Notabene, bardzo mi się podoba rozmowa o współczesnych komentatorach sportowych. No ale cóż, skoro dziennikarzem może być każdy...

Moderatorzy: Hortensja, LittleLotte, Kathiea
Chodzi o polski Eurosport? Nagrywałam większość zawodów z tego sezonu i wrzuciłam na chomika w dobrej jakościRob pisze:A czy jest gdzieś możliwość obejrzenia filmików z nimi? Z tych największych zawodów,mistrzostw swiata czy europy...
Oczywiście, że pamiętam to sławetne ,,On to musi wygrać!" - nawet wrzuciłam na youtube i przetłumaczyłam na język angielski (karkołomnie, bo karkołomnie...) kilka programów Yuzuru - właśnie przez wzgląd na totalne "fangirlowanie (a raczej fanboyowanie xD)" Szewczyka nad YuzuruTinalka pisze:No właśnie to jest urocze. I jak ogłosił, że chętnie i od razu zapisze się do polskiego fanclubu jeśli takowy istnieje/powstanie.
A pamiętasz mistrzostwa w Fukuoce, gdy Szewczyk tak się emocjonował występem Yuzuru iż powtarzał ciągle: On to musi wygrać! Na co Tascher odrzekł z lekkim niedowierzaniem: No nie poznaję kolegi.![]()
Jakie to emocje wzbudza niewinne na pozór łyżwiarstwo, zniewieściałe ponoć. :mrgreen:
Oj, a jak się zwie?Chodzi o polski Eurosport? Nagrywałam większość zawodów z tego sezonu i wrzuciłam na chomika w dobrej jakościPoza tym znam jedną osobę z chomika właśnie, która ma sporo starszych zawodów mistrzowskich właśnie z polskim komentarzem zarówno polskiego Eurosportu, jak i tvp.
Oj, a ja bym nie przesadzała.Ten pan jest doskonałym znawcą technicznym. Bardzo często sędziuje wiele zawodów na najwyższym poziomie. Wtedy był problem z komentarzem i wyjątkowo poproszono go o to. Później wypowiadał się, nie pomnę gdzie, iż nie zdawał sobie sprawy jakie to trudne zadanie i śmiał się ze swojej totalnej porażki, przepraszając widzów za wpadkę. Widać, że ma dystans do siebie. Ale masz rację, nigdy więcej takiego komentatora. :mrgreen:
LittleLotte pisze:Oj, a jak się zwie?Chodzi o polski Eurosport? Nagrywałam większość zawodów z tego sezonu i wrzuciłam na chomika w dobrej jakościPoza tym znam jedną osobę z chomika właśnie, która ma sporo starszych zawodów mistrzowskich właśnie z polskim komentarzem zarówno polskiego Eurosportu, jak i tvp.
Jestem ciekawa. Ewentualnie możesz podać linka, bo może jeszcze nie będę wiedziała, gdzie wpisać nazwę.
Generalnie dlatego lubię ten program "As Wywiadu", że te wywiady są trochę inne niż wszystkie i dosyć często poruszane sa takie trochę kontrowersyjne tematykasik8222 pisze:Mam takie samo uczucie jak oglądając dokument o polskich lektorach filmowych tj. twarz za Chiny Ludowe nie pasuje mi do głosuMyślałam, bez kitu, że to ktoś młodszy :P .
Wywiad bardzo ciekawy, lubię gdy pytania i odpowiedzi są niesztampowe, momentami kontrowersyjne (animozje personalne, TVP), nie cierpię wywiadów oklepanych, na jedno kopyto. Ciekawe czy Pan Marek nas podczytuje. Jeżeli tak to serdecznie pozdrawiam i dziękuję za Pana pracę :lol: W Polsce każdy komentator łyżwiarstwa figurowego jest na wagę złota. Ale mam jednak nadzieję, że Pana Tewaniana (czy jak mu tam) nikt już do mikrofonu nie dopuści :P .
Też uwielbiam duet Jaroński/Wyrzykowski, powiem więcej po kilku latach oglądania biathlonu z ich komentarzem nie jestem w stanie obejrzeć go z innym komentarzem :DTinalka pisze:Zakręcona, dzięki za stronkę do wywiadów.Posłuchałam sobie innych, między innymi z moimi ulubionymi komentatorami, co prawda z zupełnie innej dziedziny sportu, ale zawsze warto poznać bliżej panów Jarońskiego i Wyrzykowskiego. :D
Ja dla obu panów zaczęłam oglądać wszystkie tour'y kolarskie. Szczególnie zachwycił mnie Tour de France, gdzie pan Wyrzykowski opowiadał ciekawostki o mijanych zamkach, a na koniec dzielił każdy z nich między siebie i pana Jarońskiego. Niekiedy upłakałam się ze śmiechu. Tego się nie da powtórzyć, to trzeba usłyszeć. :mrgreen:Też uwielbiam duet Jaroński/Wyrzykowski, powiem więcej po kilku latach oglądania biathlonu z ich komentarzem nie jestem w stanie obejrzeć go z innym komentarzem :D
Akurat w tym programie co jakiś czas pojawiają się odcinki tylko z Nimi i tak sobie rozmawiają o wszystkim i o niczym tzn generalnie na temat sportu ale jak to oni potrafią trochę zejść z tematu![]()
Dzięki za link. Nagrasz to też i wrzucisz na chomika albo YT? Bo fajnie byłoby zobaczyć z polskim komentarzem, a nagrywarki nie posiadam :PMój chomik: http://chomikuj.pl/poludniecytrynowe
Folder - łyżwiarstwo figurowe, sezon 2014-2015
NIEDZIELA 01/02/2015
03:00 - ekhm....Eurosport upodobał sobie 3 nad ranem dla łyżwiarstwa figurowego....
ŁYŻWIARSTWO FIGUROWE: Mistrzostwa Europy, Sztokholm - Solistki, program dowolny (75min)
11:15
ŁYŻWIARSTWO FIGUROWE: Mistrzostwa Europy, Sztokholm - Pary, program dowolny (135min) LIVE
Postaram się nagrać, ale na moje nieszczęście w ten weekend jest zjazd i pracujęLittleLotte pisze:Dzięki za link. Nagrasz to też i wrzucisz na chomika albo YT? Bo fajnie byłoby zobaczyć z polskim komentarzem, a nagrywarki nie posiadam :PMój chomik: http://chomikuj.pl/poludniecytrynowe
Folder - łyżwiarstwo figurowe, sezon 2014-2015
NIEDZIELA 01/02/2015
03:00 - ekhm....Eurosport upodobał sobie 3 nad ranem dla łyżwiarstwa figurowego....
ŁYŻWIARSTWO FIGUROWE: Mistrzostwa Europy, Sztokholm - Solistki, program dowolny (75min)
11:15
ŁYŻWIARSTWO FIGUROWE: Mistrzostwa Europy, Sztokholm - Pary, program dowolny (135min) LIVE