Yuzuru Hanyu
Moderatorzy: Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice
uff...
[font=Times New Roman]Ulżyło mi Okazuje się, że Yuzuru został źle zrozumiany.
Ciekawe, czy nieporozumienie jest wynikiem jego kiepskiego angielskiego, czy ze złej woli dziennikarza/y?
“I just mentioned a future plan I envisioned when I was a child. I guess I failed to give a proper explanation. I haven’t decided what I will do after the Pyeongchang Games.
“I was very surprised to learn that [my remarks] were regarded as a kind of retirement statement,” Hanyu added.
“In reality, I’m not sure what I will think until the moment actually arrives. If I’m dissatisfied after the Pyeongchang Games, I’ll continue skating until I become satisfied. It’s not something concrete.”
Najbardziej podoba mi się ostatnie zdanie w tym artykule:
“I have worked hard not to become famous — I’ve continued skating because I love the sport, and because I want to win,” he said. “I’m not a pop star or a celebrity. I want to keep the unwavering soul of an athlete in the core of my heart.”
Takich sportowców cenię i szanuję.
Yuzuru o tym, co będzie po olimpiadzie w 2018[/font]
Ciekawe, czy nieporozumienie jest wynikiem jego kiepskiego angielskiego, czy ze złej woli dziennikarza/y?
“I just mentioned a future plan I envisioned when I was a child. I guess I failed to give a proper explanation. I haven’t decided what I will do after the Pyeongchang Games.
“I was very surprised to learn that [my remarks] were regarded as a kind of retirement statement,” Hanyu added.
“In reality, I’m not sure what I will think until the moment actually arrives. If I’m dissatisfied after the Pyeongchang Games, I’ll continue skating until I become satisfied. It’s not something concrete.”
Najbardziej podoba mi się ostatnie zdanie w tym artykule:
“I have worked hard not to become famous — I’ve continued skating because I love the sport, and because I want to win,” he said. “I’m not a pop star or a celebrity. I want to keep the unwavering soul of an athlete in the core of my heart.”
Takich sportowców cenię i szanuję.
Yuzuru o tym, co będzie po olimpiadzie w 2018[/font]
- LittleLotte
- Kontakt:
Od strony sportowej - będzie brał udział w pokazach. Wspominał, że póki co nie widzi siebie na stanowisku trenera od razu po przejściu na sportową emeryturę. Natomiast zawodowo - chce być zaangażowany w przygotowywanie sportowców od strony mentalnej, motywowania - nie tylko łyżwiarzy, ale ogólnie sportowców. Pamiętam jak mówił coś o tym, że interesuje go psychologiczny aspekt sportu.LittleLotte pisze:Co on właściwie będzie robić, kiedy już porzuci sport? Jeżeli stanie się to w 2018 - to co, dzieci będzie trenował?
-
- Kontakt:
Yuzuru chce wygrać te Mistrzostwa Świata 8-) Powiem szczerze, że przed NHK, gdy usłyszałam o SP z dwoma poczwórnymi skokami, to byłam sceptycznie nastawiona. Jednak teraz ufam, że wie co robi :P Podejrzewam, że jeżeli będzie miał sporą stratę po SP to mimo wszytsko zobaczymy 4R, ale mu tego nie życzęhandomi pisze:Hanyu będzie skakał dwa poczwórne sale w LP. W 2 połowie będzie 4S3T
Na treningach wykonywał czyste przejazdy programu z poczwórnym loopem, ale zdecydował że jeszcze nie tym razem
Biedny Yuzu. Ale tym dziwniejsze, że akurat Salchowy mu nie wyszły w FP, ale może je przetrenował? :23:handomi pisze:wczoraj wypłynęła z ust Orsera informacja, że Hanyu był ponownie kontuzjowany przed mistrzostwami świata i przez 7 (!) tygodni nie wykonywał poczwórnego toeloopa. Trenował programy z pięciomia poczwórnymi salchowami..
Jak narazie to wiadomo, że jest kontuzjowany ponownie. Ale nie ma informacji czy przyjechał z kontuzją na mistrzostwa czy odnowiła się podczas treningówKathiea pisze:Biedny Yuzu. Ale tym dziwniejsze, że akurat Salchowy mu nie wyszły w FP, ale może je przetrenował? :23:handomi pisze:wczoraj wypłynęła z ust Orsera informacja, że Hanyu był ponownie kontuzjowany przed mistrzostwami świata i przez 7 (!) tygodni nie wykonywał poczwórnego toeloopa. Trenował programy z pięciomia poczwórnymi salchowami..
a co do 4S podczas dowolnego to wg mnie kondycja lodu mocno wpłynęła na jego skoki
jakość lodu podczas ostatniej grupy była fatalna