Skate Canada

Awatar użytkownika
Svietka
Kontakt:

Re: Skate Canada

Post autor: Svietka »

Piper i Paul - w końcu!!!super brawo:)

bege

Skate Canada

Post autor: bege »

Svietka i znowu Ci odpowiem: jak ja na to czekałam, cały dzień dzisiaj byłam w nerwach! Zawsze mi się podobali, ale pokochałam ich trzy lata temu za tango. Było cudowne, nie drapieżna Roxana, czy parkietowe Jealousy tylko takie prawdziwe, plebejskie jakie tańczą na ulicach Buenos! Jak się cieszę...

Awatar użytkownika
Hortensja

Post autor: Hortensja »

Jestem rozdarta- z jednej strony ciesze sie z medalu dla Brytyjczykow, z drugiej- zal mi H/B :( Tym bardziej, ze oba programy sa fajne i ciekawe.

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
Awatar użytkownika
Svietka
Kontakt:

Post autor: Svietka »

Tak, para brytyjska bardzo i ich program bardzo ciekawy i staram się oceniać ich nie patrząc na Madonnę w tle, której piosenek nie lubię i uważam, że jej wokal jest, łagodnie mówiąc, mało interesujący.
H/B też super. Trudno wybrać. Ale Piper i Paul piękny mają ten FD. Taki taniec w tańcu, po prostu, trochę mi się kolor kostiumów zlewał z nimi i może coś bym tu zmieniła, zwłaszcza u niego, te spodnie? no może.

Awatar użytkownika
holloko
Kontakt:

Post autor: holloko »

Yuzuru jest z innej planety <serce> i łyżwiarsko i poza tym. Tak nie jedzie nikt, z dopracowanym każdym najmniejszym nawet gestem, jak jedność z muzyką, no magia po prostu. Dla takich momentów warto śledzić łyżwiarstwo
I nareszcie maks GOE za 3A! W KOŃCU.
Fajnie jest też go widzieć znowu wyluzowanego (chociaż nawet w wersji wyluzowanej jeszcze w k&c zaczyna rozkminiać jakie kroki zmienić w sekwencji ) i najważniejsze, nic go nie boli (marzenie). Oby jak najdłużej.

Rika 3A piękny ale mnie nieustannie zachwyca jaka to kompletna zawodniczka, zdecydowanie nie jest z tych co tylko skaczą i nic poza tym. Sekwencja kroków w tym szorcie jest obłędna <serducho> z każdym występem ten program leży jej coraz bardziej. Podziwiam ją też za konsekwencję i odwagę, robi swoje i stawia na swój długoterminowy rozwój a to się chwali.
Young też odpaliła rakietę (ALE ja bym tego aksla sprawdziła bo rotacja była na styk :p ) i nawet do tych awangardowych cięć na Romku i Julii się powoli przekonuję. Teraz niech się ogarną i dadzą jej drugie GP, i Yelim zresztą też.
Reszty nie widziałam jeszcze, ale cieszę się z prowadzenia B/K. Tańce przede mną i próbuje nie czytać spojlerów xD

Efforts will lie, but will never be in vain.
Awatar użytkownika
holloko
Kontakt:

Post autor: holloko »

Rika i Young na podium <serce>
Chociaż ten dowolny do Evity jakiś szałowy nie jest, ale zmiany tempa pomagają jej nieco w interpretacji, więc chociaż to.
Mam nadzieję że Rika wyzdrowieje i uda się jej zaprezentować ten program z zaplanowanymi od początku skokami, bo widać trochę że pewne fragmenty się nie kleją. Ale ładnie ten program rośnie i się rozwija.
Sasza lądowała te skoki chyba tylko siłą woli, i po co jej ładują takie pcs? Ani nie zasłużyła, ani nie potrzebuje, i tak by wygrała z luzem. I to jest chyba najbardziej pusty program w karierze Daniila, gratulacje.
Mordercza gejsza wygrała PCS i to przestaje być śmieszne. Nie otwieram protokołów bo tylko się zdenerwuję, nie otwieram protokołów...

Efforts will lie, but will never be in vain.
Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Obejrzałam na razie tylko rd i sp Trusowej. Niestety nie mogę więcej, rankami w drodze do pracy będę nadrabiać. Ale przejrzalam wyniki i bardzo się cieszę z wyniku Piper i Paula. Uwielbiam ich właśnie za ilość tańca w tańcu. I inwencję, niesztampowość, humor, dystans do siebie. Wielkie, wielkie brawa.
A jeżeli chodzi o same rd to z nowo oglądanych spodobał mi się taniec Kaitlyn i Jean Luca. Szkoda, że nie mają podium. Poza tym oczywiście Piper i Paul oraz Lilah i Lewis. Kocham ich też właśnie za to, że tańczą. Madonnę lubię, bo to sentymentalne wspomnienia z lat 80tych. Nigdy nie miała wielkiego głosu, ale potrafiła pisać piosenki i je sprzedawać. Nie jest to muzyka, którą wybieram do słuchania, ale jak pisałam, sentyment pozostał.
W parach cieszy zwycięstwo Saszy i Dymitrija, w zeszłym roku finał przeszedł im koło nosa, min, innymi przez nie do końca słusznie przegraną z MT/MM więc tym bardziej brawo. A co się dzieje z Żenią i Vadimem? Co prawda w ostatnim challlengerze też nie powalali, ale wteyd przegraną z Amerykanami uważałam za niesłuszną. Ale znów jak widać nie pokazali swoich możliwości.
W paniach zwycięstwo Trusowej, och, szkoda, że Rika nie dała rady. Ale na quady nie ma rady, co z tego, że jeździ w kólko by te quady skoczyć i tyle z wrażeń estetycznych programów. Żenia 3cia w fp, faktycznie z PCS to przesada. Szkoda mi jej, system ją wypromował i system ją zniszczył. Już chyba nawet nie śni o złocie ZIO, raczej do olimpiady nie da rady jeździć. Ale zejść ze sceny pokonaną? Trochę słabo.
Panowie też do nadrobienia, uch, nie wiem jak rozciągnąć dobę, ma ktoś sposób? ;)

Jeszcze wrócę do tańców, strasznie szkoda mi, że Betina i Sergiej nie idą do przodu. Niestety tegoroczne tańce są po prostu słabe, więc wyprzedzają ich pary, z którymi jeszcze niedawno nie mieli problemu wygrywać. W ogóle na tych zawodach jest garstka zawodniczek i zawodników, które miałam okazję oglądać na żywo i szkoda, ze w tym roku nie będzie ich na WC.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
kasik8222

Post autor: kasik8222 »

Widać, że Nam Nguyen uskrzydla się przed własną publicznością. Pytanie czy potrafi to powtórzyć na MŚ, bo mam wątpliwości. Lubov i Charliego fajnie się ogląda, podoba mi się to ich ostatnie podnoszenie w FP, ale pamiętam, że na początku współpracy Lubov z Dylanem mówiłam podobnie, a potem wszystko zaczęło się rozłazić. Pary generalnie nie zachwyciły. Boikova i Kozlovski pojechali technicznie super, widać postępy artystyczne od zeszłego sezonu, ale nie wiem czy to przez tę jej dziecinną twarzyczkę, jakoś czekam na ten ich ostateczny szlif, dla mnie ona nie ma jeszcze tego co miała Aljona, Tatiana czy Ksenia czyli umiejętności skupiania na sobie uwagi. Niby wszystko ładnie, pięknie, ale czegoś mi tu brak. Na ME może to wystarczyć. W ogóle pary chyba znowu przechodzą kryzys. Zgadzam się, że o Trusovej nie ma co rozmawiać z rosyjskimi fanami, bo są nią zachwyceni tak jakby była artystycznie drugą Witt, Gordejevą, Asadą i Baiul w jednym i trudno im pojąć, że nie każdy tak ją widzi. Mam nadzieję, że Kihira zostanie mistrzynią świata chociaż będzie o to trudno, ale ona już jest łyżwiarką kompletną.

blue cat
Kontakt:

Post autor: blue cat »

Rika i Young na podium <serce>
Przez pracę niewiele widziałam, ale lepiej być nie może <radocha> Plus jeszcze Lilah i Lewis na podium <radocha> Dla Żeni ukłony za walkę, niestety to nie wystarczyło i ona sama chyba widzi, że nie ma szans w starciu z nastolatkami Eteri- kurczę, jeszcze niedawno to Żenia "wygryzała" inne zawodniczki, a teraz to ją wygryzają. Nie wiem, co się dzieje z Gabi Daleman, ale niepokoi mnie, że Kanada po odejściu Kaetlyn nie ma właściwie żadnej solistki zdolnej stanąć na podium dużych imprez.

Awatar użytkownika
Haley452
Kontakt:

Post autor: Haley452 »

Serio uważam, że u pań powinien być jakiś limit quadów na program np. max 2. Strasznie to przykre, że pozostałe zawodniczki mogłyby wyjść z siebie albo skakać 3a i mieć jakość jazdy Kostner, a i tak by przegrały z Trusovą. Punktów, które ona sobie nabija tymi quadami nie da się niestety odrobić w komponentach. Bardzo nie podoba mi się, w jaką stronę to wszystko zmierza. Nie mówiąc już o tym, jakie skutki zdrowotne może mieć obciążanie tak małej dziewczynki taką liczbą poczwórnych skoków. Po prostu jestem na nie, nie chcę, żeby łyżwiarstwo stało się konkursem skoków w wykonaniu nastolatek. Strona artystyczna, elegancja też jest ważna w tym sporcie.

"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Post autor: yenny »

Haley, może nam się to nie podobać, ale nie da się z tym nic zrobić, ktoś już to kiedyś porównał do ustawienia limitu bramek w piłce nożnej. Niestety dla tych, dla których łyżwiarstwo to nie tylko skoki - wszystko zmierza w tym kierunku, że u dziewczynek, bo przecież nie pań - liczyc się będą quady. I tylko quady. Potrójne aksle nie będą się liczyć. Faktyczne pcs-y nie będą się liczyć. Będziemy mieć program z quadami i rekordowymi pcs, bo przecież się nie przewracała... ble

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
kasik8222

Skate Canada

Post autor: kasik8222 »

Haley452 pisze: 5 lat temu Serio uważam, że u pań powinien być jakiś limit quadów na program np. max 2. Strasznie to przykre, że pozostałe zawodniczki mogłyby wyjść z siebie albo skakać 3a i mieć jakość jazdy Kostner, a i tak by przegrały z Trusovą. Punktów, które ona sobie nabija tymi quadami nie da się niestety odrobić w komponentach. Bardzo nie podoba mi się, w jaką stronę to wszystko zmierza. Nie mówiąc już o tym, jakie skutki zdrowotne może mieć obciążanie tak małej dziewczynki taką liczbą poczwórnych skoków. Po prostu jestem na nie, nie chcę, żeby łyżwiarstwo stało się konkursem skoków w wykonaniu nastolatek. Strona artystyczna, elegancja też jest ważna w tym sporcie.
Spróbuj to wytłumaczyć fanom z Rosji. No nie da się.

Awatar użytkownika
Haley452
Kontakt:

Skate Canada

yenny pisze: 5 lat temu Haley, może nam się to nie podobać, ale nie da się z tym nic zrobić, ktoś już to kiedyś porównał do ustawienia limitu bramek w piłce nożnej.
To chyba jakiś kretyn wpadł na takie porównanie. W piłce nożnej nie ma ocen za choreografię czy interpretację muzyki, to chyba oczywiste, że w łyżwiarstwie działają inne zasady. Skoro tak ma być to znieśmy w ogóle oceny za inne elementy i PCS, bo liczyć się będą i tak tylko skoki. Chyba nie o to w tym chodzi, w łyżwiarstwie powinien być balans. Poza tym takie ograniczenie można by wytłumaczyć dbaniem o zdrowie zawodniczek, jeśli inne argumenty nie docierają do niektórych.
Albo po prostu podnieśmy ten wiek seniorek i problem z głowy.

Awatar użytkownika
Haley452
Kontakt:

Skate Canada

kasik8222 pisze: 5 lat temu
Spróbuj to wytłumaczyć fanom z Rosji. No nie da się.
Strasznie to smutne biorąc pod uwagę, że rosyjskie łyżwiarstwo kiedyś słynęło właśnie z elegancji i strony artystycznej.

JustynaŻ
Kontakt:

Skate Canada

Post autor: JustynaŻ »

kasik8222 pisze: 5 lat temu Widać, że Nam Nguyen uskrzydla się przed własną publicznością. Pytanie czy potrafi to powtórzyć na MŚ, bo mam wątpliwości. Lubov i Charliego fajnie się ogląda, podoba mi się to ich ostatnie podnoszenie w FP, ale pamiętam, że na początku współpracy Lubov z Dylanem mówiłam podobnie, a potem wszystko zaczęło się rozłazić. Pary generalnie nie zachwyciły. Boikova i Kozlovski pojechali technicznie super, widać postępy artystyczne od zeszłego sezonu, ale nie wiem czy to przez tę jej dziecinną twarzyczkę, jakoś czekam na ten ich ostateczny szlif, dla mnie ona nie ma jeszcze tego co miała Aljona, Tatiana czy Ksenia czyli umiejętności skupiania na sobie uwagi. Niby wszystko ładnie, pięknie, ale czegoś mi tu brak. Na ME może to wystarczyć. W ogóle pary chyba znowu przechodzą kryzys. Zgadzam się, że o Trusovej nie ma co rozmawiać z rosyjskimi fanami, bo są nią zachwyceni tak jakby była artystycznie drugą Witt, Gordejevą, Asadą i Baiul w jednym i trudno im pojąć, że nie każdy tak ją widzi. Mam nadzieję, że Kihira zostanie mistrzynią świata chociaż będzie o to trudno, ale ona już jest łyżwiarką kompletną.
A widzisz. Ja nie mogłam w trakcie FS od Saszy Boikowej oderwać wzroku. SUPER PROGRAM. Szkoda, że soundtrack nie oryginalny, ale pasjonująco się to oglądało.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Seria Grand Prix”