Pożegnania i przerwy w startach
Moderatorzy: Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice
Nową parą sportową będzie Wiera Bazarowa i Andriej Deputat-Deputat zdaje mi się wcześniej jeździł w juniorach z Wasilisą Dewankową?
Nowa parę będzie trenował Oleg Wasiliew (trener pary Totmianina-Marinin). Wiera nie ma żadnych problemów ze zdrowiem, a nowy trener będzie starał się poprawić jej możliwości w skokach solo, bo tu na ajniWierę spadły słowa krytyki ze strony innych rosyjskich ,,zasłużonych'' trenerów (Tarasowa).
Z kolei Aliona Leonowa będzie trenowała w petersburskiej akademii u Jewgienija Rukawicyna. Wróciła do rodzinnego miasta, Morozow pojechał do USA pracować i w ośrodku w nowogorskie nie będzie trenował, pokończyły się pieniążki na finansowanie wyjazdów i Aliona postanowiła wrócić do domu. Nie składa jednak broni i zamierza z nowym trenerów utrudnić swoje programy i zabrać się ostro do pracy, by już na początku jesieni pokazać na ,,kontrolnych przejazdach'' swoją pracę. Trzymam za nią kciuki, obojętnie czy jej wyjdzie, fajnie przeczytać, że chce się jej męczyć i trenować.
A na koniec napiszę ciekawostkę- rozpad pary Ilinicz i Kacałapow spowodował, że nowo powstałe pary muszą same się finansować. Federacja rosyjskiego łyżwiarstwa oficjalnie ogłosiła, że będzie finansować ich starty i trenerów (np.Wiktoria Sinicyna z Nikitą trzy tygodnie trenowali w ośrodku u Mariny Zujewej w Ditroit) tylko wtedy, gdy dostaną się do kadry Rosji- czyli tak naprawdę wszystko rozstrzygnie się na mistrzostwach kraju. Na pewno będzie ciekawa i ostra walka!!
Nowa parę będzie trenował Oleg Wasiliew (trener pary Totmianina-Marinin). Wiera nie ma żadnych problemów ze zdrowiem, a nowy trener będzie starał się poprawić jej możliwości w skokach solo, bo tu na ajniWierę spadły słowa krytyki ze strony innych rosyjskich ,,zasłużonych'' trenerów (Tarasowa).
Z kolei Aliona Leonowa będzie trenowała w petersburskiej akademii u Jewgienija Rukawicyna. Wróciła do rodzinnego miasta, Morozow pojechał do USA pracować i w ośrodku w nowogorskie nie będzie trenował, pokończyły się pieniążki na finansowanie wyjazdów i Aliona postanowiła wrócić do domu. Nie składa jednak broni i zamierza z nowym trenerów utrudnić swoje programy i zabrać się ostro do pracy, by już na początku jesieni pokazać na ,,kontrolnych przejazdach'' swoją pracę. Trzymam za nią kciuki, obojętnie czy jej wyjdzie, fajnie przeczytać, że chce się jej męczyć i trenować.
A na koniec napiszę ciekawostkę- rozpad pary Ilinicz i Kacałapow spowodował, że nowo powstałe pary muszą same się finansować. Federacja rosyjskiego łyżwiarstwa oficjalnie ogłosiła, że będzie finansować ich starty i trenerów (np.Wiktoria Sinicyna z Nikitą trzy tygodnie trenowali w ośrodku u Mariny Zujewej w Ditroit) tylko wtedy, gdy dostaną się do kadry Rosji- czyli tak naprawdę wszystko rozstrzygnie się na mistrzostwach kraju. Na pewno będzie ciekawa i ostra walka!!
joasia
Zgadzam się. Rosja ma teraz tak wiele utalentowanych dziewcząt, że nie widzę miejsca w kadrze dla Leonovej. To brutalne, zwłaszcza, że ona nie jest jeszcze ,,stara" - nawet jak na łyżwiarskie standardy.kasik8222 pisze:Lubię Leonovą i niech jeszcze pojeździ, stara nie jest, ale marne szanse. Od przyszłego sezonu nastąpi atak Radionovej i spółki czyli innych rosyjskich "fasolek", które już osiągną odpowiedni do startów seniorskich wiek.
P.S. Wspominałam już o tym w temacie Daisuke, ale to akurat tyczy się również tego tematu. Według japońskich mediów Daisuke nie wystartuje w żadnych zawodach w przyszłym sezonie. Decyzję o przyszłości podejmie po sezonie 2014/2015.
Niestety, ale mamy potwierdzenie: [KLIK]yenny pisze:Gdyby to okazało sie prawdą byłabym bardzo zawiedziona.
- LittleLotte
- Kontakt:
Lubię Leonovą i niech jeszcze pojeździ, stara nie jest, ale marne szanse. Od przyszłego sezonu nastąpi atak Radionovej i spółki czyli innych rosyjskich "fasolek", które już osiągną odpowiedni do startów seniorskich wiek.
Ja też się zgadzam. Leonova jest fantastyczna, jej możliwości interpretacyjne są ogromne, ma mnóstwo energii, jest jak huragan na lodzie, a jej programy przyciągają uwagę. Niestety, technicznie nie jest wybitna, skacze dość słabo, najlepiej w pierwszej połowie programu. Osobiście bardzo ją lubię, ale niestety - obawiam się, że Radionovej i spółki nie przeskoczy. A szkoda. Bo odnoszę ponure wrażenie, że niedługo programy będą składały się ze skoków i najazdów do skoków.Zgadzam się. Rosja ma teraz tak wiele utalentowanych dziewcząt, że nie widzę miejsca w kadrze dla Leonovej. To brutalne, zwłaszcza, że ona nie jest jeszcze ,,stara" - nawet jak na łyżwiarskie standardy.
Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
I ja niestety musze się dołaczyć do tych opinii. Lubię Leonową, czasem miałąm ochotę sprawć jej tyłek, zwłaszcza jak z Karoliną na MŚ złoty medal przegrała, ale wtedy zgrzytałam zębami.LittleLotte pisze:Lubię Leonovą i niech jeszcze pojeździ, stara nie jest, ale marne szanse. Od przyszłego sezonu nastąpi atak Radionovej i spółki czyli innych rosyjskich "fasolek", które już osiągną odpowiedni do startów seniorskich wiek.Ja też się zgadzam. Leonova jest fantastyczna, jej możliwości interpretacyjne są ogromne, ma mnóstwo energii, jest jak huragan na lodzie, a jej programy przyciągają uwagę. Niestety, technicznie nie jest wybitna, skacze dość słabo, najlepiej w pierwszej połowie programu. Osobiście bardzo ją lubię, ale niestety - obawiam się, że Radionovej i spółki nie przeskoczy. A szkoda. Bo odnoszę ponure wrażenie, że niedługo programy będą składały się ze skoków i najazdów do skoków.Zgadzam się. Rosja ma teraz tak wiele utalentowanych dziewcząt, że nie widzę miejsca w kadrze dla Leonovej. To brutalne, zwłaszcza, że ona nie jest jeszcze ,,stara" - nawet jak na łyżwiarskie standardy.
Moze nie wszystkie jej programy mnie powalały, wkurzały mnie jej jarmarczne kostiumy, ale wśród omdlewających na lodzie księżniczek a`la Korpii wyróżniała się - potrafiła pokazać pazur, zakręcić tyłkiem - była faktytcznie jak huragan w tej spokojnej grupie panienek (głównie) europejskich.
A co do programów - skok-najzd-skok-najazd - tak, IMO to wszystko idzie w tym kierunku i dlatego bardzo mi żal tego co było. wiem, że postęp jets nieunikniony, ale ....
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Ciężko jej będzie wrócić. W Europie mamy teraz wysyp nastolatek z Rosji, wciąż nie wiadomo co z Kostner, a i Meite ma już wyrobioną markę. Poza tym Korpi nie jest już jedyną "Księżniczką Disneya na lodzie" - jej miejsce zajęła Gold :P Ale tak na poważnie, to życzę jej powrotu do zdrowia i oby pokazała, że znowu jest w formie.rzepecha pisze:Przez ostatnie dwa sezony Korpi zmaga się z kontuzją ścięgna Achillesa. Zapowiadała powrót w następnym sezonie, ale myślę, że stoi on raczej pod znakiem zapytaniaolcia pisze:właśnie wiadomo co z Korpi bo ostatni sezon nie występowała