Moderatorzy: Hortensja, LittleLotte, Kathiea, Poice
Zgadzam się! Zbierałam się do pracy i niestety nie miałam okazji oglądać wszystkiego na żywo, ale oczywiście dla ostatniej grupy zalazłam czas. Mao była cudowna, miałam ciary i gdyby nie to, że nie byłam sama to znowu ryczałabym przed tv! :beksa:handomi pisze:To było przerażające ogladac podczas tych mistrzostw jak wszystkim spada TES "live" :mrgreen: Nawet Mao dali UR przy tym pierwszym 3A :roll:
Ale pozatym świetne mistrzostwa
Zijun to zdecydowanie najbardziej interesująca spośród chińskich łyżwiarek, a także jedna z bohaterek tak pamiętnych dla mnie MŚJ 2012. Wtedy wydawała się wielkim talentem, a każde kolejne zawody (GP Japonii, MŚ 2013) tylko pokazywały, że rozwija się we właściwym kierunku. Przecież na ubiegłorocznych MŚ wygrała FS z Wagner, Suzuki, o Adelinie nawet nie wspominając. Ale ten rok to niestety przede wszystkim zmagania się z samą sobą i swoim organizmem. Tak naprawdę jedyny udany występ w obecnym sezonie to 4CC i całe szczęście, że chociaż ten brązowy medal choć trochę osłodził serię niepowodzeń. Na więcej trudno było liczyć i nawet oglądając Chinkę na 4CC miałem świadomość, że to raczej jednorazowy wyskok. Oczywiście dołaczam się do życzeń o powrót "dawnej" Zijun za pół roku.Poice pisze:Chciałabym jeszcze wspomnieć o Li, której jest mi bardzo szkoda. Dziewczyna miała dobry zeszły sezon, a w tym kontuzje i kilak cm wzwyż całkowicie rozbiły jej cykl przygotowań. Dzisiaj jechała bez życia, była zrezygnowana, gdzie się podziała ta kochająca łyżwiarstwo, radosna i pełna gracji dziewczyna? Mam nadzieję, że wróci w przyszłym sezonie ^^
Dziękujemy, Japonio! Arigato! :hug:Poice pisze:To były cudowne MŚ. Wspaniała publiczność, a i zawodnicy stanęli na wysokości zadania.
To zależy. Oczywiście, jeżeli najlepsi na świecie pojadą rewelacyjnie program krótki to sędziowie zawsze nagradzają ich wysokimi ocenami (na co w końcu zasługują). Programem krótkim można przegrać złoto, ale nie można go wygrać. Zawsze pozostaje program dowolny, w którym potencjał punktowy jest znacznie większy i wszystko może się zdarzyć. Mieliśmy już sporo "ataków" z zza pleców najlepszych. W poprzednim systemie sędziowania do pomyślenia byłoby zdobycie medalu, gdy po krótkim zawodnik zajmuje 9 miejsce. Dzisiaj to nic nadzwyczajnego.joasia pisze:A wracając jeszcze do reguł sędziowania, to nie mogę nie oprzeć się wrażeniu, że obecnie to program krótki w doskonałej części ustawia końcowy wynik.
Chciałabym :D Ale to dopiero za jakiś czasjoasia pisze:Pozazdrościć Poice wycieczki do Japonii i oglądania mistrzostw świata na żywo w cudownej atmosferze. To musiało być naprawdę coś!