Haley452 pisze:
Wiesz Poice, jak dla mnie to chłopak jest za stary na Puchatka nawet jak ma 15 lat. No ale to Japonia a ja tamtejszej kultury nie rozumiem i nawet nie próbuję zrozumieć. Inny świat po prostu.
Może Cię zaskoczę- ale zgadzam się

Jednak z wywiadów Hanyu i opinii Orsera wiadomo, że ten Puchatek nie wynika z japońskiej kultury, ale z faktu, że Hanyu jest BARDZO (w sensie BARDZO BARDZO) przesądny. Akurat ubzdurał sobie, że Puchatek (jak i bransoletki z jakichś tam specjalnych kamieni, wisiorki z zawartością specjalnych metali, rytualne znaki przed i po występach) przynoszą mu szczęście, a przy okazji widok Puchatka go uspokaja (LOL). Już nie będę mówiła o byciu zwolennikiem medycyny naturalnej i o piciu herbaty (czy tam jakiegoś naparu) z płatkami złota na wzmocnienie organizmu, stosowania akupunktury, jakiegoś tam wbijania małych igieł i startowania z nimi, co ponoć ułatwia mu oddychanie i niweluje skutki astmy, a i pewnie o wielu innych rzeczach nie wspomniałam :x . Dlatego też zapewne do końca kariery będzie trzymał się kurczowo i Puchatka i wisiorków i kamieni energetycznych itp. Ja osobiście się przyzwyczaiłam....początkowo się dziwiłam, później miałam okres irytacji, ale teraz to już na to w ogóle nie zwracam uwagi.