Inne "nie ISU"

Wszystko co nie dotyczy GP, MŚ, ME, M4K itd

Moderatorzy: Hortensja, LittleLotte, Kathiea

Kathiea
Kontakt:

Post autor: Kathiea »

Też uważam, że nazywanie ich programy "zestawem tricków" to przesada. Jakoś nikt nie nazywa quadów Boyanga Jina trickami i słusznie, a jego programy są zdecydowanie bardziej puste niż D/R. Próbowanie nowych, trudniejszych elementów akurat uważam na plus, choć niekoniecznie podoba mi się ich wykonanie. Przecież nie można mieć pretensji do pary, że próbują ulepszać swoje programy technicznie. Mają operować cały czas tym samym zestawem, tylko dlatego że garstka fanów łf ma gdzieś quady? Totalna bzdura. Ale to nie zmienia faktu, że na lodzie D/R nie odzwierciedlają tego, o czym jest muzyka. Nie ta ekspresja. Przecież to nie tak, że para musi być w związku, żeby pokazywać romantyzm, namiętność itd. Zaufanie to trochę za mało. Piosenka w ich FP jest dla mnie nostalgiczna, ale ja tego po nich nie widzę. Ale to nie znaczy, że uważam, że innym się programy nie może podobać :) Akurat dobrze, że każdy ma swoją opinię, odczucia i gusta. Ja osobiście wolę programy S/H, D/R mnie po prostu na razie nie przekonują.

Awatar użytkownika
Rob
Kontakt:

Post autor: Rob »

Kathiea pisze:Przecież to nie tak, że para musi być w związku, żeby pokazywać romantyzm, namiętność itd. Zaufanie to trochę za mało.

On jest homoseksualistą. To pewnie dlatego nie może sie wczuc ;)
A jej sukienka to kopia kiecki Yuny z sezonu 09/10.Zwłaszcza przód podobny.

kasik8222

Post autor: kasik8222 »

"Zestaw tricków" to moje określenie, może niepochlebne, ale to wcale nie znaczy, że nie doceniam trudności technicznej i że to za mało na kolejne złoto MŚ. D/R pchają tę konkurencję do przodu i za to chwała. Niestety mało jest par, które taką technikę łączą z artyzmem i programami, które się pamięta na lata. Aljona i Robin byli chyba najbliżej, chociaż i im zdarzały się głupie błędy typu gleba na prostej drodze. Sui/Han idą w tę stronę i dobrze, bo ktoś musi. Szkoda, że najczęściej rywalizują duety "artystyczne" kontra "techniczne" , a nie dwie pary umiejętnie łączące jedno i drugie. Technika poszła już tak do przodu, że czyste przejazdy są rzadkością nawet u wybitnych. Ten sam zarzut mam do Hanyu, facet utalentowany jak nikt, mający w swojej ojczyźnie status boga (nie on go sobie nadał, wiem to), a ja wciąż czekam na dwa jego czyste przejazdy na igrzyskach czy MŚ, by móc go po latach wspominać tak jak Yagudina z Salt Lake City.
Rob, ja tam uważam, że on się wczuwa bardziej niż Megan. W tym duecie to on się bardziej stara, by "jakoś to wyglądało", a nie tylko "się skakało".

Kathiea
Kontakt:

kasik8222 pisze: Rob, ja tam uważam, że on się wczuwa bardziej niż Megan. W tym duecie to on się bardziej stara, by "jakoś to wyglądało", a nie tylko "się skakało".
Również odnoszę takie wrażenie.

Co do czystych przejazdów, to zgadzam się jak najbardziej. D/R musi najpierw udźwignąć te swoje poczwórne skoki, na razie Lutza w zawodach nie wylądowali. Tak samo S/H Salchowa, ale u nich jest on piękny, więc ma dla mnie też wartość wizualną :) Rozumiem V/T, że nie chcą się porywać na elementy, które są niebezpieczne, skoro na razie nie było to niezbędne, a w końcu liczy się też jakość, to po ryzykować zdrowie. Życzę im by wrócili do swojej optymalnej formy z tym co mają. Tak samo, jeśli Yuzu nie będzie w stanie przejechać czysto z 4T i 4S, to wg mnie bezsensu, żeby dodawał jeszcze Loopa.

Awatar użytkownika
Hortensja

Post autor: Hortensja »

Kathiea pisze:Ale to nie zmienia faktu, że na lodzie D/R nie odzwierciedlają tego, o czym jest muzyka. Nie ta ekspresja.
Z tym sie zgadzam, dodajac, ze dla mnie Megan nie jest jakims robotem na lodzie, uwazam, ze ma dosc duzo w sobie ekspresji, tylko nie takiej klasycznie lyzwiarskiej. Ale ma duzo sily, energii, piekny usmiech- na serio, mozna by im dobrac dobre programy. Jak juz pisalam- np zeszloroczny FP byl ciekawy i dosc dobrze dla nich dobrany.

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Zgadzam się w 100% z tym, że Megan i Ericowi dobierają programy, ekhm .. niezbyt do nich pasujące to łagodnie powiedziane. Oni mają kompletnie niedopasaowane programy. Powinni mieć własnie coś jak zeszłoroczne, w których podkreślone było to co mają najleszego, a ukryte to w czym nie są mistrzami. I tu też się zgadzam, że własciwie liryczno-zwiewną osobą w tym duecie nie jest Megan. Ericowi jak najbardziej pasowałyby takie programy, mógłby być nawet Rettem Butlerem ;-)
Natomiast Megan - ze swoją figurą atletki i brakiem dziewczęcego wdzięku... :P
Tak, żywiołowości, ekspresji, ambicji, umiejętności - odmówić jej nie można. Jest hiper zdolną rzemieślniczką. Nie artystką, a niestety w tym sporcie to jest ważne.
Na pewno wejdzie do historii, bo wiemy przecież, że to ona jest maszyną napędzającą te lutze i inne supertrudne elementy. Ale jako para zawsze będą oceniani "świetni technicznie, ale ..."

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
olcia

Post autor: olcia »

Doceniam elementy techniczne D/R, ale niestety na mnie ich programy nie robią żadnego wrażenia pod względem estetycznym. Muzyka sobie leci, oni od jednego elementu do drugiego, interpretacji w wypadku Meagan całkowity brak, Erik coś tam się stara, ale to taka konkurencja, że się jednostronnie nie da. Chemii całkowity brak. I wcale nie trzeba być w związku aby to pokazać.
Jeśli chodzi o pary sportowe to przede wszystkim ja oczekuję na lodzie tej relacji pomiędzy partnerami, coś co mieli G/G, Elena i Anton i co niewątpliwie mają V/T.
Co mnie bardzo denerwuje w tej parze to to, że styl jazdy Erika jest taki kobiecy, a Meagan bardzo męski. To, aż tak nie przeszkadzało u T/M bo Tatiana co prawda jeździła jak robot, ale przynajmniej Maksim był męski. Pod względem interpretacyjnym to sorry, ale nawet S/K i młodzi Chińczycy, nie mówiąc już o K/S biją Kanadyjczyków na głowę i wolę ich sobie pooglądać. Jestem ciekawa też jak mentalnie D/R udźwigną bezpośrednią rywalizację z V/T.
Szczerze, dla mnie to V/T mogą nie zdobyć żadnego medalu, niech tylko dalej jeżdżą, z przyjemnością ich pooglądam nawet skaczących najłatwiejsze skoki.

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Post autor: LittleLotte »

Jasne, że Meagan i Eric to nie jest ta sama ekspresja, co Tania i Maxim, G/G et caetera. Ale na przykład takiej choreografii to bym życzyła Tani i Maxowi :P

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
justyna
Kontakt:

Post autor: justyna »

Tymczasem wypada odnotować ze Aliona i Bruno Mistrzami Niemiec

Kathiea
Kontakt:

justyna pisze:Tymczasem wypada odnotować ze Aliona i Bruno Mistrzami Niemiec
To było do przewidzenia :D jestem super ciekawa jak ich programy będą wyglądać w porównaniu do europejskiej czołówki!

kasik8222

Post autor: kasik8222 »

W sumie za SP na chellengerze dostali najlepszą notę ze wszystkich duetów w sezonie.

justyna
Kontakt:

Joshi Heglesson zgodnie z przewidywaniami Mistrzynią Szwecji

http://www.idealweb.tv/blog/2015/12/14/ ... gura-2016/ - jakby ktoś chciał popatrzeć na wewnętrzną rywalizację na włoskim podwórku. Dzisiaj taniec krótki
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=57138020 tu reszta rozpiski godzinowej. Przypomnijcie mi proszę bliżej świąt, bo Canale 5 zamierza pokazać Intimissimi Opera On Ice 25.12 o 14:00 to podrzucę jakiś stream jeśli będziecie chcieli. W obsadzie między innymi Kostner, Vołozoszar/Trankow, Capellini/Lanotte, Verner, Lambiel, Zaulda/Szukanow i inni

Kathiea
Kontakt:

Jakby ktoś chciaął zobaczyć programy Papadakis/Cizeron, to 12.30 dzisiaj (czyli za 40 minut) zaczynają się tańce krótkie na Mistrzostwach Francji.
Stream: https://www.dailymotion.com/video/x3ig1 ... #tab_embed
Tu są wyniki: http://resultats.csndg.org/Elite_2015/index.htm
Zawody ogólnie zaczęły się już wczoraj i np. w konkurencji pań mała niespodzianka, bo prowadzi Laurine Lecavelier :) (niespodzianka jest fakt, ze prowadzi aż 8 pkt, co jak na program krótki to dużo)

Nie oglądąłam niestety włoskich tańców w ogóle, ale wynik Anny i Luci, to już chyba nie inflacja, a hiper infalcja....
Widziałam za to Ivana Righini i pojechal wreszcie czytso program, bez quadów, ale uzyskał ponad 81 pkt. Może pomógł mu fakt, ze zmienil program. Jak znajdę gdzies linka, to wrzucę.

ED: Znalazłam :D
https://www.youtube.com/watch?v=uu2VCOSmIuo Ktoś się orientuje, jaka to muzyka?

justyna
Kontakt:

Jeśli już mowa o włoskim podwórku to gratuluję przeczucia. Della Monica i Guairse po SP na pierwszym za Vale i Ondrejem z trzema punktami przewagi :D

Podklad Ivana to kolejna z odslon You Rase Me Up

Kathiea
Kontakt:

justyna pisze:Jeśli już mowa o włoskim podwórku to gratuluję przeczucia. Della Monica i Guairse po SP na pierwszym za Vale i Ondrejem z trzema punktami przewagi :D

Podklad Ivana to kolejna z odslon You Rase Me Up
Dzięki :) I TAK! I nawet mnie nie dziwi, że są pierwsi, choć ja akurat przgapiłam ich program :( Ale pooglądam, jak wrzuca na stronę. M/H ma wciąż problemy z tym nieszczęsnym twistem...

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Zawody spoza GP”