Odnośnie SP panów: [wg kolejności startu]
Nobunari ODA - upadek przy 4T, który był niedorotowany. Jego program ani mnie grzeje, ani ziębi. Ładny 3A. Solidna kombinacja 3Lz+3T, ale w protokole widziałam, że dostał "e" przy 3L.
Han YAN - wysoki, świetny 3A. Upadek przy 4T, a później tylko 3Lz+2T. Podobała mi się jego sekwencja kroków, chociaż jego interpretacja (wg mnie) jest zbyt mechaniczna, wyuczona - nie czuję co chce przekazać i w jaki charakter się wciela.
Maxim KOVTUN - nie zatrzymał rotacji przy 4S, upadek przy 4T. Szkoda, że się poddał i nie powalczył o 3A, z którego został jedynie 1A. Bardzo niska nota techniczna, ale podobała mi się jego sekwencja kroków. Dzisiaj mało było flamenco w flamenco.
Yuzuru HANYU - ahhh, cóż mogę powiedzieć? Nowy rekord świata

To cudowne uczucie widzieć mojego ulubieńca, któremu wszystko wychodzi :D Sporo nowych smaczków w choreografii. W końcu nie wymachiwał bezproduktywnie rękoma tylko starał się je prowadzić w jakiś uporządkowany sposób. Dla mnie rewelacja i zasłużona ocena zarówno w TES, jak i PCS. Wiem, że znajdą się osoby, twierdzące iż dostał zawyżone PCS, ale moim zdaniem - dzisiaj naprawdę zasłużył sobie na każdy punkt.
Tatsuki MACHIDA - po przejeździe Hanyu na pewno ciężko mu było skoncentrować się na 100%. Tylko 2T, no i niedozwolony element w kombinacji (3Lz+2T), czyli zero punktów. Piękny 3A - generalnie dzisiaj 3A były naprawdę ładne.
Patrick CHAN - 4T+3T czysto, choć z lekkim zawahaniem po 4T. Prawie zaliczył upadek przy 3A, a później jedynie 2Lz. Winę zwalił na kamerę nad lodowiskiem, ale - jak to mawia moja mama - złej baletnicy to i rąbek u spódnicy przeszkadza. Nie mogłam patrzeć na te jego fochy i mógł sobie już darować przeklinanie w K&C...tak nie przystoi trzykrotnemu MŚ.
Odnośnie pań, to będę się streszczać - dużo czystych przejazdów. Szkoda, że Adelina znowu poszła na łatwiznę

Nie rozumiem dlaczego 3A Mao dostał >!!! Dla mnie wyglądał w porządku. Poprzednia sukienka bardziej mi się podobała, ale tak czy inaczej - jej SP to cudowny program.
Poczytałam trochę wypowiedzi po SP i niestety, ale Julia zaczyna zbierać u mnie minusy

A wszystko to przez jej komentarz: "I think I skated even better than in Moscow [where she got 72.24]. I saw my technical score that somehow turned out to be lower than usual. In Moscow, my second score was high because it was Moscow, but here I got 29 points, while there 32." Myślałam, że wie, iż w Moskwie dostała kosmiczną ocenę... Tutaj po prostu sędziwie potraktowali ją sprawiedliwie, a ona ma o to pretensje? Julia jest świetną łyżwiarką, ale daleko jej do takiej gwiazdy jak Mao, więc lepiej niech przystopuje swoje zapędy do bycia, już teraz, nr 1.
Protokoły SP panów.
Wyniki po SP panów.
Protokoły SP pań.
Wyniki po SP pań.