Senior B Challengery
Moderatorzy: Hortensja, LittleLotte, Kathiea
Mam drobną przewagę w postaci jako takiej znajomości włoskiego, a włosi jak to oni jak słyszą że ktoś mówi w ich języku od razu robią się mega mili i znacznie bardziej otwarci xD Jestem lamą zaspałam na pociąg, więc nie widziałam tańca krótkiego. Na oko zgodnie z oczekiwaniami drudzy Natalia i Maks pierwsi Charlene i Marco. Komisja techniczna dość ostra. Dlatego że ravensburger u Włochów 4/3 i do tego partial step sequence co mnie dziwi na 3 poziom. U Natalii i Maksa jeszcze podnoszenie spadło na trzeci poziom.
Moje obserwacje mogą być lekko przytłumione tym, że w sumie po raz pierwszy na zawodach na żywo jestem xD Dotarłam akurat na pary. Aliona i Bruno pozostawili po sobie całkiem przyzwoite wrażenie. Program bez szału, ale przyjemnie się na nich patrzy.
Nicole i Matteo technicznie są mega i bardzo przyjemnie się na nich patrzy. Chociaż ja nie przepadam za super poważnymi programami jak ich krótki.
Całkiem spodobali mi się też Bianca Manacorda i Nicolo Macii. Są dopiero na piątym miejscu i Nicolo był na siebie zły przez błąd w sbs toe loopie którego im zdegradowali do podwójnego. Aż szkoda że chyba nie będę mogła jutro zostać na parach. No i chyba powinnam robić notatki po prostu w trakcie programów.
Jeśli chodzi o same wrażenia z zawodów, to trochę jestem zniesmaczona dziewczynkami które nade mną siedzą. Piszczą w trakcie występów tych bardziej znanych zawodników. Podczas występu Aliony i Bruno piszczały po każdym elemencie. Teraz przed chwilą Ivan Righini jechał. Jak to u niego ze skokami różnie. Gleba po toe loopie i nie było kombinacji a te w pisk i tak...
Moje obserwacje mogą być lekko przytłumione tym, że w sumie po raz pierwszy na zawodach na żywo jestem xD Dotarłam akurat na pary. Aliona i Bruno pozostawili po sobie całkiem przyzwoite wrażenie. Program bez szału, ale przyjemnie się na nich patrzy.
Nicole i Matteo technicznie są mega i bardzo przyjemnie się na nich patrzy. Chociaż ja nie przepadam za super poważnymi programami jak ich krótki.
Całkiem spodobali mi się też Bianca Manacorda i Nicolo Macii. Są dopiero na piątym miejscu i Nicolo był na siebie zły przez błąd w sbs toe loopie którego im zdegradowali do podwójnego. Aż szkoda że chyba nie będę mogła jutro zostać na parach. No i chyba powinnam robić notatki po prostu w trakcie programów.
Jeśli chodzi o same wrażenia z zawodów, to trochę jestem zniesmaczona dziewczynkami które nade mną siedzą. Piszczą w trakcie występów tych bardziej znanych zawodników. Podczas występu Aliony i Bruno piszczały po każdym elemencie. Teraz przed chwilą Ivan Righini jechał. Jak to u niego ze skokami różnie. Gleba po toe loopie i nie było kombinacji a te w pisk i tak...
Dokładnie to 59.14. Nie pamiętam ile było w Sarańsku. W każdym razie jestem pozytywnie zaskoczona, bo obie włoskie pary zostały na lodowisku wspierać swoich kolegów. Myślę że to mega miłe. Do tej pory z panów najlepsze wrażenie wywarł na mnie Anton Szulepow. Młody Rosjanin, fajne skoki i pozytywna interpretacja.
Mnie się podoba dodatkowo SP,bo jest do piosenki Miny, którą bardzo lubię. Do tego mnie kupili tym, że są mega mega mili Króciutko o drugim dniu muszę powiedzieć, że nie wiem czemu wcześniej mi nie przyszło do głowy, że Mozart L'Opera Rock to znakomity soundtrack do programu łyżwiarskiego. Liza chyba po prostu nie jest w formie. Sukienka na żywo przykrywa wrażenie nagości dżetami które się błyszczą i mam wrażenie że jest skrócona. Przy próbie 3A (nie udanej) tak mi się ręce z wrażenia zatrzęsły, że aż ją straciłam z oka kamery. 3T+2T wyszło zamiast pełnego razzano, a mimo to jest pierwsza i SB. Mam wrażenie po prostu, że nie czuje tego programu tak jak czuła Bolero rok temu. Ciekawie to wyglądało, bo po ogłoszeniu wyniku Miszin i Prokofiewa zrobili sobie naradę w K&C. Świetne wrażenie zrobiła na mnie Anastasia Galustyan. Dałam się nabrać, że będzie transmisja z Nagano więc ominęła mnie niestety Serafima Sakchanovich. Tylko w protokołach widziałam, że przydarzył jej się 1A
justyna pisze:Króciutko o drugim dniu muszę powiedzieć, że nie wiem czemu wcześniej mi nie przyszło do głowy, że Mozart L'Opera Rock to znakomity soundtrack do programu łyżwiarskiego.
Kurczę, a ja jednak nie dotarłam, parę spraw mi wyskoczyło dzisiaj... mam nadzieję, że coś tam ponagrywałaś i się podzielisz
"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
Nie wiem czemu, ale wszystko, co kanał Warsaw Cup wrzuca na YT, zostaje od razu zablokowane. Ostało się chyba tylko SP Savchenko/Massot.
Trochę późno, ale zaktualizowałam pierwszego posta o Golden Spin. Bezpłatny livestream ma być od dziś, ale zobaczymy. Na oficjalnej stronie jest link do płatnego.
Na osłodzenie SP Denisa Tena, za który otrzymał ponad 94 pkt! Nareszcie w formie, na którą wszyscy czekali :06:
Na osłodzenie SP Denisa Tena, za który otrzymał ponad 94 pkt! Nareszcie w formie, na którą wszyscy czekali :06:
Ten musi popracować nad elementami łączącymi, bo jak szykuje się do quadów i 3A to kompletnie porzuca program byle tylko to skoczyć, co jest lepsze niż upadek , no ale jednakKathiea pisze:Trochę późno, ale zaktualizowałam pierwszego posta o Golden Spin. Bezpłatny livestream ma być od dziś, ale zobaczymy. Na oficjalnej stronie jest link do płatnego.
Fakt, rzuca się w oczy niemożebnie. Ale pewnie ustabilizowanie skoków było dla niego priorytetem Mam nadzieję, że dowolny będzie dla niego równie udany i będzie mógł się skupić na dopracowywaniu programów :Dhandomi pisze:Ten musi popracować nad elementami łączącymi, bo jak szykuje się do quadów i 3A to kompletnie porzuca program byle tylko to skoczyć, co jest lepsze niż upadek , no ale jednakKathiea pisze:Trochę późno, ale zaktualizowałam pierwszego posta o Golden Spin. Bezpłatny livestream ma być od dziś, ale zobaczymy. Na oficjalnej stronie jest link do płatnego.