Pjongjang to stolica Korei Północnej... ZIO 2018 jest w Pyeongchang w Korei PołudniowejDzika Róża pisze:Podobno ma zamiar wystartować na IO w Pjongjang Czy ktoś jeszcze liczy powroty Plusza?
Pluszczenko
Moderatorzy: Hortensja, LittleLotte, Kathiea, Poice
- Dzika Róża
- Kontakt:
Masz rację, zgadza się, mój błąd Miałam na myśli Igrzyska Olimpijskie 2018 w Korei Południowej, ale za Chiny nie zapamiętam, jak należy pisać nazwę tego miasta... Po prostu PjongczangPoice pisze: Dzika Róża napisał/a:
Podobno ma zamiar wystartować na IO w Pjongjang Czy ktoś jeszcze liczy powroty Plusza?
Pjongjang to stolica Korei Północnej... ZIO 2018 jest w Pyeongchang w Korei Południowe
Last edited by Dzika Róża 10 lat temu, edited 1 time in total.
Na Eurosporcie można obejrzeć jego świeżutki wywiad przeprowadzony przez Gwendala Peizerat, że teraz tylko będzie jeździł w pokazach. Ja myślę, że sytuacja w Sochi jednak uświadomiła mu i rosyjskiej federacji, że jeśli nawet serce rwie się do dalszej walki to ciało już odmawia posłuszeństwa. Zresztą nie wiem co on jeszcze i komu miałby udowodnić.
Pisałam, że żal mi że Julia została wkręcona w bycie ulubienicą Putina, bo pewnie jej to kompletnie nie interesuje, jest poza nią. Plusz jest ulubieńcem władzy, a i tak zawsze znajdzie się ktoś kto na odchodnym nawrzuca mu od inwalidów. Rosyjscy sportowcy nie mają lekko, trudno o dystans, zawsze znajdzie się ktoś kto się "podczepi" i zrobi z ciebie maskotkę.
Z cyklu "łyżwiarstwo znowu na głównej":
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/operacj ... w-tv/bx8px
Zatkało mnie, nawet nie wiem jak to skomentować.
Pierwsza sprawa, jest taka, że obywatelstwo i tożsamość narodowa w dawnych republikach radzieckich niekoniecznie powinny być odbierane tak jak w Polsce. Tam jest to bardziej skomplikowane, jak wiadomo.kasik8222 pisze:A może ma coś do Ukraińców (Tatiana, biorąc pod uwagę ostatnie wydarzenia)?
Druga - Volosozhar jest Rosjanką, urodzoną na terenie byłego Związku Radzieckiego, obecnie Ukraina. Oboje jej rodzice są Rosjanami, ojciec jest wojskowym, dlatego mieszkali na terenie Ukrainy (podobnie Ashley Wagner urodziła się w Niemczech).
Można by dywagować, że miejsce urodzenia, że środowisko, starty itp., ale sama Tatiana przy zmianie obywatelstwa podkreślała, że czuje się Rosjanką i to powinno wystarczyć.
Trzecia - aby zmienić obywatelstwo i jeszcze otrzymać je w trybie przyspieszonym, Tatiana korzystała z programu przeznaczonego dla Rosjan urodzonych, zamieszkałych w dawnych republikach radzieckich i ich potomków w pierwszym pokoleniu. Właśnie sam Putin zadbał o to, żeby miała numer pierwszy na liście, tym samym była pierwszą osobą, która otrzymała w ten sposób obywatelstwo.
Tak więc jakiejś antypatii Putina ze względu na związki Tatiany z Ukrainą bym się nie dopatrywała
Podobno operacja nie ma być pokazywana na żywo, ale nagrana by każdy niedowiarek mógł zobaczyć, że Pluszczenko nie symulował kolejnej kontuzji. Tak czy inaczej - to kolejna szopka w jego wykonaniu i naprawdę nie wiem po co mu kolejny szum wokół własnej osoby. Osiągnął wszystko co mógł, ma sławę, pieniądze, piękną żonę, dzieci, zapisał się na kartach historii w sporcie. Czas usunąć się w cień i dać szansę innym błyszczeć....holloko pisze:Z cyklu "łyżwiarstwo znowu na głównej":
Nie wiem czy widzieliscie ten wywiad z nim?
Mnie troche dziwi jak bardzo kreuje sie w nim na ofiare. No i to przedstawianie jakiejs wyimaginowanej rzeczywistosci- "wszyscy mowil, ze mamy szanse na braz, moze srebro, a tu ZLOTO". Taaaa, szczegolnie po naszym temacie z typowaniami widac jak nikt w to nie wierzyl.
Mnie troche dziwi jak bardzo kreuje sie w nim na ofiare. No i to przedstawianie jakiejs wyimaginowanej rzeczywistosci- "wszyscy mowil, ze mamy szanse na braz, moze srebro, a tu ZLOTO". Taaaa, szczegolnie po naszym temacie z typowaniami widac jak nikt w to nie wierzyl.
"Can you argue with those placements? Of course. This is figure skating. Arguing is the best part."