Meryl i Charlie

Filmiki, zdjęcia, fan arty - wszystko co związane z naszymi ulubieńcami

Moderatorzy: Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice

Awatar użytkownika
Svietka
Kontakt:

Post autor: Svietka »

Maryl cudnie.

a oto Charlie ;)

Awatar użytkownika
mavie
Kontakt:

Post autor: mavie »

Meryl wygrała "Taniec z gwiazdami"
Oto jej droga do zwycięstwa:

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Post autor: LittleLotte »

Meryl wygrała "Taniec z gwiazdami"
Nie chcę być złośliwa, ale cóż za niespodzianka. Profesjonalna tancerka wygrywa konkurs dla tancerzy amatorów. :roll:

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Awatar użytkownika
mavie
Kontakt:

Post autor: mavie »

Ja też nie rozumiem dlaczego oni występowali jako gwiazdy, skoro oboje tańczą od lat. Niemniej fajnie jest ich zobaczyć z trochę innej strony.

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Niemniej fajnie jest ich zobaczyć z trochę innej strony.
Toteż ja nie mówię, że niefajnie. I Meryl, i Charlie pięknie się ruszają, więc się przyjemnie na nich patrzy. Aczkolwiek nie powiem, żeby było to zupełnie fair wobec innych zawodników ;)

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

Post autor: Poice »

LittleLotte, zgadzam się. Od początku było wiadomo, że któreś z nich ma szanse na finał i nawet zwycięstwo. Pamiętam jak w jakimś wywiadzie podkreślali, że taniec w ,,suchej" odmianie to nie to samo co z łyżwami na lodzie. Jednakże chyba wszyscy wiedzą jak wiele daje odpowiednia postawa ciała, motoryka, prezentacja, poczucie rytmu - przy takich atutach praca nóg schodzi na drugi plan.

kasik8222

Post autor: kasik8222 »

Jakiś czas temu wygrała Kristi Yamaguchi. W polskiej wersji występowała taka N. Urbańska dla której taniec to też nie było nic nowego czy nieznanego. W tego typu programach niekoniecznie chodzi o bycie fair, oglądalność ma się zgadzać i tyle.

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Jednakże chyba wszyscy wiedzą jak wiele daje odpowiednia postawa ciała, motoryka, prezentacja, poczucie rytmu - przy takich atutach praca nóg schodzi na drugi plan.
Jakoś nie chce mi się wierzyć, jakoby nie mieli zajęć z tańca towarzyskiego podczas treningów. Nawet jeśli nie, to i tak musieli wykonać tylko 1/10 pracy, którą włożyli inni zawodnicy - a przy takich umiejętnościach nauczenie się kroków nie jest chyba wiekopomnym wyczynem.
W polskiej wersji występowała taka N. Urbańska dla której taniec to też nie było nic nowego czy nieznanego. W tego typu programach niekoniecznie chodzi o bycie fair, oglądalność ma się zgadzać i tyle.

Jasne. Co do Nataszki to też się zgadzam. Niemniej - to jest nie fair :P

kibic

Post autor: kibic »

LittleLotte pisze: Jakoś nie chce mi się wierzyć, jakoby nie mieli zajęć z tańca towarzyskiego podczas treningów. Nawet jeśli nie, to i tak musieli wykonać tylko 1/10 pracy, którą włożyli inni zawodnicy - a przy takich umiejętnościach nauczenie się kroków nie jest chyba wiekopomnym wyczynem.
Tak sie zlozylo, ze troche sledzilem ich wystepy. I musze powiedziec, ze Meryl mnie zaskoczyla. Pozytywnie. :)
To nie chodzi tylko o nauczenie sie krokow. Meryl pokazala, a w zasadzie rozwinela, swoja osobowosc. Potrafila swietnie odegrac "swoja role" w tancu, potrafila pokazac sie na tle zawodowego tancerza, wrecz dominowac. Bylo to duzo wiecej, niz pokazywala na lodzie.

Charlie - tak sobie. Blyszczal w podnoszeniach (oczywiscie), ale nie blysnal tak jak Meryl.

Awatar użytkownika
eastern_star
Kontakt:

Post autor: eastern_star »

Ja wprawdzie DWTS z zasady nie oglądam, a w miarę regularnie śledziłem jedynie edycje z udziałem Shawn Johnson i Aly Raisman (jeszcze z Bristol Palin, ale tego nie rozwijajmy :P), ale tak się złożyło, że obejrzałem finał obecnego sezonu i zdecydowanie dołączam się do zachwytów nad Meryl i Maksem. Niestety, akurat w dziedzinie tańca towarzyskiego daleko mi do eksperta, ale to właśnie im życzyłem zwycięstwa i bardzo cieszę się z ostatecznego werdyktu. Duże słowa uznania należą się też Amy, która udowodniła, że jest wielką fighterką. Do brązowego medalu z paraolimpiady i srebrnego z DWTS może sobie dopisać złoty za pokazanie, jak wiele można osiągnąć dzięki uporowi i determinacji. Osobne brawa dla Dereka, który sprawił, że Amy autentycznie błyszczała na parkiecie.

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

To nie chodzi tylko o nauczenie sie krokow. Meryl pokazala, a w zasadzie rozwinela, swoja osobowosc. Potrafila swietnie odegrac "swoja role" w tancu, potrafila pokazac sie na tle zawodowego tancerza, wrecz dominowac. Bylo to duzo wiecej, niz pokazywala na lodzie.
Ale ja nie mówię, że była zła czy się nie rozwinęła. Sęk tkwi w tym, że ona mogła sobie pozwolić na rozwinięcie tych wszystkich umiejętności, które wypisałeś - bo znała podstawy. Wiedziała, jak tańczyć walca, rumbę, quickstepa czy cha-chę, więc rozwijała inne aspekty tańca. Tak jak robią profesjonaliści.
Kiedy zaczynasz robić na drutach, to nie zastanawiasz się, czy Twój sweter będzie miał paski w lewą czy w prawą stronę - myślisz, czy czasem rękawki nie odpadną. A kiedy zrobiłeś już w ten sposób dwudziesty sweter, zaczynasz myśleć, czy nie dodać na środku Myszki Miki :P Na tym to mniej więcej polega ;)

Awatar użytkownika
Svietka
Kontakt:

Post autor: Svietka »

Był nawet wspólny taniec Meryl i Charliego, niestety dostępny nie w całości

:)

podobała mi się jeszcze ta rumba

i salsa

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Cieszę się, że Meryl wygrała, ale to jest trochę tak jak pisze Little Lotte. jakby nie patrzeć tańczyła od dziecka, w łf dużo jest tańca "na sucho", ćwiczeń, uczenie się podstaw i kroków. I miała przez to łatwiej.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
ivi

Post autor: ivi »

Gdy tylko usłyszałam, że w amerykańskiej wersji wystartują Meryl i Charlie, uważałam, że będą bezkonkurencyjni (chociaż przyznaję, nie mam pojęcia kto jeszcze oprócz nich w DWTS występował) i też mi się wydawało, że ich uczestnictwo w programie nie jest do końca fair. Jednakże chciałabym zauważyć, że wiele osób, oglądających tego typu programy twierdziło, ze wcale nie jest przesądzone, że wygra Meryl lub Charlie, gdyż to widzowie decydują o tym, kto wygra, a ci niekoniecznie kierują się umiejętnościami uczestników. Szczerze mówiąc nie wiem, jak jest naprawdę, gdyż nigdy nie widziałam Tańca z Gwiazdami i nie wiem, czy zwycięzcami zostają najlepsi.
Jeśli chodzi o zwycięstwo Meryl, fajnie byłoby, gdyby przełożyło się choćby na niewielki wzrost popularności ŁF.

Awatar użytkownika
ivi

Post autor: ivi »

A w Bułgarii właśnie Taniec z Gwiazdami wygrała Albena Denkova.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Dział medialny”