O łyżwiarstwie - ludzie i wydarzenia

Co nam w duszy gra czy tam po lodzie jeździ ...

Moderatorzy: yenny, Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice

Awatar użytkownika
Rob
Kontakt:

Post autor: Rob »

Wiesz, ja dewotem nie jestem,nie chodzę nawet do kościoła ,ale uważam,ze zbytnie przezroczystości to przesada (mówię tu o ślubie w kościele)albo cycole na wierzchu.Moja koleżanka brała ślub ,nazbyt skromna to ona nie jest ,ale uważala ,ze ramiona będzie miała zakryte.Kwestia gustu.U Tatiany tak tego nie widac ,bo nie ma biustu i wszystko to skromnie wygląda.Nie tak wyzywająco.Ale sukienka przesliczna, mojej dziewczynie bardzo sie podoba :)
Co do miejsca uroczystości to Amerykanie są bardzo oryginalni,to u nich normalne,sposobem ubioru tez nieraz rozsmieszają :) Europa jest bardziej tradycyjna ,choc coraz czesciej słyszę o wyjatkach- znam pare co brała slub na Bali ,zdjęcia ślubne ze słoniami w tle i azjatami .A druga para brała slub w kinie ,w którym sie poznali.

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Post autor: LittleLotte »

A mnie się takie śluby podobają, ale swój wyobrażam sobie jako bardzo konserwatywny. Sam ślub, niekoniecznie wesele, przy tym ostatnim warto pokusić się o coś oryginalnego. Sama nie chciałabym mieć typowego "spędu" połowy rodziny, cioci Krysi i ciotki Zośki, które ostatnio widziałam na chrzcie, ale zaprosić wypada.
Co do sukni, to uważam, że w kościele ramiona należy mieć zasłonięte, mody na owijanie się ręcznikami (tak widzę gros sukni bez ramiączek) też nie kupuję. Ślub poza kościołem to trochę inna bajka.

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Awatar użytkownika
mavie
Kontakt:

Post autor: mavie »

Tatiana kompletnie zaskoczyła mnie tą suknią, mi się podoba, nie jest nudno. To jest bardzo ciekawe lato, pełno ślubów mistrzów olimpijskich i świata. Oprawa i charakter uroczystości Megan był bardzo fajny, ale tu mamy Moskwę, zupełnie inną kulturę i takiego ślubu się spodziewałam. Dwójka świetnych sportowców, ale przede wszystkim bardzo fajnych ludzi, tylko pozazdrościć. I Stephane podający obrączki, słodkie :)

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Zdrowia i najserdeczniejsze gratulacje dla młodej pary. Ech, piękni i młodzi :szampan: I oby zawsze byli tacy szczęśliwi jak wczoraj.

Oprawa ślubna, ok, spodizewalam się większego blichtru, jak na Rosję przystało - a jestem pozytywnie zaskoczona. Sukienka może nie w moim guście, ale fajna i pasuje do Tatiany. Sukienki druhen za to prześliczne, takie jak lubię, proste i bez bajerów.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
joasia

Post autor: joasia »

Ja się trochę interesuje rosyjską kulturą i znam rosyjski (za studentki udało mi się odwiedzić Sankt Petersburg w 2002 r. przed 300-leciem założenia tego miasta, naprawdę piękne miasto). Ślub w cerkwi to tzw. ,,zwieńczanie", ale i tak pary, które chcą w cerkwi wziąć ślub, to muszą i wziąć ślub w urzędzie.
Tania i Maks ładnie wyglądali na swoim ślubie. Co prawda ja Pana młodego nie widzę do ślubu w ciemnym kolorze koszuli, ale widocznie w Rosji jest taka moda, bo wielu gości było w podobnych kolorach. Sukienka Tani, to od początku miałam wrażenie, że się rozpina do wersji mini i na filmikach się potwierdziło.
Wiadomo, ślubów osób publicznych nie ma co porównywać z tzw. osobami zwyczajnymi, ale wiecie, w Rosjanach podoba mi się to, że jak się bawią i cieszą, to na całego i nie przejmują się np. ile kosztowała impreza. Natomiast wielu Polaków, od czasów, kiedy narobiło się galerii, lidlów i biedronek, strasznie zaczyna liczyć pieniądze i to mnie osobiście wkurza. zauważyłam też, że w tych wyliczankach najbardziej przodują Ci, którym tak naprawdę całkiem nieźle się powodzi.
Sto lat młodej parze!!

joasia
Awatar użytkownika
Hortensja

Post autor: Hortensja »

Ja sie wylamie, mi sie za bardzo suknia nie podoba i jest troche kiczowata wg mnie. Kontrast miedzy prawie gola gora i rozbudowanym dolem, te dwa symetryczne placki na biuscie, troche jak meduzy :mrgreen: z barokowymi zawijasam i jeszcze ten rajstopowy material (mysle, ze na szyfonie bialym podobaloby mi sie bardziej). I nie, nie jestem zwolenniczka tradycyjnych slubow, slub Megan to moj ideal! No ale najwazniejsze, zeby im sie podobalo, a przede wszystkim zeby zyli razem dlugo i szczesliwie, czego im szczerze zycze :)

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Kathiea
Kontakt:

Post autor: Kathiea »

Miło, że nie ja jedna, nie jestem fanką sukni Tatiany. Też mi się ślub Maegan najbardziej podobał (a nie jestem fanką D/R)! Ale koniec końców, tak naprawdę ma się podobać nowożeńcom :) Swoją droga, trochę mi to zajęło, ale właśnie się zorientowałam, że wszystkie śluby to pary sportowe! V/T ze sobą, Stefania i Ondrej(+ Anna z tańców) też się zgrali terminowo dosyć, no i Maegan.

Awatar użytkownika
Snowflake

Paul Mitchell Shall We Dance on Ice

Post autor: Snowflake »

[font=Times New Roman]Pokaz tancerzy we współpracy z tancerzami na lodzie Paul Mitchell Shall We Dance on Ice.

Gwiazdy tafli, które mają wziąć w tym udział:

- Kristi Yamaguchi (jako prowadząca do spółki z Maksimem Chmerkovskiy - gwiazdą Dancing With The Stars)

- Meryl Davis & Charlie White,
- Tanith Belbin White & Ben Agosto,
- Sinead & John Kerr,
- Naomi Lang & Peter Tchernyshev,
- Penny Coomes & Nick Buckland.
- Alexandra Paul & Mitchell Islam
- Kim Navarro & Brent Bommentre
- Isabella Tobias & IIya Tkachenko

Nagrywany występ będzie miał miejsce w US Cellular Coliseum w sobotę 12 grudnia W Bloomington, Illinois, a nagranie zostanie pokazane w lutym 2016 w programie amerykańskiej telewizji - ABC.

Artykuł o tym wydarzeniu-> 'Paul Mitchell Shall We Dance on Ice' Cast Revealed

Pełne informacje wraz z ceną biletów: Paul Mitchell Shall We Dance on Ice [/font]

Kathiea
Kontakt:

Relacja z V Pucharu im. Krystyny Mydlarz w Oświęcimu. Liczyłam na trochę konkretów a propos programów, ale cóż... Trochę załamują mnie wyniki na naszym własnym podwórku :(

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Post autor: LittleLotte »

67 pkt Rezniczenki w SP! To nie jest powód do załamywania się!

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Kathiea
Kontakt:

Fakt, nasz nowy nabytek się postarał :mrgreen: Ale solistki :roll:

Kathiea
Kontakt:

Z GSa:
Olympic figure skating champion Yevgeny Plushenko was diagnosed with a new spinal injury, due to which it will transfer operation in the spring of 2016, because of this injury, he will miss the season-2015/2016, the agency "F-Sport" CEO of the Figure Skating Federation Skating Russia (FFKKR) Alexander Kogan.
From Frsport.ru.

Two-time Olympic figure skating champion Yevgeny Plushenko, despite skipping the upcoming season because of a new injury of the spine, is an active athlete, he continues to prepare for the Olympics in 2018, said the agency "F-Sport" CEO Figure Skating Federation of Russia (FFKKR ) Alexander Kogan.
Also from Frsport.ru.

Krótko mówiąc: kolejna kontuzja, kolejny sezon z głowy, a Plusz wciąż nie chce odpuścić.

Na temat Julii:
Miała jakąś kontuzję pleców: https://www.youtube.com/watch?v=MLKtPNDKzbo Może dlatego nie jest jeszcze w najlepszej formie?

justyna
Kontakt:

Post autor: justyna »

Plusz się prosi, żeby skończyć jako inwalida... Szkoda

Awatar użytkownika
Hortensja

Post autor: Hortensja »

Przypomnialo mi sie, ze nikt chyba jeszcze nie wspominal, ze Gabriela Papadakis miala jakis czas temu dosc powazny wypadek, wstrzas mozgu, z tego co pisala potem generalnie zdrowie ok, ale ma problemy z pamiecia, koncentracja, rownowaga, wiec czeka ja intensywna rehabilitacja. Ciekawe na kiedy uda jej sie dojsc do formy. Trzymajmy kciuki.

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólnie o łyżwiarstwie”