O łyżwiarstwie - ludzie i wydarzenia

Co nam w duszy gra czy tam po lodzie jeździ ...

Moderatorzy: yenny, Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice

Awatar użytkownika
ivi

Post autor: ivi »

Nie wiem, jak wygląda sprawa z obywatelstwem dla Bruno. Natomiast, jeśli chodzi o B&S to według jednego z wywiadów, który z nimi czytałam, mają znikome szanse na udział w igrzyskach z uwagi na bardzo restrykcyjną politykę Danii dotyczącą przyznawania obywatelstwa. Jeśli dobrze pamiętam, to aby je dostać, trzeba być rezydentem tego kraju przez 10 lat, lub 7 lat, jeśli jest się poślubionym z obywatelem duńskim. Nikolaj i Lawrence wspomnieli, ze ich przypadek jest szczególnie trudny, gdyż nie mieszkają w Danii.

justyna
Kontakt:

Post autor: justyna »

No i niestety P/C wycofani i z TEBu i NHK

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Post autor: LittleLotte »

Jak cudownie, że P/C informują o tym na tak długi czas przed rozpoczęciem zawodów, bardzo ułatwia to sprawę innym zawodnikom, którzy mogliby wystąpić tam zamiast nich :-/

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Lotte, pewnie bardzo chcieli, do ostatniej chwili przecież trenowali. Ja bym ich tak od razu nie krytykowała, choć faktycznie szkoda, że nikt za nich już nie wskoczył.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Kathiea
Kontakt:

Post autor: Kathiea »

Jakies 15 minut temu przeczytałam na GSie, że byli już nawet spakowani, tylko federacja zdecydowała, ze powinni się wycofać. Ponoć Gabi płakała .

Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

W takim razie gratulacje dla federacji. Fantastycznie, że zamiast nich mogli wystąpić inni zawodnicy, dla których to mogła być szansa źycia. Jak, nie przymierzając, dla Gabrielli i Guillame'a sezon temu.

Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda? (Michaił Bułhakow)
Kathiea
Kontakt:

Federacja myśli tylko o sobie najprawdopodobniej. Jak to ktoś na GSie zauważył, i słusznie, że P/C miało za zadanie przyciągnąć ludzi na zawody, zwłaszcza część franuska publiczności. Gdyby wycofano ich zbyt wcześnie, prawdopodobnie mniej osób kupiło by bilety.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Co racja to racja, Gabriela i Guliamo to byłą jedyna właściwie szansa medalowa i duzy wabik dla publiczności.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
LittleLotte
Kontakt:

Tiaaa... Nie ma to jak robić cyrku ze sportu. Jeszcze raz gratulacje dla francuskiej federacji, która już nie po raz pierwszy wykazuje się swoją wspaniała postawą :-/
Ja tylko przypominam, że w zeszłym roku lista obsunęła się tak bardzo, że wystąpiliby Justyna i Peter, gdyby się akurat nie rozstali, a w tym roku mamy generalnie trochę lepsze wyniki (i mniej osób się wycofuje, też prawda) i pozostałby cień szansy :P

justyna
Kontakt:

Post autor: justyna »

Julka Lipnicka nie jest już podopieczną Eteri Tutberidze i Sergieja Dudakowa. Przeniosła się do Aleksieja Urmanowa

Awatar użytkownika
Poice
Kontakt:

Post autor: Poice »

justyna pisze:Julka Lipnicka nie jest już podopieczną Eteri Tutberidze i Sergieja Dudakowa. Przeniosła się do Aleksieja Urmanowa
Wow! Nie spodziewałam się tego, bo w zeszłym sezonie Julia zarzekała się, że nie ma mowy o zmianie trenera. Mam nadzieję, że pozwoli jej to na nowe otwarcie i powrót do wielkiej formy!

joasia

Post autor: joasia »

http://sportowybar.wp.pl/kat,1041241,ti ... aid=115f76

Zmieniając temat, złe wieści o Debi Thomas, rywalce Witt i drugiej Carmen na igrzyskach. Źle się jej wiedzie, a ja sięzastanawiam,ile w tym artykule jest prawdy.W każdymrazie jej historia trochę przypomina mi Whitney Houston, bo ona też straciła mnóstwo przez złe decyzje i dragi.

joasia
Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

justyna pisze:Julka Lipnicka nie jest już podopieczną Eteri Tutberidze i Sergieja Dudakowa. Przeniosła się do Aleksieja Urmanowa
O, a jednak coś na rzeczy było. Może się dowiemy z czasem więcej o całej sprawie, a może nie.
Jak już pisałam w innym temacie, nie obwiniam Eteri, bo nie wiem co się naprawdę działo pomiędzy nią a Julką, ale wiele razy to jej zachowanie bardziej mi się nie podobało niż zachowanie Julki.
joasia pisze:http://sportowybar.wp.pl/kat,1041241,ti ... aid=115f76

Zmieniając temat, złe wieści o Debi Thomas, rywalce Witt i drugiej Carmen na igrzyskach. Źle się jej wiedzie, a ja sięzastanawiam,ile w tym artykule jest prawdy.W każdymrazie jej historia trochę przypomina mi Whitney Houston, bo ona też straciła mnóstwo przez złe decyzje i dragi.
:szcze:
Szok. Wydawalo się, że dziewczyna ma poukładane w glowie jak mało kto, dystans do siebie i tego, że jest gwiazdą. Wielu stawiało ją Katarinie za przykład - że studia medyczne i takie tam, a nie jak Katarina - aktorstwo.
Malo jest w artykule informacji o tym co zadecydowalo o tym, że tak źle się u niej dzieje, w komentarzach doczytałam, że z alkoholem i ona ma problem, stąd odebranie praw rodzicielskich. Ech, co to się dzieje. jak zobaczyłam link to pomyślałam, że jest chora, w zyciu by mi nie przyszlo do głowy, że tak się jej życie potoczy. :sad:

Awatar użytkownika
Hortensja

Post autor: Hortensja »

Florent Amodio zdecydowal, ze konczy kariere. Jego ostatnimi zawodami beda ME.

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Kathiea
Kontakt:

Wywiad z Marie-France Dubreuil. Jest trochę o Papadakis/Cizeron :)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólnie o łyżwiarstwie”