Internationaux de France

Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Re: Internationaux de France

Post autor: yenny »

Panowie jeszcze nie nadeobienia. U mnie linki podane przez Holloko super działają, tylko goście nie pozwali oglądać. Z czolowki pań tylko Wakaba.mi pozostała do obejrzenia. Alena też nie była dziś idealna, ale na pewno lepsza od Aliny. Alina dojrzewa, ma już budowę kobiety, program też bardziej dorosły bym powiedziała. Oglada mi się go lepiej niż Kleopatrę. Niestety Alina cały czas ma ten nawyk , że jedzie zgięta wpół, do tego wypina 4 litery i nie wygląda to najlepiej. Tzn figurę ma super, tylko.jazda w takiej pozycji mi się nie podoba.
Mariah zaskoczyła, i choć nie lubię takiej muzyki, to sam program IMO nie jest taki zły, ma kilka.ciekawych momentów, a sama Mariah dobrze się w nim czuje, choć miałam wrażenie, tak w środku programu, że nie wie do czego tańczy. No, może si wczula za bardzo, bo program jej "leży".
Starr dziś przypominała mi.troc Suryę Bonaly. Tylko program niezapamiętywalny.
No i nadrobilam Wakabę, nie było źle, ale i szału nie było. Do tego wygląda tak ciężko... Nigdy nie była pchełką, przynajmniej ja sobie jej takiej nie przypominam, ale teraz jest bardzo masywna i też nie wygląda to fajnie.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

W tańcach jednak bez niespodzianek, nikt nie dał ciała i nikt nie wyskoczył do przodu. Natalia i Maks na 6 miejscu, od 5 tego dzielą ich ułamki punktów, więc można mieć nadzieję na awans.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu - potem pokona doświadczeniem ;).
Awatar użytkownika
tatianalarina
Kontakt:

Internationaux de France

Post autor: tatianalarina »

Mi tam YouTube sam dzisiaj zaproponował oglądanie transmisji na żywo, na oficjalnym profilu Skating ISU>

Mbh
Kontakt:

Internationaux de France

Post autor: Mbh »

JustynaŻ pisze: 5 lat temu A ja wpadłam powiedzieć, że mam ochotę polecieć do Grenoble i spalić wszystkie sędziowskie komputery. Kosto, która ma PCS wyższe od Trusowej ledwie o setne. To jakieś Mamy Cię, czy co?!
Jak będziemy porównywać komponenty do tych Trusowej to może się okazać że zacznie brakować skali. <lol>
Oczywiście że Kostornaia powinna mieć zdecydowanie wyższe PCS od Trusowej, ale ta różnica powinna wynikać ze znacznie niższych ocen tej drugiej, w innym przypadku Alena powinna dostawać oceny na poziomie 9.5 co byłoby "lekko" absurdalne. Przypominając sobie jak oceniane były na początku swoich seniorskich startów inne zawodniczki, PCSy Aleny są bardzo wysokie. Oczywiście można by też zastanowić się czy Zagitowa powinna dostać o tyle wyższe oceny, ale w tym przypadku przyzwyczaiłam się że po Igrzyskach Zagitowa stanowi niedościgniony wzór artyzmu dla sędziów i nic tego nie zmieni.
Komputery należałoby zatem palić w Kanadzie :)

Awatar użytkownika
Hortensja

Post autor: Hortensja »

Mi tez dotąd YouTube proponował tylko ze no jestem we Francji i ten francuskie GP jest tu zablokowane :( a tak mi się dobrze oglądało w poprzednich tygodniach.

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
JustynaŻ
Kontakt:

Internationaux de France

Post autor: JustynaŻ »

Hortensja pisze: 5 lat temu Mi tez dotąd YouTube proponował tylko ze no jestem we Francji i ten francuskie GP jest tu zablokowane :( a tak mi się dobrze oglądało w poprzednich tygodniach.
Sugestia zatem. Doinstaluj do Youtube wytczkę Hola i na 1tv.ru rosjanie transmitują na żywo całe GP. Komentuje niezawodny Aleksander Griszyn,niestety często w towarzystwie Yagsa który gada straszne głupoty. Ale to zawsze jakaś transmisja. Bo niestety ale nie wiem kto ma prawa do GP we Francji.

Awatar użytkownika
Hortensja

Wiem, wiem jak działa Hola ale jestem na wsi na weekend i mam do dyspozycji telefon. Ze słabym netem ;) generalnie sobie poradzę, tylko myślałam ze sobie ba luzaku włączę a tu niestety się nie da. Z drugiej strony może to dobrze, ze nie oglądałam tych upadków Shomy na żywo, a tak to sobie odpuszczę. Aha, program Bell nadal ocenzurowany, przynajmniej mi się bez dźwięku wyświetla. No cóż...

"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."
alina

Internationaux de France

Post autor: alina »

Dlaczego Alina miała minus 1 z czego Dudakov tez był zdziwiony. W którym momencie jej to odjęli?

Awatar użytkownika
Haley452
Kontakt:

Post autor: Haley452 »

PCS Zagitovej... no comment.

Ja powiem tak, Aliona ewidentnie jest artystycznie najlepsza z rosyjskich fasolek (przynajmniej tych, które startują w GP), ma bardzo dużo gracji, lekkości itd. ale osobiście uważam, że zachwyty nad nią są trochę na wyrost. Po prostu na tle Trusovej wygląda jak łyżwiarka skończona, ale generalnie, no... mnie nie zachwyca. Taka trochę omdlewająca mimoza, nie moja bajka totalnie i osobiście też wcale nie uważam, żeby jakoś wyjątkowo interpretowała muzykę, jej mimika jest praktycznie żadna, a choreografia nijaka. Ja myślę, że ona ma potencjał, żeby za jakieś 5-10 lat totalnie zachwycać, ale co z tego, skoro do tego czasu już jej nie będzie. Na ten moment dla mnie ona jest po prostu nudna i mało wyrazista <bezradny>

Niemniej jej axel to po prostu coś pięknego, mimo, że nie był najczystszy, skacze go tak lekko, swobodnie, no niejeden solista mógłby się od niej uczyć. Szacun <brawo>

"Perfection is not just about control. It's also about letting go."
Awatar użytkownika
yenny
Kontakt:

Haley, ja mialam Aleną tak, ze w ogole.nie czulam tego jej artyzmu, ale fakt, ze mało ją oglądałam. Potem jakoś do niej się przekonałam, na pewno w duzej mierze dzięki temu, ze na tle koleżanek z TT wypada super. O tym, ze jej w tym roku dali kiepski materiał do jazdy też rozmawiałyśmy tutaj, po prostu są inne priorytety obecnie. Niejedna osoba ubolewa, ze.Alena zginie w.zalewie skocznych fasolek niewiele poza skokami reprezentujących. Musialaby tak jak Alina, zostać mistrzynią, by mieć miejsce w kadrze. Na ME są 3 miejsca, a kandydatek dość sporo. Aksel w.jej wykonaniu już nie poradzi, komponentami skoczkinie są jej równe, techniką pokonają ją bez wysilku. Szkoda, bo moglaby być tak jak piszesz, lyzwiarką kompletną.

Awatar użytkownika
Hortensja

Ja tam bronię dowolnego Aleny bo uważam ze właśnie jest stosowny do jej wieku, widać ze się w nim dobrze czuje i jedzie z przyjemnością, a poza tym pokazuje trochę pazura tez. Wole żeby nastolatka pokazywała osobowość jadąc do Zmierzchu niż do Carmen, uważam to za bardziej stosowne ;) A poza tym to ona dla mnie ma osobowość bardziej dystyngowanej królowej śniegu niż uwodzicielskiej kurtyzany (chodzi mi o ekspresję :p ) wiec stad taka oszczędna mimika. Zgadzam się ze pięknie mogłaby się rozwinąć, ale mam dla niej jakieś tam nadzieje, bo jej technika powinna ja uchronić przed zmianami podczas dojrzewania. Co do kadry- wszystko zależy jak się ułoży. Życzę jej tej odrobiny szczęścia. Tak a propos - patrzcie na Sotskowa- aż przykro się robi. Ale na Olimpiadzie była, wstrzeliła się w okienko kiedy akurat nie było zbyt dużo konkurencji.

kasik8222

Post autor: kasik8222 »

To samo miałam napisać o Sotskovej. Zresztą taka bardziej utytułowana Liza nigdy na igrzyska pewnie nie pojedzie.

blue cat
Kontakt:

Post autor: blue cat »

Alena była najlepsza, bez dwóch zdań, chociaż jakoś specjalnie nie porywa. Nie wiem, co się dzieje z Maszą Sotskovą, ale nie wygląda to dobrze. Szkoda, że znowu Kaori nie wyszło w krótkim, w dowolnym pewnie będzie gonić, ale nie wiadomo, czy dogoni.
W temacie tańców- ja naprawdę doceniam to, że Gabi i Guillaume poszli (wreszcie) w trochę inny styl, ale te ich kostiumy to jest masakra z którą w tym sezonie konkurować mogą chyba wyłącznie Popova i Mozgov. Pierwsze miejsce w kategorii stylistyczna klapa. Ja wiem, że niektórym się podobają, że to takie nawiązanie do lat 80, ale jak dla mnie nawiązać do lat 80 można w dużo mniej tandetny sposób. Cóż, każdy sądzi według gustu, ale dla mnie tragedia. To już wolę "buty" Natalii, chociaż jakaś część mnie chce żeby Maks też miał takie, więc może jeszcze nie jestem aż tak konserwatywna jeżeli chodzi o stroje łyżwiarzy <rotfl>
A podobno znowu plama, jeżeli chodzi o stan tafli- z tego co się obija po forach, zwłaszcza w czasie panów i tańców były kałuże na lodzie, niektórzy zaliczyli przez to glebę. <nerwus>

Awatar użytkownika
Hortensja

Ja nie jestem fanka P/C wiec można mi zarzucić ze jestem uprzedzona, ale dla mnie problem z tym programem jest taki ze ten finnstep nie pasuje do tej tematyki. Abstrahując od tego to program mi się podoba nawet.

JustynaŻ
Kontakt:

Internationaux de France

Post autor: JustynaŻ »

alina pisze: 5 lat temu Dlaczego Alina miała minus 1 z czego Dudakov tez był zdziwiony. W którym momencie jej to odjęli?
Za czas trwania programu. Który liczą od momentu w którym łyżwiarz zacznie się ruszać do momentu w którym się zatrzyma. Zrobiło się 2:52 czasu trwania programu przy dopuszczalnym 2:50. I odjęcie gotowe.

Panel techniczny leci sobie w kulki, bo jeśli axel Kosto był < To tego Shomy trzebaby zdegradować, a zostawili go nietkniętego... Sędziowie naprawdę bez komentarza. Za to tafla według doniesień dziewczyn, które były na treningach jest coraz bardziej mokra.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Seria Grand Prix”