O łyżwiarstwie - ludzie i wydarzenia

Co nam w duszy gra czy tam po lodzie jeździ ...

Moderatorzy: yenny, Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice

Awatar użytkownika
ivi

Post autor: ivi »

W ME 1994 zajęli 2 miejsce przed M/D (którym mistrzostwa te nie wyszły). Na olimpiadzie S/N byli świetni i wiele osób uważa, że podium powinno być wyłącznie rosyjskie. Ale to nie przeszłoby. Natomiast gdyby G/G i M/D nie było, wcale nie zdziwiłabym się, gdyby byli przed Kanadyjczykami. Ale o tym można tylko gdybać.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Co prawda to prawda Ivi, Isabella i Lloyd w Lille chcieli być zwiewni i tacy jak Rosjanie, choć to kompletnie do nich nie pasowało. Program był nieciekawy ogólnie i technicznie byli gorsi od Sziszkowej i NAumowa. Już chyba to pisałam, ze obecnie Megan i Eric bardzo mi ich przypominają, zarówno wizualnie jak i tak ogólnie, a jak widzę Megan usiłującą jechać do romantycznych kawałków bardzo mi ich przypomina

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
kasik8222

Post autor: kasik8222 »

Ja bardzo lubiłam Brasseur/Eisler, potem Abitbol i Bernadis bardzo mi ich przypominali, mieli podobne triki, podobnie świetny kontakt z publicznością. Pary kanadyjskie i rosyjskie to dwie kompletnie różne szkoły,różne style, nie ma tu wiele punktów stycznych, to się nie zmienia od lat. Sale/Pelletier kontra Elena i Anton, V/T kontra D/R, a wcześniej Rosjanie i Brasseur/Eisler. O wyższości jednych nas drugimi toczą się spory nawet po kilkunastu/kilkudziesięciu latach (np. nieszczęsne Salt Lake) najczęściej w tonie technika kontra artyzm. Jak byłam dzieciakiem to bardziej fascynowały mnie "sztuczki" techniczne a'la Kanadyjczycy , Elenę i Antona doceniłam dużo później niż w 2002 roku, generalnie jednak im dłużej oglądam ten sport, tym mniej się na sztuczki nabieram.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Kasia, ale oni poszli nie tą drogą co trzeba ;) Sztuczki i triki mieli w fajnych i pasujących do nich programach w 1991 i 1992 roku, w 1993 poszli w spokojne klimaty ale jeszcze jakoś się ich program dało oglądać, natomiast w tym z 1994 roku to ani sztuczek, ani programu, po prostu jechali sobie, nawet nie do muzyki. Chcieli być jak Rosjanie/łyżwiarze radzieccy no i to się na nich zemściło, bo jak sama pisałaś to zupełnie różne pary. Kanadyjczycy zwykle pokazówki mieli w takim szybkim rytmie, rockowe, ostre i w tym wyglądali rewelacyjnie. Co prawda na zawodach nie było to doceniane, przeszło tylko w "Na ostrzu" part one ;)

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
kasik8222

Nie wiedziałam gdzie to wrzucić, ale jakaś dobra dusza wrzuciła na youtube program który bardzo chciałam jeszcze raz obejrzeć. Nie wiem jak wy, ale dla mnie to są wspaniałe wspomnienia i ME do których mam największy sentyment. Pierwszy medal Doroty i Mariusza na imprezie tej rangi. :lol:
:lol:
Nie pamiętałam, że było tyle gwizdów :P
A tu ceremonia medalowa

Kathiea
Kontakt:

Post autor: Kathiea »

Faktycznie dobra dusza :) Dzięki za linki ^^

kasik8222

A tu jeszcze rozgrzewka. Uwielbiam angielski komentarz i "złoto dla Polaków za rozgrzewkę" ;)

Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

Post autor: Poice »

Sara Hurtado i Adria Diaz zakończyli współpracę :(

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Post autor: LittleLotte »

Naprawdę? :17: :41:

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Awatar użytkownika
Svietka
Kontakt:

Post autor: Svietka »

Co?!?dlaczego?

Awatar użytkownika
Hortensja

Post autor: Hortensja »

Pdpbno po ostatnich zawodach bylo dosc ..."ogniscie" miedzy nimi w K&C? Mnie to dziwi, ze zaczeli sezon, zrobili programy.....

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

Sara opublikowała wiadomość na facebooku po hiszpańsku i angielsku:

Zaskakująca i smutna wiadomość...lubiłam ich, bo choć technikami wybitnymi nie byli to jednak zawsze prezentowali coś kreatywnego.

Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

Hortensja pisze:Pdpbno po ostatnich zawodach bylo dosc ..."ogniscie" miedzy nimi w K&C? Mnie to dziwi, ze zaczeli sezon, zrobili programy.....
Zgadzam się. Dziwne, że nie spróbowali dotrwać sezonu do końca i zobaczyć czy coś jeszcze da się z ich współpracy wycisnąć...A tak w tym momencie oboje mają koniec sezonu....

Kathiea
Kontakt:

Post autor: Kathiea »

No, ja mam ochotę w coś walnąć. W życiu bym nie przypuszczała, że zerwą w współpracę w takim momencie...

Awatar użytkownika
Svietka
Kontakt:

Post autor: Svietka »

Naprawdę przykro mi:-(

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólnie o łyżwiarstwie”