W końcu mam chwilę czasu, aby napisać swoje wrażenia z przynajmniej części dotychczas ujawnionych programów

Zacznę od solistów:
- Jason Brown - oba programy wydają się być powielaniem tego co dotychczas pokazywał - zwłaszcza SP. Sporo ładnych TR, ale programy jako całość dla mnie są nudne. Podobnie jak
handomi jakoś nie widzę jego 4T. Te które do tej pory zaprezentował nie różnią się od jego próby w SP na ostatnich 4CC. Wciąż jego najazd jest za wolny. Może powinien spróbować 4S?
- Han Yan - LP do muzyki, która dla mnie kojarzy się tylko z jednym programem....Mimo to program jest ładny, widać że starają się podkreślić dobre SS Yan'a. Szkoda tylko, że muzyka jest monotonna na przestrzeni całego programu.
- Yuzuru Hanyu - cieszę się, że zostawił SP z zeszłego sezonu. Program jest piękny i zasługuje na to, by pojechać go czysto. Mam tylko nadzieję, że zmienią najazd do kombinacji, gdyż wciąż nie wygląda ona najlepiej.
Solistki:
- Gracie Gold -wyczekiwałam jej programów, gdy tylko dowiedziałam się o wyborze muzyki. Jednak jestem rozczarowana. W SP mało tanga w tangu. Program wymaga jeszcze solidnej dawki pracy nad nim. Natomiast LP - wg mnie to żadna wielka zmiana dla Gracie. Ja dalej widzę "ice princess". Mimo to będę czekać na końcowy rezultat obu programów.
- Polina Edmunds - do tej pory nie darzyłam ją specjalną sympatią, ale zaczynam się do niej przekonywać. Nabrała odrobinę ciała (w dobrym tego słowa znaczeniu

oraz zyskała większą kontrolę nad liniami ciała. Obiecujące programy.
Nie wiem czy ktoś już wspominał o chińskiej parze tanecznej
Shiyue Wang/Xinyu Liu -
program dowolny mają do muzyki z filmu Przyczajony tygrys, ukryty smok. Ładne stroje (choć osobiście wolałabym bardziej żywe kolory), muzyka i kompozycja programu. Nie jestem specjalistką od strony technicznej, ale nawet ja widzę, że w tym aspekcie mają spore braki, jednakże na tym etapie program bardzo mi się podoba.