Pary sportowe - SP
Moderatorzy: Hortensja, LittleLotte, Kathiea
Pary sportowe - SP
Kolejność startowa:
1 Lubov ILIUSHECHKINA / Dylan MOSCOVITCH CAN
2 Kristina ASTAKHOVA / Alexei ROGONOV RUS
3 Amani FANCY / Christopher BOYADJI GBR
Warm-Up Group 2
4 Miriam ZIEGLER / Severin KIEFER AUT
5 Mari VARTMANN / Aaron VAN CLEAVE GER
6 Valentina MARCHEI / Ondrej HOTAREK ITA
7 Narumi TAKAHASHI / Ryuichi KIHARA JPN
Warm-Up Group 3
8 Julianne SEGUIN / Charlie BILODEAU CAN
9 Maria PALIAKOVA / Nikita BOCHKOV BLR
10 Vanessa JAMES / Morgan CIPRES FRA
11 Nicole DELLA MONICA / Matteo GUARISE ITA
Warm-Up Group 4
12 Evgenia TARASOVA / Vladimir MOROZOV RUS
13 Yuko KAVAGUTI / Alexander SMIRNOV RUS
14 Haven DENNEY / Brandon FRAZIER USA
15 Wenjing SUI / Cong HAN CHN
Warm-Up Group 5
16 Cheng PENG / Hao ZHANG CHN
17 Alexa SCIMECA / Chris KNIERIM USA
18 Qing PANG / Jian TONG CHN
19 Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD CAN
1 Lubov ILIUSHECHKINA / Dylan MOSCOVITCH CAN
2 Kristina ASTAKHOVA / Alexei ROGONOV RUS
3 Amani FANCY / Christopher BOYADJI GBR
Warm-Up Group 2
4 Miriam ZIEGLER / Severin KIEFER AUT
5 Mari VARTMANN / Aaron VAN CLEAVE GER
6 Valentina MARCHEI / Ondrej HOTAREK ITA
7 Narumi TAKAHASHI / Ryuichi KIHARA JPN
Warm-Up Group 3
8 Julianne SEGUIN / Charlie BILODEAU CAN
9 Maria PALIAKOVA / Nikita BOCHKOV BLR
10 Vanessa JAMES / Morgan CIPRES FRA
11 Nicole DELLA MONICA / Matteo GUARISE ITA
Warm-Up Group 4
12 Evgenia TARASOVA / Vladimir MOROZOV RUS
13 Yuko KAVAGUTI / Alexander SMIRNOV RUS
14 Haven DENNEY / Brandon FRAZIER USA
15 Wenjing SUI / Cong HAN CHN
Warm-Up Group 5
16 Cheng PENG / Hao ZHANG CHN
17 Alexa SCIMECA / Chris KNIERIM USA
18 Qing PANG / Jian TONG CHN
19 Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD CAN
Wyniki:
1 Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD CAN 76.98 1
2 Qing PANG / Jian TONG CHN 72.59 2
3 Wenjing SUI / Cong HAN CHN 71.63 3
4 Yuko KAVAGUTI / Alexander SMIRNOV RUS 71.59 4
5 Cheng PENG / Hao ZHANG CHN 69.67 5
6 Evgenia TARASOVA / Vladimir MOROZOV RUS 67.71 6
7 Alexa SCIMECA / Chris KNIERIM USA 65.56 7
8 Haven DENNEY / Brandon FRAZIER USA 61.32 8
9 Valentina MARCHEI / Ondrej HOTAREK ITA 60.56 9
10 Julianne SEGUIN / Charlie BILODEAU CAN 60.53 10
11 Lubov ILIUSHECHKINA / Dylan MOSCOVITCH CAN 60.32 11
12 Vanessa JAMES / Morgan CIPRES FRA 58.28 12
13 Kristina ASTAKHOVA / Alexei ROGONOV RUS 55.55 13
14 Nicole DELLA MONICA / Matteo GUARISE ITA 54.48 14
15 Mari VARTMANN / Aaron VAN CLEAVE GER 47.76 15
16 Amani FANCY / Christopher BOYADJI GBR 46.69 16
17 Maria PALIAKOVA / Nikita BOCHKOV BLR 17
18 Miriam ZIEGLER / Severin KIEFER AUT 18
19 Narumi TAKAHASHI / Ryuichi KIHARA JPN 19
Protokoły: http://www.isuresults.com/results/wc201 ... Scores.pdf
1 Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD CAN 76.98 1
2 Qing PANG / Jian TONG CHN 72.59 2
3 Wenjing SUI / Cong HAN CHN 71.63 3
4 Yuko KAVAGUTI / Alexander SMIRNOV RUS 71.59 4
5 Cheng PENG / Hao ZHANG CHN 69.67 5
6 Evgenia TARASOVA / Vladimir MOROZOV RUS 67.71 6
7 Alexa SCIMECA / Chris KNIERIM USA 65.56 7
8 Haven DENNEY / Brandon FRAZIER USA 61.32 8
9 Valentina MARCHEI / Ondrej HOTAREK ITA 60.56 9
10 Julianne SEGUIN / Charlie BILODEAU CAN 60.53 10
11 Lubov ILIUSHECHKINA / Dylan MOSCOVITCH CAN 60.32 11
12 Vanessa JAMES / Morgan CIPRES FRA 58.28 12
13 Kristina ASTAKHOVA / Alexei ROGONOV RUS 55.55 13
14 Nicole DELLA MONICA / Matteo GUARISE ITA 54.48 14
15 Mari VARTMANN / Aaron VAN CLEAVE GER 47.76 15
16 Amani FANCY / Christopher BOYADJI GBR 46.69 16
17 Maria PALIAKOVA / Nikita BOCHKOV BLR 17
18 Miriam ZIEGLER / Severin KIEFER AUT 18
19 Narumi TAKAHASHI / Ryuichi KIHARA JPN 19
Protokoły: http://www.isuresults.com/results/wc201 ... Scores.pdf
Nie pamiętam tak wysokiego poziomu par sportowych od lat :lol: Megan i Eric, zasłużone prowadzenie. Tyle tylko, że jak myślę jakiego kalibru pary zdobywały w ostatnich kilkunastu latach tytuł mistrzów świata to para Kanadyjska mi do tej listy nie pasuje za Chiny Ludowe (nomen omen ). Cenię ich za pracowitość i technikę z kosmosu, ale sorry... Nie ten kaliber i już. Może i staną w jednym szeregu mistrzów obok Eleny/Antona czy Aljony i Robina, ale dla mnie będą mistrzami świata typu Petrova/Tikhonov tj. złoto i może zasłużone na tych konkretnych zawodach, ale do legendy daleko. W podobnym tonie mogę się wypowiedzieć o Kavaguti/Smirnov. Szacunek za powrót w wielkim stylu, ale nie będę nad nimi teraz ochać i achać. Wiele poprawili, ale moimi ulubieńcami nie byli i nie będą. Bardzo mi się podobali Sui/Han, zwłaszcza ich twist, chociaż nie jestem przekonana do takiego repertuaru. Mają jednak w sobie młodzieńczą energię i swobodę, która mi się podoba, podobnie jak Tarasova/Morozov. Może i pary chińskie zostały dziś trochę "podciągnięte", ale przy takim poziomie, że hej. Brawo dla wszystkich. Muszę jeszcze nadrobić Marchei/Hotarek i Lubov z Dylanem. Może i Ksenia z Fiodorem wiedzieli co robią , Tania i Max będą też mieli o czym myśleć. Gdyby tak panowie zaprezentowali taki poziom 8-)
Nadrobiłam program krótki par sportowych. Poziom faktycznie rewelacyjny. Uwielbiam kiedy różnice punktowe sprowadzają się do niuansów, gdyż czołówka pojechała bezbłędnie. Kanadyjczycy moimi ulubieńcami nie są i nie będą, ale prowadzenie zasłużone. Skoczyli swoje, brawa za lutze (solo i wyrzucany). Qing PANG / Jian TONG również solidnie, choć nie porwał mnie ich program (poza tym - dlaczego piosenka w języku koreańskim, a nie chińskim? Dziwnie to wyglądało...). Wenjing SUI / Cong HAN - dla mnie rewelacja! Bardzo ich lubię, świetnie, że w końcu sędziowie im trochę sypnęli Yuko KAVAGUTI / Alexander SMIRNOV jechali bardzo zachowawczo. Zdecydowanie bardziej odpowiada mi ich program dowolny, no i liczę na srebro dla nich (ewentualnie Sui/Han mogą być drudzy . Cheng PENG / Hao ZHANG, choć różnica wieku w tym sezonie nie jest już aż tak widoczna, to jednak wciąż dziwnie mi się ich ogląda. Poza tym cały czas obawiam się, że Peng zaraz gdzieś się wywali...Evgenia TARASOVA / Vladimir MOROZOV bardzo, ale to bardzo ich lubię i oby pojechali czysto program dowolny! Para zapowiada się na przyszłość, która już puka do drzwi :D
Stolbova/Klimov chyba mieli nosa co do poziomu konkurencji na MŚ. Jeżeli liczyli na złoto to musieliby się wspiąć na szczyty, szczytów, a i tak przegraliby z Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD, będącymi w takiej formie... Po obejrzeniu Kanadyjczyków przypomnieli mi się Tania i Max....no i niestety, uważam tak jak Ty kasik8222. Jeżeli wrócą w przyszłym sezonie, to muszą czymś zaskoczyć od strony technicznej. Toeloopy solo, 3twist już nie będą robić na sędziach wrażenia....
Stolbova/Klimov chyba mieli nosa co do poziomu konkurencji na MŚ. Jeżeli liczyli na złoto to musieliby się wspiąć na szczyty, szczytów, a i tak przegraliby z Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD, będącymi w takiej formie... Po obejrzeniu Kanadyjczyków przypomnieli mi się Tania i Max....no i niestety, uważam tak jak Ty kasik8222. Jeżeli wrócą w przyszłym sezonie, to muszą czymś zaskoczyć od strony technicznej. Toeloopy solo, 3twist już nie będą robić na sędziach wrażenia....
Ja też nie pamiętam tylu tak dobrych występów w programach krótkich par sportowych - aż przyjemnie się oglądało. Programy dowolne powinny obfitować w wiele trudnych, nie na co dzień oglądanych elementów, co świadczy chyba o znacznym progresie tej konkurencji. Oj, na miejscu Tani i Maxa na pewno nie spałabym spokojnie i nie deklarowałabym na wyrost 'odbioru' jakiegokolwiek złota za rok. :P Megan i Eric nie są moimi ulubieńcami, ale jeśli w FD pojadą tak, jak dzisiaj, to ich zwycięstwo nie będzie podlegało dyskusji i nie wywoła we mnie żadnego niesmaku. Zauroczyli mnie dzisiaj Sui/Han. Po raz pierwszy zachwyciłam się jakąkolwiek parą chińską (bo zwykle dostrzegałam w nich rzemieślników, nie artystów) i chyba zacznę im kibicować, bo dzisiaj byli po prostu przeuroczy: radość, energia, żywiołowość, mnóstwo wdzięku. Patrząc na Pang/Tong, pomyślałam sobie: "O Boże, jaki kawał życia" i miałam na myśli moje życie, bo towarzyszą mi na ekranie chyba przez większość lat, podczas których interesuję się tym sportem :lol: 35 lat, ech, są chyba niezniszczalni. Bardzo podobają mi się Tarasova/Morozov, a ich sp nabiera uroku, gdy pojadą go bezbłędnie (nie to, co na ME). Yuko i Sasza - zgadzam się z Kasik: szacuneczek dla nich, ale ich fanką nigdy nie byłam i nie będę, chociaż z niecierpliwością będę czekać na ich FD, bo jest bardzo fajny. Żałuję, że nie widziałam Vale i Hotarka, ale kibicuję im niezmiennie, bo strasznie podziwiam to, czego się razem nauczyli i co osiągnęli w tak krótkim czasie. Bardzo mnie ciekawi, jak w tej stawce zaprezentowaliby się Ksenia i Fiodor, ale może zamiast zmierzyć się z widmem kolejnej 'porażki' postanowili np. pójść na kurs psychologii sportu, i wrócą sympatyczniejsi :D
Nawet się nie wysilam by obejrzeć Narumi Takahashi i jej partnera... jak mu tam...zresztą nieważne Dla Vanessy i Jamesa regularne przegrane z Marchei/Hotarek muszą być frustrujące. Szkoda błędu Moscovitcha, ale i tak lubię jego duet z Ljubov. Peng/Zhang pewnie standardowo zawalą coś w dowolnym, a Pang/Tong zostaną wyciągnięci za uszy jak na 4CC .
Właśnie oglądam na RAI powtórkę par, w tym roku niewiele raczej obejrzę. Kiepsko się ułożyło to ze specyfiką mojej pracy, wracam do domu późno, a do ogarnięcia o wiele więcej niż rok temu.
Nie widziałam Hotarków i to muszę nadrobić.
Bardzo podobała mi się Tarasowa z Morozowem, tak, ich czysty program zyskuje.
No i Yuko i Sasza,przepiękny program, w tym sezonie słów mi brak. Może i nie będę ich fanką, bo przez lata za wiele do nich miałam zastrzeżeń, ale ten sezon jest inny. Są dla mnie parą kompletną. Pięknie interpretują swoje programy, dobrze w nich się prezentują wizualnie i do techniki nie ma się jak przyczepić. Brawo.
Amerykańskie pary nie powalilły takie sobie programy, podobnie jak 2 pary chińskie. Choć trzeba przyzanć, że ambitnie, czysto i to jest na wielki plus.
Za to podobali mi się Weng i Sui, chyba po raz pierwszy aż tak spodobała mi się chińska para. Super. Młodzi, pojechali młodzieżowy program, ale nie juniorski, o nie, absolutnie. Po prostu z życiem i parą. Do tego świetna technika skoków i twista.
Megan i Eric, mam podobne odczucia co większość, rewelacyjna technika, ale coś zgrzyta. Ale nie zgadzam się, ze nie będą legendą. Może nie będą mieć takiej legendy jak Katia i Sergiej, jak Tania i Maks, czy takiej jak Aliona i Robin czy Elena i Anton. Ale będą legendą jako ci, dzięki którym pary poszły bardzo do przodu.
No i macie rację, takiego poziomu dawno nie było. I oby tak dalej!
Nie widziałam Hotarków i to muszę nadrobić.
Bardzo podobała mi się Tarasowa z Morozowem, tak, ich czysty program zyskuje.
No i Yuko i Sasza,przepiękny program, w tym sezonie słów mi brak. Może i nie będę ich fanką, bo przez lata za wiele do nich miałam zastrzeżeń, ale ten sezon jest inny. Są dla mnie parą kompletną. Pięknie interpretują swoje programy, dobrze w nich się prezentują wizualnie i do techniki nie ma się jak przyczepić. Brawo.
Amerykańskie pary nie powalilły takie sobie programy, podobnie jak 2 pary chińskie. Choć trzeba przyzanć, że ambitnie, czysto i to jest na wielki plus.
Za to podobali mi się Weng i Sui, chyba po raz pierwszy aż tak spodobała mi się chińska para. Super. Młodzi, pojechali młodzieżowy program, ale nie juniorski, o nie, absolutnie. Po prostu z życiem i parą. Do tego świetna technika skoków i twista.
Megan i Eric, mam podobne odczucia co większość, rewelacyjna technika, ale coś zgrzyta. Ale nie zgadzam się, ze nie będą legendą. Może nie będą mieć takiej legendy jak Katia i Sergiej, jak Tania i Maks, czy takiej jak Aliona i Robin czy Elena i Anton. Ale będą legendą jako ci, dzięki którym pary poszły bardzo do przodu.
No i macie rację, takiego poziomu dawno nie było. I oby tak dalej!
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Moze Megan i Eric przejda do historii jak Elvis Stojko
Mi sie nawet (nie wierze, ze to pisze) podobal ich program. Uwazam tylko ze Megan moglaby miec inna sukienke, cos prostszego, wspolczesnego. W koncu piosenka tez nie jest stara.
Sui/Han maja swietny ten program. To zreszta dobry przyklad, ze wokal moze byc dobrze wykorzystany. K/S mi sie bardzo podobali, mam nadzieje, ze wytrzymaja presje. Peng/Zhang pojechali pieknie. Nie jestem ich fanka, roznica wieku wciaz mi przeszkadza, ale czesto maja ciekawe programy, a ten, do takiej spokojnej, niepokojacej muzyki wyroznia sie na tle innych programow. T/M do mnie nie przemawiaja, przynajmniej na razie, ale doceniam potencjal. Po prostu ten styl do mnie nie przemawia, a moze nie moge im wybaczyc kiepskiego gustu muzycznego 8-) Ale mam nadzieje, ze w przyszlym sezonie zaskocza mnie innymi programami. No a M/H jak zwykle wisienka na torcie. Ich radosc udziela sie chyba wszystkim
Mi sie nawet (nie wierze, ze to pisze) podobal ich program. Uwazam tylko ze Megan moglaby miec inna sukienke, cos prostszego, wspolczesnego. W koncu piosenka tez nie jest stara.
Sui/Han maja swietny ten program. To zreszta dobry przyklad, ze wokal moze byc dobrze wykorzystany. K/S mi sie bardzo podobali, mam nadzieje, ze wytrzymaja presje. Peng/Zhang pojechali pieknie. Nie jestem ich fanka, roznica wieku wciaz mi przeszkadza, ale czesto maja ciekawe programy, a ten, do takiej spokojnej, niepokojacej muzyki wyroznia sie na tle innych programow. T/M do mnie nie przemawiaja, przynajmniej na razie, ale doceniam potencjal. Po prostu ten styl do mnie nie przemawia, a moze nie moge im wybaczyc kiepskiego gustu muzycznego 8-) Ale mam nadzieje, ze w przyszlym sezonie zaskocza mnie innymi programami. No a M/H jak zwykle wisienka na torcie. Ich radosc udziela sie chyba wszystkim
"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Tak na szybko przed LP moje wrażenia z SP:
Mi w D/R nie tyle denerwuje ich atletyczność, bo osobiście bardzo lubię zawodników z tzw. powerem, ale fakt, że od strony artystycznej odpuścili na starcie i nawet nie się starają. W zeszłym roku mieli ciekawe elementy łączące, próbowali nawiązać do muzyki, a w tym sezonie tylko element-element-element-bach, i tyle. Jeżdżą jak dwójka solistow, którzy przypadkiem znaleźli się na tym samym lodowisku. No i nowa fryzura Meagan jest, delikatnie mówiąc, niekorzystna.
Najlepsze wrażenie zrobili zdecydowanie Sui/Han, wow, odkąd śledzę łyżwiarstwo pierwsza para chińska z osobowością :mrgreen: Pang/Tong to taka para, której niby nie mam nic do zarzucenia, ale nie wywołują we mnie żadnych emocji, już nawet nie pamiętam ich programu. Z opiniami na temat Kavaguti/Smirnov się generalnie zgadzam...chociaż SP mają dużo słabszy, czekam na FP.
Wszyscy się zachwycają Tarasovą i Morozovem i trudno się nie zgodzić (z takimi nazwiskami są skazani na sukces 8-) ), ja jeszcze zwróciłam uwagę na Seguin/Bilodeau - też ciekawie się zapowiadają
Marchei/Hotarek - jeszcze kilka miesięcy temu wszyscy brali Valentinę za wariatkę, a teraz można śmiało powiedzieć, że marnowała się tyle lat w solistkach Jak dopracują elementy parowe, będzie miodzio.
Narumi Takahashi oraz partner Narumi Takahashi - nie wiem, kto ich dobrał w parę, nie wiem, kto wybierał spośród tyyyylu japońskich solistów partnera dla Narumi, ale ten ktoś popisowo spartolił robotę. Jeśli po trzech latach (dobrze liczę?) treningów koleś nie jest w stanie podnieść albo podrzucić drobnej, niziutkiej (140cm?) dziewczyny, to coś jest bardzo nie tak. Brak postępów, brak perspektyw. Niestety.
Ogólnie dość dziwnie mi się ogląda pary w tym sezonie - wysoki poziom, czyste przejazdy, a jakoś...nudno, nie mam komu kibicować :roll:
Mi w D/R nie tyle denerwuje ich atletyczność, bo osobiście bardzo lubię zawodników z tzw. powerem, ale fakt, że od strony artystycznej odpuścili na starcie i nawet nie się starają. W zeszłym roku mieli ciekawe elementy łączące, próbowali nawiązać do muzyki, a w tym sezonie tylko element-element-element-bach, i tyle. Jeżdżą jak dwójka solistow, którzy przypadkiem znaleźli się na tym samym lodowisku. No i nowa fryzura Meagan jest, delikatnie mówiąc, niekorzystna.
Najlepsze wrażenie zrobili zdecydowanie Sui/Han, wow, odkąd śledzę łyżwiarstwo pierwsza para chińska z osobowością :mrgreen: Pang/Tong to taka para, której niby nie mam nic do zarzucenia, ale nie wywołują we mnie żadnych emocji, już nawet nie pamiętam ich programu. Z opiniami na temat Kavaguti/Smirnov się generalnie zgadzam...chociaż SP mają dużo słabszy, czekam na FP.
Wszyscy się zachwycają Tarasovą i Morozovem i trudno się nie zgodzić (z takimi nazwiskami są skazani na sukces 8-) ), ja jeszcze zwróciłam uwagę na Seguin/Bilodeau - też ciekawie się zapowiadają
Marchei/Hotarek - jeszcze kilka miesięcy temu wszyscy brali Valentinę za wariatkę, a teraz można śmiało powiedzieć, że marnowała się tyle lat w solistkach Jak dopracują elementy parowe, będzie miodzio.
Narumi Takahashi oraz partner Narumi Takahashi - nie wiem, kto ich dobrał w parę, nie wiem, kto wybierał spośród tyyyylu japońskich solistów partnera dla Narumi, ale ten ktoś popisowo spartolił robotę. Jeśli po trzech latach (dobrze liczę?) treningów koleś nie jest w stanie podnieść albo podrzucić drobnej, niziutkiej (140cm?) dziewczyny, to coś jest bardzo nie tak. Brak postępów, brak perspektyw. Niestety.
Ogólnie dość dziwnie mi się ogląda pary w tym sezonie - wysoki poziom, czyste przejazdy, a jakoś...nudno, nie mam komu kibicować :roll:
Efforts will lie, but will never be in vain.