W sumie faktycznie! Logika ISU. Szkoda, że Yuzuru nie zostawił tego Lutza samego, coś by dostał, a tak to 0Hortensja pisze:O, a bylam przekonana ze nie zaliczyli jej kombinacji bo wykonala ten obrot. Hmm, to ma dosc jednak niska punktacje jak na zaliczony element.
No chyba w tym moencie nie liczy mu sie zupelnie kombinacja. Mnie zastanawia inna rzecz- jak mozna powiedziec, ze ktos powtorzyl element, jesli wczesniejszy elemnt nie zostal zaliczony, czyli de facto jakby nie istnial
Skate Canada 30.10.-01.11.2015
Moderatorzy: Hortensja, LittleLotte, Kathiea
Wyniki po pierwszym dniu zaskakujące. Yuzuru może skokowo pojechał słabo, ale program ma przepiękny. Liza natomiast wystąpiła fatalnie, nie mówię tu nawet o części technicznej, ale ten SP mi się nie podoba - strój, makijaż i muzyka bardzo dramatyczne, aż czułam się przytłoczona jej występem, do tego słabe tempo szczególnie w piruetach.
U Pań bardzo podobała mi się Kaetlyn, taki upadek widziałam pierwszy raz, fajnie widzieć zadowoloną Ashley, której życzę wygranej.
Bardzo podobały mi się tańce. Absolutnie jestem fanką choreografii Marie-France Dubreuil. Kaitlyn i Andrew uwielbiam, ale Elvis bardziej mi się podobał. Shibutani w tym sezonie prezentują się znakomicie, a za duetem rosyjskim się stęskniłam, oby to był koniec ich problemów zdrowotnych. Nie sądziłam też, że ucieszy mnie widok Chana na lodzie.
U Pań bardzo podobała mi się Kaetlyn, taki upadek widziałam pierwszy raz, fajnie widzieć zadowoloną Ashley, której życzę wygranej.
Bardzo podobały mi się tańce. Absolutnie jestem fanką choreografii Marie-France Dubreuil. Kaitlyn i Andrew uwielbiam, ale Elvis bardziej mi się podobał. Shibutani w tym sezonie prezentują się znakomicie, a za duetem rosyjskim się stęskniłam, oby to był koniec ich problemów zdrowotnych. Nie sądziłam też, że ucieszy mnie widok Chana na lodzie.
No właśnie Liza wygląda jakby coś jej dolegało. Te 31 PCS są mocno na wyrost, bo w jej programie nie było dosłownie nic dobrze pojechanego. A jej ciemny strój tylko podkreśla jej bladość...mavie pisze:Wyniki po pierwszym dniu zaskakujące. Yuzuru może skokowo pojechał słabo, ale program ma przepiękny. Liza natomiast wystąpiła fatalnie, nie mówię tu nawet o części technicznej, ale ten SP mi się nie podoba - strój, makijaż i muzyka bardzo dramatyczne, aż czułam się przytłoczona jej występem, do tego słabe tempo szczególnie w piruetach.
Ja tam akurat Michała lubię, więc co tam. Niech ma chłopakKathiea pisze:Dobrze, że nie oglądałam panów na żywo :shock: Chyba bym na zawał zeszła xD Żeby Michał był wyżej niż Yuzuru? Co to za czasy nastały.... Valentina i Ondrej też widzę, że nie bardzo. Coś Ci moi ulubieńcy nawalają
A fenomenu Hanyu sorry, ale do dziś nie udało mi się zrozumieć. Ok skoki ma, i to imponujące, ale żeby jego interpretacja była jakaś porywająca to sorry ale nie. Dla mnie to jeszcze jeden Chan, zero polotu (sorry, Poice, moja opinia). Po prostu nie jestem w stanie w nim zobaczyć tego, co widzą wszyscy. Jak dla mnie tego tam nie ma.
Też się nad tym zawsze zastanawiam, wydaje mi się, że ktoś jej wmówił, że jest gruba i stąd ten luźny materiał na wszystkich jej strojach. Wg mnie strasznie ją to postarza.Svietka pisze:Tez mnie zszokowała Elizavieta :shock: . No słabo narazie, może w dowolnym się pozbiera. Jejku, niech ktoś mi powie czemu ona ciągle ma takie same sukienki???
Zgadzam się w 100%, dziewczyna przykuwa wzrok jak mało kto. A ponieważ ta para jest świetnie prowadzona przez D/L (o dziwo, bo jako zawodników ich nie lubiłam), więc trzymam kciuki żeby się dalej rozwijali i doszli do jakiś większych sukcesów.Svietka pisze:Już to pisałam kiedyś ale powtórzę, że jak dla mnie Laurence ma dużo gracji i pięknie się porusza i prowadzi ręce.
"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
Nie wszyscy, ja tez nie widze Tzn widze duza zrecznosc, ale bardzo duzo mi przeszkadza w sylwetce i przez to mi sie go zle oglada, a interpretacja tez do mnie nie trafia. A cala otoczka wokol niego (ktora nie jest jego wina, ale jednak jest) mi dodatkowo przeszkadza.Haley452 pisze:Po prostu nie jestem w stanie w nim zobaczyć tego, co widzą wszyscy.
"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Ja też go bardzo lubię :D To było jego najlepsze SP w tym sezonie, a startował wcześniej 4 razy, więc moje zdziwienie jest naprawdę uzasadnione :P Ciesze się, że jest w lepszej grupie, jak jeszcze przestanie upadać, to będzie super, bo powinien osiągnąć dużo lepsze wyniki ^^Haley452 pisze: Ja tam akurat Michała lubię, więc co tam. Niech ma chłopak
Nowy walc W&P aż przesadnie walcowy. Ale chyba tego właśnie chcieli sędziowie. Mnie muszę przyznać trochę znużył. Zresztą pozostałe SD też we mnie jakiego zachwytu nie wzbudziły, chociaż były na solidnym poziomie. Szczególnie dobrze pokazali się S&S.
W parach sportowych zasłużenie prowadzą D&R. Jeszcze temu programowi sporo brakuje do ideału, ale według mnie ma potencjał. Ciekawa jestem, jak się będą prezentować w kolejnych zawodach.
Cieszę się z prowadzenia Ashley i życzę jej jak najlepiej w dowolnym. Nawet jeśli jakieś jej skoki są niedorotowane, to ja wole to, niż skoki z upadkiem. Też nie mogę zrozumieć, dlaczego Liza pojawia się ciągle w sukience tego samego typu. Zgadzam się, że ją postarza. a ta dziewczyna nie ma jeszcze 19 lat.
Mam pytanie do fanów Yuzuru. Czy kiedykolwiek na ważnych zawodach pojechał dwa czyste programy?
W parach sportowych zasłużenie prowadzą D&R. Jeszcze temu programowi sporo brakuje do ideału, ale według mnie ma potencjał. Ciekawa jestem, jak się będą prezentować w kolejnych zawodach.
Cieszę się z prowadzenia Ashley i życzę jej jak najlepiej w dowolnym. Nawet jeśli jakieś jej skoki są niedorotowane, to ja wole to, niż skoki z upadkiem. Też nie mogę zrozumieć, dlaczego Liza pojawia się ciągle w sukience tego samego typu. Zgadzam się, że ją postarza. a ta dziewczyna nie ma jeszcze 19 lat.
Mam pytanie do fanów Yuzuru. Czy kiedykolwiek na ważnych zawodach pojechał dwa czyste programy?
Liza zapytana na jakimś czacie dlaczego ciągle jeździ ubrana na czarno odpowiedziała, że lubi i tyle. Lubię ją, ale mam wrażenie, że od dwóch sezonów jeździ to samo, już w zeszłym roku milił mi się jej SP i LP. Eric i Megan też jeżdżą to samo do byle jakiego podkładu od dawna, piosenka taka czy inna, who cares.
Ja lubię jak program ma jakiś temat przewodni, opowiada historię podkreślaną do tego odpowiednim łyżwiarskim strojem, lubię gdy to tworzy całość odbioru. U Megan i Erica tego nie ma, chociaż Ericowi oddać muszę, że bardzo się stara, dla mnie on jest mocniejszą, bardziej kompletną stroną tego duetu. U Savchenko/Szolkowy historia opowiadana na lodzie była zawsze, może za wyjątkiem roku 2013 i nieszczęsnego "Bolero".