handomi pisze:Sędziowie właśnie podarowali zwycięstwo Chanowi nad Hanyu w PCS (i jak się okazuje w GOE), bleh
przeglądająć protokoły, niesamowite jak niskie GOE otrzymywał Hanyu za perfekcyjne skoki podczas gdy Chan wyższe za swojego 3A, 3T(!) i inne elementy
Patrick zasługiwał na PCS wg mnie. Ale zgadzam się, że sędziowie zaniżyli TES Yuzuru przez niższe GOE. Nie wiem jakim cudem 3A+2T (tano) nie dostało samych +2 +3.
Kevin Reynolds mnie zanudził, ale gratulacje za dwa a miarę czyste programy i 3 miejsce. Michał tradycyjnie na sowim ziemniaczanym miejscu. Bardzo mi się podoba dowolny, ale nie pdooba mi sie strategia Arutunyana, czyli: "mniej quadów". Dostało mu się przez to mocno w krótkim i to zarówno w TES, jak i w PCS trochę. Strasznie żal mi Hana Yana. Parę sędziów dało mu niskie noty za SS, co jest śmieszne, biorąc pod uwagę, że jest jednym lepszych zawodników pod tym względem. Ale to wszystko jest efektem nieudanych programów, a muszę przyznać, że dowolny ma okropny. Powinni go zmienić całkowicie. (reszty panów jeszcze nie widziałam, ale nadrobię.
W parach sportowych Yu/Zhang spełnili oczekiwania Chińskiej Federacji, ale mi wciąż z tyłu głowy siedzi, że była to przymusowa zmiana... Meagan i Eric wciąż nie robią na mnie wrażenia, choć podobało mi się ich przejście z podnoszenia do piruetu parowego w dowolnym. Jednak programy składają się głownie z Meagan tak skoncentrowanej na elementach, że program nie wygląda jak całość. Najlepsze wg mnie było wejście do podnoszenia Lubov i Dylana pod koniec dowolnego! To było cudo, szkoda, ze im program nie wyszedł, choreograficznie był dla mnie najlepszy wczorajszego wieczoru.
Czy tylko mnie nie zaskoczył słaby występ Mirai? Po Autumn Classic wszyscy okrzyknęli już, że to będzie jej sezon. No i chyba też dlatego trochę jej nie wyszło. Po pierwszym błędzie w dowolnym albo się poddała albo po prostu zrezygnowała z walki o czyste skoki i się to odbiło na TES mocno. W ogóle panel techniczny karał jak nigdy za < i <<. A ona chyba już wiedziała, że ze stratą po krótkim już nic nie zdziała. Kaetlyn Osmond zdecydowanie faworytką sędziów, tyle punktów za takie programy to ona nigdzie więcej nie dostanie. Szkoda mi trochę, że Liza nie była w stanie przejechać 2-óch czystych programów. Miała duże szanse na podium. Czy ktoś może mi wyjaśnić, czemu Satoko nie dostała w ogóle punktów za sekwencję kroków? Co ona takiego zrobiła (lub nie zrobiła), że panel nie przyznał nawet poziomu 1? Dowolny Evgeni jest okropny, jeśli popełni jakieś błędy w programie, sędziowie jej raczej nie podarują...
Tańców dowolnych nie widziałam jeszcze wcale, więc jeszcze tu wrócę :D