O łyżwiarstwie - ludzie i wydarzenia
Moderatorzy: yenny, Hortensja, kasik8222, LittleLotte, Haley452, Kathiea, Poice
Właśnie wyczytałam na filmwebie, że ma powstać film o T. Harding. Wcieli się w nią Margot Robbie (ostatnio znana z Wilka z Wall Stret, wkrótce będzie można ją zobaczyć w Legionie Samobójców).
Tutaj można o tym przeczytać.
Ciekawe co z tego wyjdzie, nie jestem wielką fanką filmów o sportowcach, ale zapewne go obejrzę
Tutaj można o tym przeczytać.
Ciekawe co z tego wyjdzie, nie jestem wielką fanką filmów o sportowcach, ale zapewne go obejrzę
Grant Hochstein i Caroline Zhang się zaręczyli: https://www.facebook.com/grant.hochstei ... 6164752737
W świat poszła plota, że Federacja Chińska chce pozamieniać partnerów i stworzyć dwie nowe pary sportowe - Yu/Zhang i Peng/Jin............. :razz: :x :45: Mam nadzieję, że to jedynie plotka i nie dojdzie do tego. Nie wyobrażam sobie jak można zniszczyć tak utalentowaną i dobrze rokującą na przyszłość parę jak Yu/Jin.
Gratulacje dla Caroline i Granta! Oby zyli dlugo i szczesliwie.
Sorki, ze bez polskich znakow, ale komp mi szaleje.
http://eurosport.onet.pl/siatkowka/wiel ... ium/qlg5q0
Byc moze to szansa dla Jekateriny i Dimitrija. Tylko smrod bedzie sie ciagnal, niestety...
Sorki, ze bez polskich znakow, ale komp mi szaleje.
http://eurosport.onet.pl/siatkowka/wiel ... ium/qlg5q0
Byc moze to szansa dla Jekateriny i Dimitrija. Tylko smrod bedzie sie ciagnal, niestety...
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem .
Zastanawiałam się właśnie czy pisać o Chińskiej Federacji, ale wolę wierzyć, że to plotka, więc zrezygnowałam xD Ale widać niestety, ze oni za wszelka cenę, chcą żeby Zhang wystąpił na Olimpiadzie i mają w dupie innych łyżwiarzy i w ogóle przyszłość par sportowych w Chinach. Ja nie wiem, jak można być tak krótkowzrocznym, i nie dość, ze nie wysyłając Yu/Jin stracili jedno miejsce na przyszłe MŚ, to jeszcze chcą zrujnować jakąkolwiek kontynuację dobrych par. Jak Sui/Han odejdą na emeryturę dojedzie do tego, ze nie będzie nikogo zdolnego do walki o medale
No, ja mam szansę, że pozwolą Bobrovej startować choć cześć przyszłego sezonu. Lubię ich i póki co są najbardziej liczącą się para rosyjską i fajnie się ich ogląda w kontraście do wszystkich Montrealskich par. Ale fakt, że jakakolwiek by nie była decyzja względem Bobrovej, to cala afera będzie się za nią ciągnąć...
No, ja mam szansę, że pozwolą Bobrovej startować choć cześć przyszłego sezonu. Lubię ich i póki co są najbardziej liczącą się para rosyjską i fajnie się ich ogląda w kontraście do wszystkich Montrealskich par. Ale fakt, że jakakolwiek by nie była decyzja względem Bobrovej, to cala afera będzie się za nią ciągnąć...
Chyba to już fakt, z tego co widzę ISU na swoim FB podało wiadomość...Kathiea pisze:Zastanawiałam się właśnie czy pisać o Chińskiej Federacji, ale wolę wierzyć, że to plotka, więc zrezygnowałam xD Ale widać niestety, ze oni za wszelka cenę, chcą żeby Zhang wystąpił na Olimpiadzie i mają w dupie innych łyżwiarzy i w ogóle przyszłość par sportowych w Chinach. Ja nie wiem, jak można być tak krótkowzrocznym, i nie dość, ze nie wysyłając Yu/Jin stracili jedno miejsce na przyszłe MŚ, to jeszcze chcą zrujnować jakąkolwiek kontynuację dobrych par. Jak Sui/Han odejdą na emeryturę dojedzie do tego, ze nie będzie nikogo zdolnego do walki o medale
The Chinese fans are very unhappy...they took to Weibo in droves today to protest two of China's pairs teams being split and paired with different partners.
The Federation has split Xiaoyu Yu and Jin Yang, the two-time World Junior champions, and Peng Cheng and Hao Zhang. Yu is now partnered with Zhang and Cheng will compete with Yang.
Fatalna wiadomość
To nie ISU, tylko magazyn International Figure Skating: https://www.facebook.com/figureskatingm ... =3&theater Sprawdziłam oczywiście stronę ISU też, ale tam nic nie ma. Generalnie wciąż nie ma źródła tej informacji, ani żadnego oficjalnego komunikatu, choć plotki się mnożą. Ja wciąż wierzę, że Federacja się opamięta, głównie dlatego, że Xiaoyu nie chce takiego obrotu sprawy i ponoć protestuje. Gorzej, że jej partner Jin już nie Że Peng nie protestuje, to się nie dziwię, jej jest pewnie na rękę, że może się wyrwać od Zhanga i nie będzie na niej ciążyć już taka presja.Dżameli pisze: Chyba to już fakt, z tego co widzę ISU na swoim FB podało wiadomość...
The Chinese fans are very unhappy...they took to Weibo in droves today to protest two of China's pairs teams being split and paired with different partners.
The Federation has split Xiaoyu Yu and Jin Yang, the two-time World Junior champions, and Peng Cheng and Hao Zhang. Yu is now partnered with Zhang and Cheng will compete with Yang.
Fatalna wiadomość
Masz rację, dzięki za poprawkę chyba zbyt się rozemocjonowałam i palnęłam małą głupotę :D w każdym razie mam nadzieję że do tego nie dojdzie. Nie wyobrażam sobie wymieszania tych par, na podwórku rosyjskim nie wyszło z tego nic wybitnego - wiadomo, inne okoliczności itp, ale jednak... Dla mnie np. Peng sprawia wrażenie tak obojętnej (pewnie przez wyraz twarzy, nic na to nie poradzę), że nawet jakby jej powiedzieli że dają jej partnera tanecznego i od teraz startuje w tańcach też by nie zareagowała. Pewnie się mylęKathiea pisze:To nie ISU, tylko magazyn International Figure Skating: https://www.facebook.com/figureskatingm ... =3&theater Sprawdziłam oczywiście stronę ISU też, ale tam nic nie ma. Generalnie wciąż nie ma źródła tej informacji, ani żadnego oficjalnego komunikatu, choć plotki się mnożą. Ja wciąż wierzę, że Federacja się opamięta, głównie dlatego, że Xiaoyu nie chce takiego obrotu sprawy i ponoć protestuje. Gorzej, że jej partner Jin już nie Że Peng nie protestuje, to się nie dziwię, jej jest pewnie na rękę, że może się wyrwać od Zhanga i nie będzie na niej ciążyć już taka presja.Dżameli pisze: Chyba to już fakt, z tego co widzę ISU na swoim FB podało wiadomość...
Fatalna wiadomość
Ja w ogóle współczuję tym zawodnikom. Oni chyba nawet nie maja prawa mówić o takich rzeczach na zasadzie, że mają robić, to co każe im Federacja i to bez żadnych protestów. A przynajmniej tak wnioskuje w wypowiedzi innych. Ja też nie pałam miłością do Peng, ale podejrzewam, że biedna dziewczyna jest po prostu mocno wystraszona całym tym układem. Jakby nie patrzeć ma dopiero 19 lat, a spartnerowano ją z Zhangiem jak miała 15, czyli właściwie jeszcze dziecko. I nie wiadomo na ile była to chęć z jej strony, a ile wymysł Federacji. Bardzo szkoda, że ktoś nie może kontrolować takich sytuacji z zewnątrz. I całe szczęście Federacja nie wpadła na jeszcze bardziej idiotyczny pomysł wymiany partnerów z Sui/Han (ale pewnie po takich sukcesach się nie odważą). Wciąż czekam na jakies potwierdzenie info i dalszy rozwój wydarzeń.Dżameli pisze: Masz rację, dzięki za poprawkę chyba zbyt się rozemocjonowałam i palnęłam małą głupotę :D w każdym razie mam nadzieję że do tego nie dojdzie. Nie wyobrażam sobie wymieszania tych par, na podwórku rosyjskim nie wyszło z tego nic wybitnego - wiadomo, inne okoliczności itp, ale jednak... Dla mnie np. Peng sprawia wrażenie tak obojętnej (pewnie przez wyraz twarzy, nic na to nie poradzę), że nawet jakby jej powiedzieli że dają jej partnera tanecznego i od teraz startuje w tańcach też by nie zareagowała. Pewnie się mylę
Btw. ponoć chińscy fani dosyć mocno protestują przeciwko tej wymianie.
Ja myślałam, że kroi się coś, ale innej natury xD Ciekawa jestem, co miałoby być powodem takiej decyzji... Jak tylko słabszy sezon, to pożal się Borze...Poice pisze:Ponoć Nam Nguyen odszedł od Orsera :x Ma trenować w Stanach - osobiście nie zdziwi mnie jak będzie trenować z Poliną Edmunds (jej trenerami są David Glynn i Nina Edmunds - czyli jej mama), bo jakiś czas temu miałam wrażenie, że coś się kroi między nimi :P
To myślałyśmy o tym samym :DPoice pisze:Osobiście miałam na myśli relacje natury damsko-męskiej :mrgreen:Kathiea pisze: Ja myślałam, że kroi się coś, ale innej natury xD Ciekawa jestem, co miałoby być powodem takiej decyzji... Jak tylko słabszy sezon, to pożal się Borze...
[ Dodano: 2016-04-18, 10:33 ]
Kavita Lorenz i Panagiotis Polizoakis (niemiecka para taneczna) zakończyli współpracę: https://www.facebook.com/kavita.lorenz/ ... 7683918621
Źle się dzieje też w rosyjskich parach tanecznych, Ksenia Monko i Anna Yavnoskaya ponoć obie mają poważne kontuzje i nie wiadomo, czy będą mogły kontynuować sport
[ Dodano: 2016-04-18, 13:32 ]
Absolute Skating będzie przeprowadzać wywiady z V/M, V/T, Karoliną Kostner i Denissem Vasiljevsem i dają możliwość zadani pytań od fanów: https://www.facebook.com/Absolute-Skati ... 665347647/
Szkoda, ladnie sie prezentowali. Partner wykonal gigantyczna role, zeby przeksztalcic sie w tancerza z solisty w ciagu jednego roku i to wszystko na marne?Kathiea pisze:Kavita Lorenz i Panagiotis Polizoakis (niemiecka para taneczna) zakończyli współpracę: https://www.facebook.com/...294267683918621
"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."