:szampan: :bb: :05:
Dla młodej pary, dla przyszłych rodziców i dla Tani i Maksa. Ja stawiam na przepych jeżeli chodzi o oprawe ich slubu.
A co do ślubów niebanalnych... ślub poza kościołem czy usc był tylko w wyjątkowych okolicznościach udzielany, od marca tego roku można już w dowolnych miejscach brać cywilne, ale kosztuje to jakieś 1000 zł, wiec zainteresowanie jest nikłe. A ile by trzeba było księdzu zapłacić...
A co do prawy wesela, to przeciskanie jajka już dawno wyszlo z mody, przynajmniej w moich stronach od co najmniej 15 lat nie spotkałam się z takimi rzeczami. Podobnie jak calowanie panów przez starsza i panie przez starszego.
Coraz więcej nowinek na weselach, są wesela tematyczne, z niespodziankami, fotobudką, u mojej siostry, która brała ślub w zabytkowej kaplicy w zabytkowym pałacu z legenda było przedstawienie obrazujące historię ducha i pokaz ducha i fajerwerki. Także trochę to się zmienia. A muzyka... cóż, nie wyobrażam sobie gości tańczących do moich ulubionych zespołów, bo to muzyka nietaneczna