Juniorskie GP

Awatar użytkownika
holloko
Kontakt:

Re: Juniorskie GP

Post autor: holloko »

A tymczasem kolejne zawody już się zaczęły, tym razem w Rydze: http://www.isuresults.com/results/seaso ... gplat2019/
Katia na 6. miejscu po szorcie.

Okoliczności postanowiły mi dokopać i mało mam czasu na oglądanie, a na pisanie to już w ogóle, ani czasu ani siły <zmeczony>
Też martwi mnie co się dzieje w parach - rosyjskie pary ładnie się zapowiadają ale sami całej konkurencji nie udźwigną, a nawet w takich Chinach nikt jakoś nie błyszczy, a do tego najlepsza juniorska para USA Feng/Nyman się niedawno rozpadła.
Zakładając, że punktacji nie ma i kompletnie się nie przejmując wynikami, solistów i solistki bardzo fajnie się ogląda, dużo potencjału. Chyba jestem na drodze zostania ambasadorką team Japan i team Korea, bo to już kolejny sezon kiedy właśnie im zaczynam kibicować najbardziej. Chyba po prostu lubię ten styl jazdy i dbałość o szczegóły. Yuma i Shun już odpalili petardę, teraz trzymam kciuki za Kao. Młodzi Rosjanie też fajnie, ale nadziei sobie nie robię, bo oni mają przeżywalność jeszcze niższą niż młode łyżwiarki z tego kraju. Gogolev mnie martwi, zresztą chyba w Ameryce Północnej wyznają zasadę, że albo chłopak uczy się skakać, albo jeździć, ale nigdy obu tych rzeczy jednocześnie.
Solistki jeszcze mam trochę do nadrobienia, a tańców jeszcze nie nawet nie zaczęłam, szejm, szejm <zalamka>

Efforts will lie, but will never be in vain.
Awatar użytkownika
holloko
Kontakt:

A co do Tarakanovej. Ona była u Eteri tylko jeden sezon, wcześniej trenowała u Panovej, czyli tam gdzie teraz.
Poprzedni sezon była u Plushenki, a u niego nie dość że nie było warunków, to jeszcze Plushenko naopowiadał w wywiadach i w środowisku, jaka Anastasia jest trudna we współpracy, histeryzuje itp. Raczej trenowanie u człowieka z taką klasą jej mocno nie pomogło.
A poza tym jej trenerka i koleżanka z grupy (Sinitsyna) nie dojechały do Lake Placid z powodu braku dokumentów, więc mogła być dodatkowo wybita z rytmu. Mam nadzieję, że jeszcze dojdzie do siebie, bo technikę ma dobrą.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Sp men za mną. Obejrzalam tych z najlepszymi wynikami plus Kornela. Tym razem Rosjanie nie powalili, a ten maluszek od Eteri to taka fasolka w spodniach. Najbardziej podobal mi się Sihjeong (chyba pokręcilam imię) nie rozumiem.dlaczego ma niższe komponenty niż Mozalew, ale cóż... Z.drugiej strony Koreanczyk, Phan i Selvenko to 18 latkowie i ich rywalizacja z 14 latkami.jest IMO nie na miejscu. Trochę to niesmaczne, podobnie jak u seniorek.rywalizujących z fasolkami. Phan nawet mi się podobał, za to Selvenko.to dla.mnie taki wyzszy Michal Brzezina 😀

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

A tak w ogóle, to czy już są listy statrtowe do Gdańska? Bo ja nie widzę, a ciekawa jestem składu.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
blue cat
Kontakt:

Post autor: blue cat »

Fajnie, że Katia dobrze wypadła, jej short jest fajny, ładnie się prezentuje. Myślę, że będziemy mieć z niej pociechę. Podobały mi się też Rino, Gabriella i Anastasia Arkhipova z Ukrainy, na którą zwróciłam uwagę jeszcze w zeszłym sezonie. Maia Khromykh sprawia wrażenie spiętej i wydaje mi się, że jakby się rozluźniła, wypadłaby lepiej, zwłaszcza interpretacyjnie. Oglądając Usachevą, mam wrażenie, że oglądam kopię Żeni, nawet kiecka mi ją przypomina, ale jednak wolę oryginał:)

blue cat
Kontakt:

Listy startowe do Gdańska tutaj- http://www.isuresults.com/events/fsevent03111904.htm
Będzie Katia:)

blue cat
Kontakt:

Brawo Katia! I kurczę, już drugie JGP w tym sezonie którego nie wygrywa Rosjanka- cóż to się dzieje? Ale Haein wygrała zasłużenie, w shorcie jakoś mnie niezbyt porwała, ale w FS była świetna. Biedna Nastia Arkhipova, serio nie kumam jak można wypuścić łyżwiarkę na lód kiedy są problemy techniczne i jeszcze nie ma ostatecznego wyniku poprzedniej zawodniczki, a potem kazać jej się pętać po tym lodzie w kiecce z gołymi plecami chyba z 15 minut- zimno, sędziowie w kurtkach, a ona kiedy w końcu dostaje bluzę do rozgrzania się, wygląda już jak zamarznięta. Szkoda też Mai, znowu wyjechała na lód z miną, jakby była bliska płaczu- finalnie nie było aż tak źle, ale pewnie brak miejsca na podium nie spotka się z aprobatą Eteri.

Awatar użytkownika
holloko
Kontakt:

Kolejne zawody - Junior Grand Prix w Czelabińsku (Rosja)

Listy startowe i wyniki

Przebieg zawodów + linki do transmisji/programów:

12.09 (czwartek):
10:15 Tańce RD
13:15 Pary SP
16:00 Soliści SP

13.09 (piątek):
07:15 Solistki SP
11:50 Pary FS
14:00 Soliści FS

14.09 (sobota):
07:45 Tańce FD
11:00 Solistki FS

Powoli zaczyna być ciężko z bieżącym nadrabianiem, zwłaszcza że Challengery zaczynają się w ten weekend, ale czym byłoby łyżwiarstwo bez odrobiny wyzwań!

blue cat
Kontakt:

Udało mi się obejrzeć na żywo tańce i bardzo mi się podobają pary kanadyjskie z 3 i 4 miejsca. Fajne, przemyślane programy, choreograficznie i stylistycznie, duży potencjał. Coraz bardziej też mi się podoba Diana Davis z partnerem. Moją uwagę zwróciły jeszcze estońskie dzieciaczki, bardzo młodo wyglądali, jest tam jeszcze sporo do zrobienia, ale taki fajny mieli program i włożyli w niego serce. Pooglądałam też co nieco u par, na horyzoncie nowe nieźle rokujące pary rosyjskie, no i Koreańczycy północni pokazali całkiem niezłe łabędzie:)

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

link do zawodów w Gdańsku
http://www.isuresults.com/results/seaso ... gppol2019/

i zeszłotygodniowe z Czelabińska

http://www.isuresults.com/results/seaso ... gprus2019/

Muszę dokończyć Rygę, obejrzec cały Czelabińsk i już kolejne zawody... kiedy? Zna ktoś sposób na rozciąganie czasu??? ;-)

blue cat
Kontakt:

Haha, też bym chciała rozciągnąć czas, bo jeszcze z Lake Placid mam do nadrobienia:) A w Gdańsku dobry przejazd Katii i miłą niespodziankę zrobiła Oliwia Rzepiel, która jest na 13 miejscu i pojechała zdecydowanie pewniej niż w zeszłym roku. W ogóle trochę zaskoczeń u pań, Alysa miała tam rządzić i dzielić a jest na 4 miejscu, natomiast Tarakanova dała jednak czadu. Dowolny ciekawie się zapowiada.

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

A ja przeglądam na razie Czelabińsk i hehehehehe - jeden marny brąz wyszarpali Kanadyjczycy, a tak to sami Rosjanie na podium. Ciekawe czy to "ściany" pomagały, czy tak faktycznie dobrze jechali, bo wyniki Rosjan a reszty stawki to nizły <szok> Jak sytuacja pozwoli dziś ogarnę te zawody choć w jakimś stopniu.
Patrzę na Gdańsk, faktycznie nieźle Oliwia, ale Katia chyba sporo poniżej możliwości. Mimo wszystko 7me miejsce to chyba nie szczyt marzeń na własnym podwórku. Nic to, wiozę młodego do szkoły, a potem nadrabiam.

dj
Kontakt:

Post autor: dj »

Katia musi naprawdę wyeliminować te URy, bo jak bardzo by nie rozgrzewała i nie zauroczała widowni, mina w K&C po ogłoszeniu wyników będzie taka jak ostatnio. Po prostu szkoda takiej uroczej dziewczyny, która to wszystko jeszcze niedawno potrafiła czysto lądować. Orser MUSI to poprawić jak najszybciej albo sędziowie zaszufladkują naszą wielką nadzieję w trzeciej dziesiątce świata dla "innych federacji". :-/

Awatar użytkownika
holloko
Kontakt:

Tymczasem Zagrzeb już się zaczął: http://www.isuresults.com/results/seaso ... gpcro2019/

Mam takie zaległości, że chyba całe JGP machnę zbiorczo po ostatnich zawodach z cyklu... Chociażby po to żeby wiedzieć kogo widzę w finale :]

Awatar użytkownika
holloko
Kontakt:

I ostatnie zawody cyklu: http://www.isuresults.com/results/seaso ... gpita2019/
Wszyscy zapomnieli o juniorach :( ;)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Zawody Juniorskie”