiko Suzuki (jej pożegnanie było urocze .
Pary:
- P/T
- S/S - w sensie Robin na pewno kończy karierę.
Tańce:
- P/B - szkoda, że nie wygrali złota na swoich ostatnich MŚ
- V/M
Wahający się:
- Mao Asada - powiedziała, że potrzebuje przerwy. Nie wystartuje w serii GP w przyszłym sezonie, ale nie wie jeszcze czy wystartuje w Mistrzostwach Kraju i MŚ.
- Daisuke Takahashi - powiedział, że decyzję podejmie jak wyleczy kontuzję. Niestety, nie wygląda to najlepiej, ponieważ nie ma jego nazwiska na oficjalnych listach gal, które będą się odbywać w najbliższym czasie w Japonii. Nawet na dedykowanym właśnie jemu show nie będzie jechał, a jedynie będzie obecny.
- Patrick Chan - na pewno nie wystartuje w serii GP, powiedział, że może wróci na Krajowe Mistrzostwa, albo odpuści sobie cały przyszły sezon.
- Jeremy Abbott
- Carolina Kostner
Są i dobre wiadomości z Team Japan:
- Kozuka uznał, że jeszcze co najmniej jeden sezon będzie startować,
- Machida chce startować co najmniej do 2016 roku,
- Kanako uznała, że nie jest zadowolona ze swojego występu na MŚ i na pewno jeszcze jeden sezon będzie startować, nie wie co dalej,
- Yuzuru chce startować do 2018 roku i chce by jego trenerem nadal był Orser, na pytanie czy będzie kontynuował karierę po ZIO 2018 odpowiedział ze śmiechem "pół na pół"[link do wywiadu, pytanie pada w końcówce]
Co z V/M, D/W? A Włosi? Zapomniałam kogoś wymienić? A może wiadomo, że ktoś jeszcze robi sobie przerwę? Albo odpuszcza serię GP w przyszłym sezonie?
Soliści:
- Evgeni Plushenko,
- Brian Joubert,
- Nobunari Oda,
- Thomas Verner (? - potwierdził w końcu, że to ostatni jego sezon?),
Solistki:
- Yuna Kim,
- Valentina Marchei (potwierdzone?),
- Miki Ando,
- Akiko Suzuki (jej pożegnanie było urocze .
Pary:
- P/T
- S/S - w sensie Robin na pewno kończy karierę.
Tańce:
- P/B - szkoda, że nie wygrali złota na swoich ostatnich MŚ
- V/M
Wahający się:
- Mao Asada - powiedziała, że potrzebuje przerwy. Nie wystartuje w serii GP w przyszłym sezonie, ale nie wie jeszcze czy wystartuje w Mistrzostwach Kraju i MŚ.
- Daisuke Takahashi - powiedział, że decyzję podejmie jak wyleczy kontuzję. Niestety, nie wygląda to najlepiej, ponieważ nie ma jego nazwiska na oficjalnych listach gal, które będą się odbywać w najbliższym czasie w Japonii. Nawet na dedykowanym właśnie jemu show nie będzie jechał, a jedynie będzie obecny.
- Patrick Chan - na pewno nie wystartuje w serii GP, powiedział, że może wróci na Krajowe Mistrzostwa, albo odpuści sobie cały przyszły sezon.
- Jeremy Abbott
- Carolina Kostner
Są i dobre wiadomości z Team Japan:
- Kozuka uznał, że jeszcze co najmniej jeden sezon będzie startować,
- Machida chce startować co najmniej do 2016 roku,
- Kanako uznała, że nie jest zadowolona ze swojego występu na MŚ i na pewno jeszcze jeden sezon będzie startować, nie wie co dalej,
- Yuzuru chce startować do 2018 roku i chce by jego trenerem nadal był Orser, na pytanie czy będzie kontynuował karierę po ZIO 2018 odpowiedział ze śmiechem "pół na pół"[link do wywiadu, pytanie pada w końcówce]
Co z V/M, D/W? A Włosi? Zapomniałam kogoś wymienić? A może wiadomo, że ktoś jeszcze robi sobie przerwę? Albo odpuszcza serię GP w przyszłym sezonie?
Last edited by Poice 10 lat temu, edited 3 times in total.
Co do Eleny i Nikity to na dzień dzisiejszy sprawa wygląda dobrze, raczej były to mało udane ploty. A że w każdej plotce jest ziarno prawdy to uważam że coś tam musiało się dziać. Ja mam nadzieję że może Morozov pomyślał o młodszym modelu i Elena z Nikitą zmienią trenerów (Marina ma teraz dużo wolnego czasu i z pewnością z chęcią ich by wzięła, bo teraz raczej nastały czasy grupy Igora, a z całą moją sympatią do Shibsów, ale oni raczej na wygrywanie nie rokują).
Tessa i Scott w swoim show wielokrotnie powtarzali, że to był ich ostatni sezon, mam w ogóle wrażenie, że ledwo dotrwali do tego Soczi, jakby się coś w nich wypaliło już.
D/W nie wydali jeszcze oficjalnego oświadczenia, ale powiedziałabym, że na 99% procent już ich nie zobaczymy w zawodach. Mają teraz swoje 5 minut w amerykańskich mediach, a w łyżwiarstwie zdobyli praktycznie wszystkie możliwe tytuły (z wyjątkiem zwycięstw w pojedynczych zawodach GP, ale tylko dlatego, że w CoC nigdy nie startowali, a w TEB tylko raz, w 2007). Mają medale IO we wszystkich kolorach, tytuły mistrzowskie, rekordy świata i bezprecedensowe serie zwycięstw w GPF. Naprawdę nie ma już dla nich w tym sporcie nic do zdobycia.
Ciekawą sprawą są C/L, jakby nie było jedna z najstarszych par tanecznych z czołówki, ale ostatnio dopiero zaczęli osiągać sukcesy, te dwa tytuły z tego roku pewnie zaostrzyły ich apetyt na więcej, więc obstawiam, że zostaną do 2018. Luca będzie miał wtedy bodajże 32 lata, to jeszcze nie najgorzej
D/W nie wydali jeszcze oficjalnego oświadczenia, ale powiedziałabym, że na 99% procent już ich nie zobaczymy w zawodach. Mają teraz swoje 5 minut w amerykańskich mediach, a w łyżwiarstwie zdobyli praktycznie wszystkie możliwe tytuły (z wyjątkiem zwycięstw w pojedynczych zawodach GP, ale tylko dlatego, że w CoC nigdy nie startowali, a w TEB tylko raz, w 2007). Mają medale IO we wszystkich kolorach, tytuły mistrzowskie, rekordy świata i bezprecedensowe serie zwycięstw w GPF. Naprawdę nie ma już dla nich w tym sporcie nic do zdobycia.
Ciekawą sprawą są C/L, jakby nie było jedna z najstarszych par tanecznych z czołówki, ale ostatnio dopiero zaczęli osiągać sukcesy, te dwa tytuły z tego roku pewnie zaostrzyły ich apetyt na więcej, więc obstawiam, że zostaną do 2018. Luca będzie miał wtedy bodajże 32 lata, to jeszcze nie najgorzej
"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
- LittleLotte
- Kontakt:
V/T chcą w przyszłym sezonie jednak wystąpić w GP by zgarnąć tytuł Cup of China którego im brakuje.
Oni nie mają szczęścia do GP, a szczególnie do finałów. I nie mówię wyłącznie o tym sezonie. Zastanawiam się nawet czy zeszłoroczny upadek nie był jeszcze bardziej dramatyczny niż to teraz.
I cały czas się obawiam, że powiedzą, że definitywnie kończą karierę. Oby jeszcze nie :oops:
Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
- LittleLotte
- Kontakt:
- LittleLotte
- Kontakt:
Może to z powodu, który podaje nasza kochana ciocia wikipedia? Pewnie wszyscy już słyszeli, ale Tessa ma kłopoty z goleniem. Pewnie złamała żyletkę.Tessa i Scott w swoim show wielokrotnie powtarzali, że to był ich ostatni sezon, mam w ogóle wrażenie, że ledwo dotrwali do tego Soczi, jakby się coś w nich wypaliło już.
Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Może to nie jest ich najlepszy program, ale wykonany bezbłędnie naprawdę dobrze się ogląda, w tym sensie niestety że Morozov nie zaproponuje im niczego nowego, chciałabym aby spróbowali z nowym choreografem. Skrycie marzy mi się Tarasova i jakaś charakterystyczna rosyjska muzyka, och albo Carmen. To mogłoby być mega.
- LittleLotte
- Kontakt:
Tessa jest dość chimeryczna. I jest perfekcjonistką, więc myślę, że kłopoty zdrowotne trochę ją wypaliły - wie, że kiedyś mogła, ale teraz już nie bardzo. Więc się frustruje. A jeśli nie wiesz, o co chodzi z "goleniem", to nasza wiki nie rozróżnia rodzajów gramatycznych :12: Tessa ma kłopoty z kością goleniową. Z goleniĄ. A kochane źródło wiedzy, twierdzi, że jednak z goleniemJa nie wiem, o co chodzi z tą Tessą?
"w tym sensie niestety że Morozov nie zaproponuje im niczego nowego, chciałabym aby spróbowali z nowym choreografem"
To mogłoby być dobre. W sumie Krylova też ma niezłe pomysły, nawet dla par sportowych, a jej styl, kiedy jeszcze występowała, mógłby "odświeżyć" programy Tani i Maksima.
- LittleLotte
- Kontakt:
Chodziło mi o rodzaj gramatyczny. Problemy można mieć z goleniem się tudzież owiec, albo z golenią. Mój błąd, nie kością goleniową, oczywiście, a piszczelową (a konkretnie, piszczelową albo strzałkową).